Meer berichten

Provinciale Staten investeren 8 miljoen euro in Nieuwe Energie Overijssel

Provinciale Staten hebben woensdag besloten om 8 miljoen euro beschikbaar te stellen voor uitvoering van het programma Nieuwe Energie Overijssel in de periode 2024 – 2027. Doel van het programma is te komen tot een betrouwbare energievoorziening waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. Dit persbericht beschrijft hoe PS tot een besluit kwamen.

Lees verder »

eetbare tuin recensie

Recensie: Je kunt je tuin natuurlijk ook eetbaar maken!

Moeten we ons concept van een tuin niet overboord gooien en iedere tuin omtoveren tot een eetbare tuin?

Lees verder »

sallandse vlinderfotograaf salland zoemt

Salland Zoemt zoekt hulp voor de Sallandse Vlinderfotograaf

Meten is weten en daarom telt Salland Zoemt al een aantal jaren op diverse plekken in Salland vlinders. De Sallandse Vlinderfotograaf neemt dat voor zijn rekening. Hij kan daar wel ondersteuning bij gebruiken en roept daarom mensen op die hem willen helpen.

Lees verder »

tuinafval dumpen

Grote zorgen om dumping tuinafval in natuur

Tuinafval moet je niet in de natuur dumpen! Want in je tuin heb je soms planten die het in de natuur veel te goed doen. Dan gaan ze woekeren en de rest overschaduwen. Desastreus! Zie je iemand dumpen? Landschap Overijssel roept op dat te menden. Liefst met foto en informatie als kentekengegevens e.d.

Lees verder »

blauwe luchten lente akker wolken grasland

Met open oog: Sallands lentelandschap | Met prachtige fotoreportage

Diny Heidenrijk neemt ons nog even weer mee terug naar die paar dagen prachtig zomerweer die we al genoten. Tjonge, wat heeft de natuur ook van die dagen genoten!

Lees verder »

annie schulten

Annie Schulten had heel veel vergeet-me-nietjes gezaaid

Annie Schulten had in haar leven heel veel vergeet-me-nietjes gezaaid, bleek uit de vele reacties die de familie kreeg na haar overlijden op 5 april 2024.

Lees verder »

willie westenenk overleden canada

Geboren Raaltenaar Willie Westenenk in Canada overleden

Op 95- jarige leeftijd is geboren Raaltenaar Willie Westenenk op 28 april 2024 overleden in Antigonish, (Nova Scotia) Canada.

Lees verder »

merel

Merel ziet ook dat de Japanse Duizendknoop een rotding is

De natuur groeit als kool in dit seizoen en met dit weer. Alleen groeit sommige natuur harder dan andere. Zoals de Japanse Duizendknoop. Die groeit zo hard, dat die anderen overwoekert.

Lees verder »

wandelen met ida

Hoe mooi is Salland?! Wandelen met Ida tussen Broekland en Wesepe | Met gpx en fotoreportage

Hoe mooi is Salland?! Ida van den Enk neemt ons  mee op een rondje Broekland – Wesepe – Broekland en kwam op plekken waar ze nog niet is geweest

Lees verder »

Salonorkest Deventer Kunstcircuit

Laatste Kunstcafé Deventer van dit seizoen

Vrijdag 10 mei is al weer het laatste Kunstcafé (10.15-11.45 uur) van het seizoen. Met veel muziek luiden we het seizoen uit in het theatercafé van de Deventer Schouwburg.

Lees verder »

PvdA, GroenLinks en D66 dwingen duidelijkheid af over Noordmanshoek | Talkshow

Noordmanshoek groeit in Olst-Wijhe uit tot een krachtmeting tussen coalitie en college enerzijds en oppositie anderzijds en lijkt het symbool te worden van bestuurlijke onmacht die niks meer te maken heeft met er zijn als vertegenwoordiger van het volk.

Lees verder »

biologisch boer op de groene bank

Biologisch boer Erik Valk op de Groene Bank | Podcast

Hoe word je biologisch boer? Hoe is het om dat te zijn? En hoe kunnen anderen dat voorbeeld volgen? Erik Valk vertelt er over op De Groene Bank.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.