Meer berichten

Afscheidsbrief Joop van der Wal aan burgemeester Ton Strien

HierInSalland vroeg Sallanders brieven te schrijven aan afscheidnemend burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe. Onze columnist Joop van der Wal reageert.

Lees verder »

Boswachter Ine Nijveld: Dus toch

Boswachter Ine Nijveld ontdekt dat de Sallandse Heuvelrug ook in Italië bekend is.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Macht

Columnist Gosse Jongstra las de recensie over het boek met de titel ‘Macht’. Welke mensen voelen zich aangetrokken tot machtsposities. En wat gebeurt er als ze die macht hebben?

Lees verder »

Gedicht van Frank Korsmit voor burgemeester Ton Strien. In het Sallands en het Nederlands

HierInSalland vroeg Sallanders iets te schrijven aan afscheidnemend burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst- Wijhe. Hieronder het gedicht van Frank Korsmit uit Wijhe, dat hij in 2019 schreef.

Lees verder »

Boerenprotesten roepen veel vragen op

Een inwoner uit Olst- Wijhe stuurt ons af en toe een opinie, liever niet met zijn naam erbij. Dat is in deze tijden wat gevaarlijk, vindt hij. Hij rekent zichzelf niet tot de 17.466.212 specialisten die Nederland op vele terreinen heeft, maar is wel hard op weg specialist te worden, want hij stelt zichzelf vooral vragen. Daar word je wijs van.

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Uut de bochte gevlogen

Diss’n van Roerink, 67 jaar en ruim 40 jaar meegelopen in de bouwwereld. Als tegelzetter. Dat leverde bijzondere, bizarre, smerige en grappige momenten op, die ik graag via een column met U wil delen.  

Lees verder »

Pronk: Zwarte Cross 2022 observatie…..

Columnist Arjan Pronk betreurt het verscheiden van zijn Volvo en gaat met een Jap naar de Zwarte Cross, waar veel gebeurt.

Lees verder »

Agnes Heethaar: Vakantie

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zomer.

Lees verder »

Leo van Krukkert’s Plaatnportret: Where the heart is

Luttenberger Leo van Krukkert brengt iedere week een lied voor het voetlicht dat aansluit bij de actualiteit. Deze week de opening van Buitenplaats ‘Oud Luttenbergh’ met een prachtige video over Luttenberg.

Lees verder »

Straatpraat: Eenvormigheid (2)

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. NarrigeNeef heeft het vandaag als reactie op de laatste brief van Buurman ook over de hem verontrustende toenemende eenvormigheid onder mensen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Klein

Columnist Gosse Jongstra verbaast zich over de verschillende maten waarmee gemeten wordt in ons land.

Lees verder »