Laatste berichten Column

Meer berichten

Joke Proper: Guilty pleasures

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper vertelt over haar Guilty Pleasures.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Tegenstrijdigheden in de perceptie

Olster schrijver, journalist en HierInSalland columnist Hasan Kaddour vraagt zich af: Houden Nederlanders zich aan de wetten?

Lees verder »

Marjolein de Rooij richtte de Vakbond voor Dieren op

Er leven ruim vijf keer meer dieren in de veehouderij dan mensen in Nederland. Deze dieren werken hard voor ons voedsel, maar hebben geen arbeidsrechten. Dat moet anders volgens Marjolein de Rooij van de Vakbond voor Dieren: “Alleen grote, vooruitstrevende en onorthodoxe maatregelen kunnen het immense leed van dieren in de veehouderij stoppen.”

Lees verder »

Joke Proper: Geritsel in de keuken

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper beschrijft het dilemma van haar kleinzoon tussen brandweer- en keukengeluiden.

Lees verder »

Plaatnportret: ‘Will it go round in circles’ van Billy Preston

Muziekkenner Leo van Krukkert uut Luttenbarg heeft weer een prachtig stuk muziek geselecteerd voor deze week: ‘Will it go round in circles’ van Billy Preston. die gisteren 17 jaar geleden vrij jong overleed. Met Sallands ondertitelde video.

Lees verder »

De zorg geeft ook veel zorg, dus laten we het over gezondheid hebben

Het is flauw de grote parkeerplaats van Isala te gebruiken als beeld voor ons ongezonde leefgedrag. Want heel veel mensen kunnen er niks aan doen dat ze ziek zijn. Maar het is de medische zorg zelf die zegt dat 42% van de kankers verwijtbaar is. Alle reden eens dieper in zorg en gezondheid te duiken. De aanleg van riolering is de meest effectieve stap geweest voor de volksgezondheid.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte: Kaartjes rond sturen en bedrijven een stempel geven vergroot de afstand tussen Haagse politiek en burgers

Jan Schokker, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Raalte, maakt zich ernstig bezorgd over de verhoudingen tussen de politiek in Den Haag en de burgers en ondernemers in het land.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Duurzame kleding

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over duurzame kleding.

Lees verder »

hockeydames

Denne kijkt graag naar vrouwensport

Denne heeft niks tegen vrouwensport en kijkt er graag naar, vooral vanwege die ongeschreven kledingregels.

Lees verder »

Henk Schreij legt uit hoe CO2 de aarde opwarmt

De aarde warmt op, dat weet nu iedereen wel. Dat dit komt door een toename van CO2 (koolstof-dioxide) in de lucht, dat is de meeste mensen nu ook wel duidelijk. Maar waarom en hoe die CO2 de temperatuur op de aarde verhoogt, dat is nog niet gemakkelijk te begrijpen.

Lees verder »

Dromen over iets inslikken (1)

Droomcoach Maarten van Rootselaar heeft het deze week over dromen over iets inslikken.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Lawaai en rust

Columnist Gosse Jongstra heeft veel aanspraak rond zijn huis. Soms een beetje te….

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.