Meer berichten

Dagklad: Kroelende koeien

Dagklad columnist Marius Jaspers wandelde voor een prik naar Heerde en kwam van alles over margrieten en Lakenvelder koeien aan de weet.

Lees verder »

Joke Proper: Twee boeven

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper schrijft weer een grappig en wonderlijk verhaal!

Lees verder »

Wat verwacht Olst- Wijhe van een nieuwe burgemeester?

Er moet een nieuwe burgemeester in Olst- Wijhe komen. De gemeenteraad is al een profielschets aan het maken, maar wat vinden jullie, de inwoners? Waar moet de burgemeester specifiek aandacht voor gaan hebben in onze fijne gemeente? Wat gaat er goed en moet goed blijven, wat gaat er niet goed en moet beter, wat mis je? Mail ons wat je belangrijk vindt.

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Geen werk in de bouw, dan in de WW

Luttenberger columnist Diss’n van Roerink werkte tientallen jaren in de bouw en kan daar prachtige herinneringen over op’dissen.’

Lees verder »

Geld is niet vies. Wat we ermee doen is dat wel

Hoe maken we van geld weer het ruilmiddel dat het in werkelijkheid is? Redacteur Roanne neemt haar eigen – en onze collectieve – relatie met geld onder de loep en ontdekt dat er iets fundamenteel scheef zit. “In plaats van praktijken die dieren mishandelen, natuurgebieden vervuilen en mensen uitbuiten te belonen, mogen we geld gebruiken als middel om het leven te bevorderen.”

Lees verder »

Joke Proper: Feestdagtuin

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper laat haar ouders genieten in hun tuin.

Lees verder »

Miljarden winst voor onze multinationals

Fractievoorzitter Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte maakt zich zorgen over de houding van multinationals in deze minder gemakkelijke tijden.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd ?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. In je droom kom je vaak mensen tegen. Zijn het je partner, kinderen of mensen die je heel regelmatig ziet?

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Eerlijke geldwijzer

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de eerlijke geldwijzer.

Lees verder »

gerard en annelies heuven

Gerard en Annelies Heuven emigreren naar Canada: “Zeg maar dat je keukenmonteur bent, daar is gebrek aan”

Gerard en Annelies Heuven blikken terug op hun emigratie naar Parkland County, waar ze al weer 26 jaar samen met de kinderen Kyle en Kayly heel gelukkig wonen. In een drieluik vertellen ze hun verhaal. Deel 2: “En toen moest alles in vier maanden geregeld zijn!”

Lees verder »

Gosse Jongstra: Geen puf, wel een column

Columnist Gosse Jongstra had dit weekend niet zo’n zin in het schrijven van een nieuwe column. Gelukkig bracht een vraag van een lezer hem op andere gedachten

Lees verder »

knotwilg

Met open oog: Een boom met alcoholvergiftiging | met foto’s

Als je ze en keer in de smiezen hebt, zie je ze overal: knotwilgen. Diny Heidenrijk besteedt er in deze ‘Met open oog’ speciaal aandacht aan.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.