Meer berichten

Prepper Anneke Blom: “Kán jij dat dan?”

Anneke Blom gaf het boek ‘Prepper’ uit. Als deskundige voorraad-op-voorraad-hebber neemt ze ons in dit dossier mee in nut en noodzaak.

Lees verder »

Olivier Gossink, wat doe jij duurzaam met Shelduck.co? Ik realiseer ontwerp-ideeën op een duurzame manier

In deze rubriek stellen we ondernemers die ene vraag: wat je als ondernemer duurzaam. Uitvinder Olivier Gossink voelt zich verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en wil vechten voor een duurzamere toekomst.

Lees verder »

Om de boer en de natuur te redden moeten we even niet luisteren naar al die partijen die beter worden van de boer

Jan Overesch ziet ook een grote rol voor scholen en journalisten weggelegd om te sturen op een gezonde toekomst voor boeren.

Lees verder »

Met open oog: Vreemd insect?

Diny Heidenrijk heeft er deze week eens speciale lenzen voor op de camera gedraaid, om op die manier prachtige foto’s te maken van insecten. Als je ze zo van dichtbij ziet, hoe mooi is dat! Onderaan dit artikel zie je echt fantastische close-beelden.

Lees verder »

Rookmelders per 1 juli verplicht in alle huizen

’t Is voor je eigen veiligheid een rookmelder, de overheid gaat ze verplichten.

Lees verder »

De vlinderfotograaf spot een prachtig gecamoufleerde Ringspikkelspanner

De Sallandse vlinderfotograaf is veel op pad, mede namens Salland Zoemt, om te kijken hoe het met de vlinderstand in Salland is. Iedere week deelt hij zijn ervaringen.

Lees verder »

Integrale controle op bedrijventerrein de Zegge in Raalte 

Gemeente Raalte heeft op 13 juni een integrale controle gehouden bij een aantal bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerrein de Zegge in Raalte. De controle is is onderdeel van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning.

Lees verder »

Willie Slootman, wat doe jij duurzaam?: Tinie en ik doen iedere keer een klein stapje

In de rubriek ‘Wat doe jij duurzaam’ stellen we Sallanders die ene vraag: wat doe jij duurzaam? Willie en Tinie zijn bijvoorbeeld overgestapt op koud douchen.

Lees verder »

Salland deze Week over ‘dat gezeik van een stikstof-veganist’

Het heeft wel iets rechtvaardigs, dat als je als politieke partij het land naar de kloten helpt, dan je dan nu ook maar aan het roer moet staan om het schip weer in goede banen te koersen. Maar op de een of andere manier glijdt de dommigheid van de VVD af. Zelfs nu krijgen Groen Links en D66 de schuld van het beleid.

Lees verder »

Ronald van Marlen spreekt Rabobank aan op ‘landbouwpuinhoop’

Als je aandelen hebt mag je ook meepraten op de aandeelhoudersvergadering. Ronald van Marlen deed dat. En hij wond er geen doekjes om.

Lees verder »

Leo van Krukkert’s Plaatnportret: Vaderdag

Luttenberger Leo van Krukkert brengt iedere week een plaat voor het voetlicht die aansluit bij de actualiteit. Deze week in verband met Vaderdag bijzondere liedjes uit Vlaanderen en Noorwegen. Met Sallandse ondertiteling!

Lees verder »

Joa Joa zoekt de grens op voor de term ‘gelukzoeker’

Kansloze asielzoekers noemen we gelukzoekers. Maar wat is er eigenlijk mis met gelukzoekers?

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.