Meer berichten

Meten=Weten start rechtszaak tegen provincie Overijssel

Stichting Meten=Weten is een juridische procedure begonnen tegen de provincie Overijssel omdat de provincie eerder een handhavingsverzoek van Meten=Weten heeft afgewezen.

Lees verder »

Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting? Meld je dan aan voor de Groene Schoolpleinen Brigade.

Lees verder »

Stichting Hoopheggen zoekt heggenplanters voor Raalte en Wijhe

Stichting Hoopheggen zorgt ervoor dat er weer heggen terugkomen in het boerenlandschap en organiseert plantdagen. In Raalte op 4 februari en in Wijhe op 11 februari? Voor beide data hebben ze nog mensen nodig. Het zijn prachtige projecten: Wijhe plant een laan, een boomgaard en 800 meter heg. Raalte plant ook bijna 800 meter heg. Beide bij particulieren met een een groene droom. Mooi toch? Hoe fijn zou het zijn wanneer zee in één ochtend deze broodnodige groene verfraaiing in de grond krijgen met z’n allen?

Lees verder »

Natuurbeheer en veeteelt gaan prima samen

Bodem en water moeten leidend worden in ruimtelijke plannen in Flevoland. Dat is de kern van de visie ‘Rijk Voorland’ die Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Flevolandschap begin deze maand de provincie hebben aangeboden. Biologisch melkveehouders Jelle en Willian Hakvoort-Haarman in Rutten zijn het daar mee eens. “De bodem is de basis.”

Lees verder »

Deventer Wolproject breidt truien dankzij schaapskudde die de berm ‘maait’

Deventer heeft twee schaapskuddes die het gras in bermen opvreten. Daar komt geen maaimachine aan te pas. Maar die schapen leveren ook wol. Het Deventer Schaapskudde Wolproject maakt daar truien, mutsen en sokken van.

Lees verder »

Salland Zoemt baalt van giftige bloembollen in de gemeente Raalte

Salland Zoemt baalt er flink van dat de gemeente Raalte dit jaar wéér niet gekozen heeft voor biologische bloembollen. Er gaan 90.000 bollen de grond in op 23 locaties. Met als doel de biodiversiteit naar een hoger plan te brengen. En om de eikenprocessierups te bestrijden. Dat kan toch niet met bollen die gekweekt zijn met gif?

Lees verder »

Interesse in vlinders en planten? Kom als vrijwilliger monitoren in Heino of Wijhe

Kom in het voorjaar en zomer vlinders en vogels tellen in de driehoek Heino- Raalte- Wijhe.

Lees verder »

Kruisbestuiving Bokaal voor Bijenvereniging Heino die de roetbij wil redden

Sallandse natuurclubs hebben vrijdagavond de roetbij geadopteerd. Kees Koopman en Paul van der Eerden kregen er gelijk bij de start al de ‘Kruisbestuiving Wisselbokaal’ voor uitgereikt.

Lees verder »

Nieuwe subsidie om samen met je buurt bomen te planten

Wie samen met buren, vrienden of collega’s de omgeving wil vergroenen door bomen te planten in de straat, openbare tuinen of andere publieke plekken, hoeft dat niet uit eigen zak te betalen! De provincie Overijssel stelde eerder dit jaar de subsidie ‘Kleinschalige aanplant’ van bomen open, waar kleine plant-projecten mee betaald kunnen worden. Enthousiaste bomenplanters kunnen hier tot 3 januari 2023 nog gebruik van maken.

Lees verder »

Nieuws van ecologische boerderij en winkel Overesch Raalte

Ecologische landbouw en winkel Overesch aan de Hondemotsweg 40 te Raalte heeft weet leuke activiteiten op de agenda.

Lees verder »

Bij ’t Natuurlijk Huus wordt gewerkt aan een gezamenlijke permacultuur- moestuin

Bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte wordt gewerkt aan de aanleg van een gezamenlijke moestuin op basis van permacultuur.

Lees verder »

De Kleine Roetbij is het boegbeeld van Sallandse biodiversiteit en daarom heel belangrijk

Salland adopteert de Kleine Roetbij, Sallandse kruisbestuiving tussen de Bijenvereniging Heino en de Duurzaamheidscoalitie.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.