Meer berichten

ribs en blues

Ze steken de bbq’s al weer aan bij Ribs en Blues

Ribs en Blues trapte gisteravond af met een uitverkocht huis. Voor vandaag en morgen zijn er nog gewoon dagkaarten te koop.

Lees verder »

watvinnie sabine jason

Watvinnie over het belang van lezen, maar vooral ook over het plezier in lezen!

Als kinderen al lezen, snappen ze steeds minder wat ze lezen. Hoe lossen we dat op? HierinSalland ging daarover in gesprek met Sabine Tielenius Kruythoff, directrice van Bibliotheek Salland en Jason Fredrick van Eunen van nieuwsgierigdenken.

Lees verder »

Foto van site Kitty, Daisy and Lewis

Denne is benieuwd welk pareltje hij dit jaar ontdekt op Ribs en Blues

Denne maakt ieder jaar een nauwgezet schema voor wat hij wil zien op Ribs en Blues. Een eigen timetable als het ware. De pareltjes treft hij vaak op Deltastage.

Lees verder »

Herman Holtmaat: Gemeente, kom in actie! Bouw voor onze jongeren

Nu nadenken over de groei-opties van buurtdorpen is te laat en niet nodig, stelt Herman Holtmaat, voorzitter van LuttenbergWoont. Om jongeren in het dorp te houden en dus de leefbaarheid te redden moet de gemeente niet nog weer onderzoeken, maar huizen gaan bouwen. Holtmaat tegen de wethouder: “Kom op Alexander Kreule, maak je woorden waar.”

Lees verder »

CdK aan LTO: Tuurlijk ondersteun ik jullie promopraat niet, ga maar anders boeren!

Nadat boeren geregeld en bedreigend het plein voor het provinciehuis in Zwolle bezetten, bakten ze er van de week zoete broodjes met een goodwillcampagne. Namens de koning trapte de commissaris van de provincie met open ogen in de reclamestunt en stond glimlachend naast een misleidend spandoek. HierinSalland onderschepte de brief die CdK Heidema hád moeten schrijven waarom hij er níet bij zou zijn.

Lees verder »

Dé Blueskrant is een heel aangenaam zusje van Ribs en Blues

Als uitgevers van de Blueskrant zijn Ingrid Bosch & Marijn Ooijman nauw betrokken bij Ribs & Blues. “Sinds 2015 maken wij de festivalkrant voor dit sympathieke evenement. Het is zelfs zo dat onze allereerste Blueskrant uit kon komen dankzij de bijlage Ribs & Blues.”

Lees verder »

de nieuwe kust michael rhebergen

Recensie ‘De nieuwe kust’: Zo woon je aan de IJssel, zo woon je aan de zee

Weet je wat zo ongeveer de nieuwe kust van Nederland wordt als de zeespiegel zes meter stijgt? De IJssel! Met dat gegeven toog fotograaf Michael Rhebergen met zijn camera op pad. Om de nieuwe kust vast te leggen.

Lees verder »

recensie bregman morele ambitie

Recensie Morele Ambitie: Voeg jij met je baan ook helemaal niks toe aan de samenleving? Gooi dan het roer om!

Marketeers, lobbyisten, managers, beurshandelaren, bedrijfsadvocaten, als die gaan staken merkt niemand dat. Het zijn vaak door de samenleving duur opgeleide mensen die met hun kennis en kunde niks terugdoen voor de samenleving. Een op de vier mensen vindt zijn eigen baan nutteloos of betwijfelt of hij iets toevoegt aan de samenleving! Er mag wel wat meer morele ambitie terug in de samenleving, vindt Rutger Bregman.

Lees verder »

wij van wc eend

Salland deze Week: Wim Groot Koerkamp past toe wat hij anderen verwijt: Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend

Foodbusiness laat Sallander Wim Groot Koerkamp leeglopen met een column waarin maar de helft van het verhaal verteld wordt. Groot Koerkamp mag zonder moeite wild om zich heenslaan, iedereen van alles verwijten, om vervolgens te vragen minder te polariseren…

Lees verder »

merel

Merel – Onkruid vergaat niet? Onkruid bestaat niet!

Het woord onkruid kent iedereen. Het woord kruid ook. Twee woorden die op twee letters na hetzelfde zijn, maar totaal verschillende associaties oproepen. Hoe komt dat?

Lees verder »

Speeltuin Enkweg Olst heeft meer aandacht nodig

Als het maar even kan ga ik met mijn drie kinderen het park in. Vooral die tweeling-jongens van 2 jaar hebben veel meer energie dan ze in ons appartement kwijt kunnen. Maar toen troffen we poepluiers aan op de glijbaan en even verder op een heel grote plastic boodschappentas. Ik vroeg me af: wie doet zo iets; wie is er verantwoordelijk voor het opruimen. Maar ook: hoe belangrijk zijn parken voor ons!

Lees verder »

Thuisbatterij

Overstappen op elektrisch: Je moet niet kijken naar de terugverdientijd, maar naar de winst daarna!

Negen op de tien woningeigenaren kan verduurzaming van de woning heel goed betalen. Degene die dat nog niet gedaan heeft, hikt aan tegen de terugverdienkosten. Terwijl niks doen veel duurder is. Mensen die wél kunnen rekenen overwegen een thuisbatterij aan te schaffen. Warmtepompen gaan als zoete broodjes.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.