Meer berichten

Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines

Naturland wil biologisch advies- en etiketteringssysteem naar Deens model om bioaandeel in maaltijden bij organisaties te verhogen.

Lees verder »

Stichting Heg & Landschap organiseert lezing in Raalte

Onder auspiciën van IVN Raalte zal Lex Roeleveld op 29 november een lezing geven in het Annahuis in Raalte.

Lees verder »

Raalte is met bloembollenactie ‘on the way to planetproof’

In de gemeente Raalte gaan dit weekend op 21 locaties 90.000 bloembollen de grond in. Bedoeling is dat de bloembollen insecten aantrekken die effect hebben op de eikenprocessierups.

Lees verder »

Wilde bijen vinden hun weg naar de bijenherbergen in Heeten

In Heeten worden tien bijen- en insectenherbergen geplaatst. Acht kasten staan al op hun bestemming en worden al volop bewoond door bijen.

Lees verder »

PAN NL: 1 miljoen Europese geldige handtekeningen voor Red Bijen en Boeren

Een historische stap om de oorlog tegen de natuur te stoppen. Zo kan de overdracht van een miljoen handtekeningen aan de Europese Commissie zeker genoemd worden.

Lees verder »

Boeren in Overijssel bespreken kansen voor koolstofvastlegging in grasland

Natuur en Milieu Overijssel organiseerde een bijeenkomst met boeren om te brainstormen over koolstofvastlegging in grasland.

Lees verder »

De Sallandse Vlinderfotograaf: Tuin winterklaar maken

Inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan en dat betekent dat ik voor dit jaar klaar ben met het vlinders monitoren op mijn vaste trajecten. Tijd voor winteractie.

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Polariseren of samenwerken aan een duurzame toekomst

Het zijn onrustige, onzekere tijden. De problemen stapelen zich op. We zitten met de klimaatverandering, stikstofproblemen, woningcrisis, aardgascrisis, landbouwcrisis, … Natuur en Milieu Overijssel wil samen met jou naar een oplossing zoeken.

Lees verder »

Hallo Herfst

Boswandelingen, herfstbladeren verzamelen en een traktatie voor je tuin: een heerlijke frisse regenbui. Na een droge en hete zomer kan dit seizoen wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen! Maar eerst blikken we nog even terug op een geslaagde zomer.

Lees verder »

Biologisch boeren is beter voor de bodem en zorgt voor meer vitale vogels

Vogels die op velden voor biologische landbouw leven, zijn veel levendiger dan andere vogels, hebben Franse onderzoekers ontdekt. Ook bij heel weinig landbouwgif is er al gedragsverandering waar te nemen.

Lees verder »

Succesvol Fête de la Nature bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Wat hadden we bij ’t Natuurlijk Huus zondag 4 september een mooie dag met een mooi en afwisselend programma onder het motto ‘Vier de natuur’! Het programma bestond uit drie onderdelen: een lezing over de vitaliteit van voedsel vanuit verschillende teeltwijzen; het maken van natuurlijke klanken en het effect daarvan op je lijf en je stem en als laatste een excursie rond ’t Natuurlijk Huus.

Lees verder »

Nieuwe stikstofcijfers lijken Salland niet te treffen

Europees onderzoek wijst uit dat de natuur in Nederland er nog slechter aan toe is dan gedacht. Extra stikstofreductie dreigt, maar wat er voor Salland al gecommuniceerd was, dat blijft staan, lijkt uit een overzichtskaart van de NOS.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.