Laatste berichten Column

Column

Met open oog: Zomergasten

Diny Heidenrijk | 19 juni 2024
Column

Terugblik

Berichten | Column | Literatuur | Streektaal

Arjan Pronk: Skobpoale

Column | Meedoen | Opinie | Sociaal | Zingeving

MaatschapWij: Individu zkt. gemeenschap (of was het omgekeerd?)

Column

Gosse Jongstra: Zes en vijf

Meer berichten

slede tocht PP pxhere

Plaatnportret: ‘Nantucket Sleighride’ van Mountain

Weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week ‘Nantucket Sleighride’ van Mountain met videoclip en tekst in het Engelsen Nederlands.

Lees verder »

maatschapwij oma schrijft

MaatschapWij: Veranderen met respect voor de levenslijn en een brief uit 2048

“Hoe moest het anders?”, zo schrijft een grootmoeder in een brief uit 2048 aan haar kleindochter. Ze kijkt terug op deze tijd. “We wisten wel dat het anders moest, maar er waren altijd redenen om niet te hoeven veranderen.” Marcella Bremer, consultant en auteur van het recent verschenen boek De Levenslijn laat aan de hand van de brief van de grootmoeder zien hoe we in 2048 wel een ander verhaal kunnen vertellen.

Lees verder »

Biologische boeren hebben meer vertrouwen in de toekomst dan gangbare collega’s

De Agro-Vertrouwensindex, die al sinds 2012 elk kwartaal het vertrouwen in de land- en tuinbouw meet, heeft voor het eerst ook een aparte Agro-Vertrouwensindex voor de biologische sector ontwikkeld. De resultaten over het eerste kwartaal van 2024 tonen aan dat biologische boeren met meer vertrouwen naar de toekomst kijken. Met de nieuwe index wordt beoogd meer inzicht te krijgen in de overeenkomsten en verschillen tussen biologische en niet-biologische boeren.

Lees verder »

Denne van Knöldert

Denne ziet steeds meer rechts lullen en links vullen

Denne zit met een probleem. Waarom graaien al die rechtste mensen al dat belastinggeld uit de ruif terwijl ze juist stemmen voor meer ‘je moet je zelf redden’?

Lees verder »

Gosse Jongstra: Gevoelsmatig

Columnist Gosse Jongstra bezocht bijeenkomsten over dijkverzwaringen langs de IJssel en had daar niet zo’n goed gevoel bij net als bij die over de toekomst van de kerk op de Boskamp.

Lees verder »

pxhere russiscn leger

Leo van Krukkert: Reactie op stemadvies van TheeTante

Wij kennen Leo van Krukkert uit Luttenberg als muziekkenner, die bijna elke week zijn prachtige PlaatnPortret hier publiceert. Deze keer echter een PolitiekPortret in antwoord op op onze ‘Straatpraat’ column van Theetante.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Leerlingen schrijven over het begrip ‘verschil’

Vandaag gaan we praten over iets moois dat “verschil” heet. Op onze school hebben we leerlingen uit verschillende landen, met verschillende religies, en met verschillende kleuren en vormen.

Lees verder »

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder »

K.eetmee: Aanpassen

‘We moeten het anders aanpakken dit jaar’, zegt tuinder Sander. Een heel nat voorjaar, veel slakkenvraat, een verhuizing van een deel van de tuin en een nieuwe samenwerking met zorgtuin Aardewerk nopen tot aanpassing van de werkzaamheden. Dit jaar geen zelfoogst abonnement bij Tuinderij de Overkant, dus.

Lees verder »

Joa Joa ziet grote gevolgen voor politieke keuzes Eddy van Hijum

Joa Joa ziet grote gevolgen voor politieke keuzes Eddy van Hijum.

Lees verder »

Leo van K Golden Earring

Plaatnportret: ‘She Flies on Strange Wings’ van Golden Earring.

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert brengt weer een pareltje uit de Nederlandse muziekhistorie onder onze aandacht: ‘She Flies on Strange Wings’ van Golden Earring. Met video met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Straatpraat: EU verkiezingen

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat geeft TheeTante een advies over de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.