Meer berichten

Straatpraat: BBB en BBB

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat protesteert Buurman over de combinatie BBB en Bloemen Bijtjes Bevruchten (BBB).

Lees verder »

Hasan Kaddour: De koning die geboren is in april.

Hasan Kaddour is niet alleen een uitstekend schrijver en journalist maar ook dichter. Lees zijn gevoel bij onze nationale feestdagen.

Lees verder »

Joke Proper: Wormen

Enkele kleinkinderen van beeldend kunstenaar Joke Proper zijn niet zo thuis in de natuur. Reden voor ijselijke gillen langs de IJssel.

Lees verder »

Denne vraagt zich af of je ook een lintje krijgt als je de aarde wil redden

Het regende deze week weer lintjes. Normaal doe je een paraplu op als het regent, maar ieder jaar zijn er weer Sallanders die er van genieten als ze in de lintjesregen staan.

Lees verder »

Dagklad: Holland Spruitjesland Again

Dagklad columnist Marius Jaspers tot aan zijn knieën in de Sallandse grond.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Vogels

Columnist Gosse Jongstra geniet van vogels rond zijn woning.

Lees verder »

Hoe mooi is Salland? Kijk maar eens mee op De Velner en bij ’t Nijenhuis

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Voor haar rubriek is ze op zoek naar jouw mooiste wandelroutes in Salland. Vandaag weer een van de routes, met prachtige foto’s van Ida.

Lees verder »

Carole Overmaat: Kunstgras in Australië

DamastInSalland schrijft regelmatig over integratie in Salland. Het is ook wel eens interessant om te weten hoe Nederlanders hun integratie in andere landen ervaren. Carole Overmaat, afkomstig uit Arnhem verhuisde in 2005 naar Australië en vertelt over haar leven daar. Deze column gaat over gemakzucht en de gevaren van plastics.

Lees verder »

Joke Proper: Feest

Beeldend kunstenaar en HierInSalland columnist Joke Proper geniet van de pracht van het voorjaar.

Lees verder »

Dissn van Roerink in de gevangenis

Zien moat en columnist Diss’’n van Roerink móss’n in de jaren 80 naar de gevangenis Veldzicht in Balkbrug. Om te tegelen natuurlijk.    

Lees verder »

Plaatnportret: King’s Call

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert geeft een eigen invulling voor Koningsdag met deze video van The King. Natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Voormalig sterrenchef Dalila Sayd maakt gezond en onbespoten eten betaalbaar voor iedereen

Iedereen zou toegang moeten hebben tot gezond, lokaal en gifvrij voedsel, stelt Dalila Sayd, die weet hoe het is om zonder eten naar school te gaan. Na een carrière als chef-kok in meerdere sterrenrestaurants focust ze zich tegenwoordig op het dichten van de kloof tussen beleidsmakers en mensen die in armoede leven. Dalila: “We moeten elkaar weer ontmoeten.”

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.