Meer berichten

Willy Boogaard: Plantaardig eten op Schiermonnikoog

Al sinds de meiden van Willy Boogaard er zijn, gaan ze naar de Waddeneilanden. De laatste 10 jaar in de voorjaarsvakantie op Schiermonnikoog. Lekker uitwaaien en bijkletsen over studie, werk, tuinieren, klimaat en vooral ook over lekker plantaardig eten.

Lees verder »

Joke Proper: Beter een goede buur…..

Beelden kunstenaar en columnist Joke Proper keek rond bij de heropende winkel Goede Buren in Olst.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd ?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant.

Lees verder »

Joke Proper: Mijn dorp spoort niet

Kunstenaar en columnist Joke Proper geniet van de Sallandse volksaard.

Lees verder »

Dagklad: Vierders

Columnist Marius Jasper schrijft columns, beschouwend, soms diepgravend en soms minder.

Lees verder »

Plaatnportret: Dear Mr. President + In My Dreams

Deze week brengt Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert twee nummers onder je aandacht: Dear Mr President van de 4 Non Blondes en In My Dreams van Linda Perry. Natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

DagKlad: Lelijke zinnen

Oei, als bij Roald Dahl ‘dik’ en ‘lelijk’ niet meer mogen… Ik begon vol goede moed als sensitivity reader van mijn weblog en omdat ik graag delegeer zette ik eerst de zoekmachine van Dagklad aan…

Lees verder »

Boswachter Ine: Kraamkameractie, honden aan de lijn

Boswachter Ine Nijveld heeft een prachtig beroep in de vrije natuur. Toch worden ook boswachters wel eens geconfronteerd met vervelende gebeurtenissen, zoals verstorende loslopende honden in natuurgebieden.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Zweten in de tunnel

Columnist Gosse Jongstra bekeek de situatie bij de nieuwe spoortunnel in Olst. Hij pleit ook voor Groningers die gruwelijk in de steek gelaten zijn en worden.

Lees verder »

Joke Proper: Rokken en Rollen in Olst

Kunstenaar en columnist Joke Proper had een rok & rol avond in het nachtleven van Ut Huus.

Lees verder »

Vijf vragen aan: Lucas Brinkhuis, jongste lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen

Met zijn 23 jaar is Lucas Brinkhuis uit Deventer de jongste lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten van Overijssel. Ook al is hij de jongste, toch heeft hij al vier jaar ervaring als Statenlid.

Lees verder »

Joke Proper: Man met de (veiling) hamer

Kunstenaar Joke Proper zal meewerken aan de veiling die georganiseerd wordt op 10 maart in Ut Huus, Olst voor de slachtoffers in Syrië.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.