Meer berichten

Dagklad: Als je je leven vijf keer mocht overdoen, welke beroepen zou je dan kiezen?

Columnist Marius Jaspers kreeg een vraag van zijn nichtje die hem aan het denken zette.

Lees verder »

Goed voor de boer, bodem én burger: waarom lokaal voedsel de toekomst heeft

Voedselproductie moet weer van boeren en burgers worden, in plaats van de machtige agro-industrie en supermarkten, vinden Bregje Hamelynck en Geert van der Veer. Daarom bouwen ze aan een lokaal en natuurinclusief voedselsysteem, zodat in 2040 alle burgers betrokken zijn bij landbouw én boeren een eerlijk inkomen verdienen. Bregje: “We moeten de zeggenschap over ons voedsel teruggeven aan de gemeenschap.”

Lees verder »

Marius Jaspers: Uit-de-Kuip-denken

Dagklad columnist Marius Jaspers houdt van voetbal, tenminste tot vorige week toen hij Feyenoord- Ajax probeerde te kijken.

Lees verder »

Plaatnportret: Johnny & The Pirates “Shaking All Over”

Vandaag 31 jaar geleden maakte muziekkenner Leo van Krukkert een aardbeving mee in Arnhem. Reden voor een pittig stuk muziek: Johnny & The Pirates “Shaking All Over”. Met Sallandse ondertitels.

Lees verder »

Carole Overmaat uit Australie laat weer van zich horen

DamastInSalland schrijft regelmatig over integratie in Salland. Het is ook wel eens interessant om te weten hoe Nederlanders hun integratie in andere landen ervaren. Carole Overmaat, afkomstig uit Arnhem, vertelt in deze videoreportage voor haar nieuwsplatform DutchTV over haar zoektocht naar contacten tussen Nederlanders en de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals in vroegere tijden. Een prachtige video!

Lees verder »

Joke Proper: Opi Appel

Beeldend kunstenaar en columnist mijmert over Opi Appel, die binnenkort honderd jaar oud zal worden.

Lees verder »

Dagklad: Trek en trees

Dagklad columnist Marius Jaspers gaat onder in de draaikolk van boodschappen doen via internet.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Vandaag: blauwe egel.

Lees verder »

Straatpraat: Politiek, bloemetjes en bijtjes

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat mijmert TheeTante over de landspolitiek en de ophef over bloemetjes en bijtjes.

Lees verder »

Extra filter op je kraan voor beter drinkwater, goed idee?

Influencers op Instagram promoten massaal het gebruik van filters. Niet voor foto’s dit keer, maar voor kraanwater. Een extra filter op je kraan zou namelijk zorgen voor veiliger en gezonder drinkwater. Klopt dit? En wat voor filter zou je dan moeten gebruiken? Research & Development manager Kaspar Groot Kormelinck van Van Remmen UV Technology uit Wijhe legt het uit.

Lees verder »

Joke Proper: Door de Deventer draaideur

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper richtte met collega’s van kunstenaarsvereniging ’t Sal een expositie van haar werk in in het Deventer Ziekenhuis.

Lees verder »

Dagklad: Flitsstukje

Dagklad columnist Marius worstelt met ouderdomskwaaltjes…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.