Meer berichten

Maand van de spin

Leonieke Kruit weet spinnen erg te waarderen en er veel over te vertellen. Hierbij weer een column van haar met prachtige video’s. Met dat laatste zal niet iedereen het eens zijn.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa over de oceaan. Aflevering 4

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 4 over een tandartsbezoek net voor de oversteek naar Uruguay zou beginnen.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop. Aflevering 3

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 3 over een heel spannende dag.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Risico-indicatoren

Drie nieuwsberichten zetten onze Olster columnist Hasan aan het denken. Mogelijke IS sympathisanten aangehouden, Neo- nazistische aanhangers aangehouden en veiligheidsinstanties mogen controleren op uiterlijke kenmerken.

Lees verder »

Raalter gemeenteraadsleden niet zo geïnteresseerd in afvalscheiding

De gemeenteraadsleden van Raalte hebben kennelijk geen interesse in het gescheiden aanbieden van afval. Gelukkig de ambtelijke organisatie wel!

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop. Aflevering 3

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 3.

Lees verder »

Harry Vossen: De Paulushof als laatste adres

Harry Vossen kwam lang geleden vanuit Limburg naar Raalte en woont vlak bij de Pauluskerk, een van de kerken die de komende jaren in Salland de deuren zullen sluiten. Er bestaan realistische plannen om om van deze kerk een zogenaamde ‘Knarrenhof’ te maken, de Paulushof. Maar er is angst dat het grote geld deze plannen kan doorkruisen.

Lees verder »

Een intelligente observatie van een 15- jarige over (kansen)gelijkheid

Een indringende spreekbeurt van een 15- jarige studente aan een middelbare school over kansengelijkheid.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop. Aflevering 2

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 2.

Lees verder »

Gosse Jongstra: De koning, de landbouw en het douchegordijn

Columnist Gosse Jongstra is met zijn camper onderweg in Italië en vraagt zich af of het Koninklijk Paar hem gemist heeft tijdens hun bezoek aan Salland. Gelukkig dat het in La Bella Italia ook wel eens regent, anders hadden we deze column moeten missen.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De nieuwe inburgeringswet

DamastInSalland columnist Hasan Kaddour lijkt het wel een verbetering dat vanaf 1 januari 2022 de gemeenten voortaan verantwoordelijk worden voor het taalonderwijs aan migranten. Mits zij dit enthousiast en actief oppakken.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop

Onze columnist Joop van der Wal is op zeereis met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikel hierover bij de redactie te krijgen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.