Meer berichten

Marjan Potze telt haar zegeningen

Columniste Marjan Potze- Walet verbaast zich over alle onvrede en onbegrip in onze samenleving. Terwijl we eigenlijk echt niet zo heel veel te klagen hebben.

Lees verder »

Plaat’nportret: Buisman & Zo- Dieper dan ’t Zaand

Muziekkenner Leo van Krukkert heeft zijn eerste bijdrage weer opgegraven om de streektaal opnieuw voor het voetlicht te brengen. Luttenbergers kunnen immers goed gatgraven!

Lees verder »

Salland deze week: Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… we zijn het gewoon zat!

Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… zien we dan niet dat dat allemaal hetzelfde is? We pikken het niet meer hoe politiek, bestuur en stinkend rijke ondernemingen de samenleving als voetveeg behandelen. Maar we weten nog niet helemaal goed hoe we dat succesvol kenbaar moeten maken.

Lees verder »

Kees Klomp: Zoek bij polarisatie de emotie bij jezelf

Nederland polariseert. Wellicht komt dat door de grote problemen die we het hoofd moeten bieden, maar polarisatie helpt in elk geval niet bij de oplossing daarvan. Dus denkt Kees Klomp na over hoe je die polarisatie een halt kunt toeroepen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Op de kop

Columnist Gosse Jongstra ziet dilemma’s tussen algemene plannen maken en daar privé naar handelen.

Lees verder »

Boswachter Wendy de Vroome: De vliegende mier

Misschien ken je ze wel. Die diertjes die in kolonne je huis binnentreden en naar etensresten en zoetigheid zoeken. In huis zijn ze misschien lastig, maar in de natuur vooral heel nuttig. Boswachter Wendy de Vroome vertelt.

Lees verder »

Leo van Krukkert’s Plaatnportret: De Luttenbergse Muzikale Top 700

Muziekliefhebber Leo van Krukkert gaat in op de Luttenbergse Muzikale Top 700, het evenement dat van vrijdag 12 t/m dinsdag 16 augustus weer zal plaatsvinden. Hij koppelt deze gebeurtenis aan ‘We built this City’ van Starship.

Lees verder »

Agnes Heethaar: Wat zijn wij zonder de aarde?

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over wat wij als mensen zijn zonder de aarde.

Lees verder »

Kamal Ramkalup: Voor de stikstof- en bijkomende problemen is een diepgaander concept nodig.

Kamal Ramkalup was welzijnswerker in Salland en is nu adviseur en maatschappelijk projectontwikkelaar, die hier zijn visie geeft over de stikstofproblematiek en aanverwante gevolgen.

Lees verder »

De VOC gelukzoekers waren stoer, die van nu niet blijkbaar

In bepaalde kringen wordt met veel trots teruggekeken op de VOC tijden, toen de nationale driekleur nog de wereldzeeën voor een belangrijk deel beheerste. Het waren gelukzoekers, alleen met veel minder scrupules dan die van nu. Heel raar, dat juist in deze hoek van VOC aanbidders nu de meeste weerstand bestaat tegen immigranten, die smalend gelukzoekers genoemd worden.

Lees verder »

Het onderwijs ontwikkelt meewaaikinderen in plaats van kritische burgers.

Na zes jaar lang op een middelbare school voor de klas te hebben gestaan, kent Johannes Visser het onderwijs door en door en kan hij het systeem van binnenuit beschrijven. Dat het onderwijs meer aandacht in de media verdient, is voor hem een no-brainer.

Lees verder »

Denne, Dione en de ‘iedere dag-jurk’

Denne keek iedere Avondetappe en zag dat Dione de Graaf iedere dag een andere jurk aan had. Hij vraagt zich af: Moet dat nou? Nee toch? Kan de NOS niet een beter voorbeeld zijn?

Lees verder »