Meer berichten

Kerstinspiratie bij boerderijwinkel Overesch op 25 november 2023

“Zien en proeven verlaagt die drempel. Daarom geeft kok Paul Herbrink zaterdag 25 november in de boerderijwinkel van Overesch een kookdemonstratie. Iedereen is uitgenodigd om kerstsfeer te komen proeven. Letterlijk én figuurlijk!”  

Lees verder »

Opnieuw relevant: omarm de populistisch stemmer maar kijk uit voor de populistisch leider!

In verband met de verkiezingsuitslag van gisteren herplaatsen we het artikel populisme. De populistisch stemmer is heel iemand anders dan de populistisch leider. Die stemmer voelt zich in de steek gelaten en gelijk dat ie heeft. Aantoonbaar gelijk.

Lees verder »

het andere en het eigene

Recensie: Het andere en het eigene, over hoe we de natuur losgezongen hebben van de cultuur

‘Wat is het hier stil’ hoor je stadsen zeggen als ze op het Sallandse land de neus in de wind steken. Maar de natuur is helemaal niet stil. Die maakt lawaai zat. De stilte zit ‘m in het gemis van door de mensen gemaakt geluid. Alsof natuur los staat van ons.

Lees verder »

paddenstoelen herfst

Met open oog: Laag bij de grond | Met donders mooie foto’s

Toen het even droog was van de week is Diny Heidenrijk gelijk de natuur in gedoken om prachtige waarnemingen vast leggen.

Lees verder »

Sanne wil op vakantie, maar met een lichamelijke handicap is dat zo makkelijk nog niet

Als lichamelijk gehandicapte kan Sanne niet zomaar op vakantie. Een groepsreis kan ze wel vergeten. Maar alleen lukt ook niet. Poeh, dan moet je nog al van goeden huize komen als je er even tussen uit wil.

Lees verder »

recensie

Recensie: ‘Gesloten vanwege stikstof’ en ‘De perfecte storm’: we hebben andere politiek nodig

‘Gesloten vanwege stikstof’ en ‘de perfecte storm’, je zou hopen dat iedere Nederlander die boeken gelezen had, voordat ze deze week de gang naar de stembus maken. Jan Douwe van der Ploeg en Jan Rotmans leggen namelijk uit hoe ons land (en de rest van de wereld) op slot zit, maar dat het nog niet te laat is de juiste weg in te slaan.

Lees verder »

Dagklad: Siep Raast door

Dagklad columnist Marius Jaspers oriënteert zich zo breed mogelijk voor de Tweedekamerverkiezingen.

Lees verder »

Recensie: Haarle heeft weer een dorpskoor

Dagboek van een Dorpskoor ging gisteren in premiere. In de kerk van Haarle, want de artistiek leider Magda Nij Bijvank komt uit Haarle. Leo Kemper was daar bij.

Lees verder »

Salland deze week: ‘Stop met speelplekjes! We moeten de hele openbare ruimte claimen’

Dit eerder geplaatste artikel is opnieuw relevant omdat Raalte op het punt staat haar speeltuin-beleid aan te passen. Wethouder Breunissen daarover in De Stentor: “Buiten spelen en ravotten is niet alleen voor kinderen en jeugd. De openbare ruimte is voor iedereen, van 0 tot 100. Daarom spreekt de gemeente niet meer over speelbeleid, maar voortaan over buiten bewegen, beleven, spelen en ontmoeten.”

Lees verder »

recensie mindfuck

Recensie: Slapeloze nachten van Mindf*ck Challenges

Mindf*ck Challenges van Victor Mids en Oscar Verpoort bezorgen je slapeloze nachten, want als je ‘een goocheltruc’ snapt, wil je ook de volgende nog even bekijken.

Lees verder »

We hebben een recordbedrag aan subsidie voor de warmtepomp aangevraagd

Nog nooit hebben we in een maand zoveel subsidie aangevraagd voor een warmtepomp dan in de maand oktober. We zijn met z’n allen dus hard bezig met de transitie naar groene energie.

Lees verder »

boetelerveld nat

Wandelen met Sjaak: Within a split second

Het kan ook Sjaak Bruggeman wel te nat worden. Daar kwamen we van de week achter op het Boetelerveld. Daar moet het drassig en zompig zijn. En dat is het! Maar als je dan de laarzen lek hebt…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.