Meer berichten

Loes Luca kijkt terug op haar leven en doet dat waar haar leven zich afspeelde: op het podium

Uit Het Hoofd, Loes Luca en Kaatje Kooij, Hoftheater Raalte. Prachtige voorstelling van de bovenste plank.

Lees verder »

Denne: ‘Nee dan wij, wij hebben pas recht van streken!’

Als er nou een land is dat recht van spreken heeft, is het Nederland wel. Wij weten als geen ander hoe het is, rijk te worden van eigen brandstof én slavenhandel. Dus kunnen we uit ervaring spreken als we Qatar de maat nemen.

Lees verder »

Energietip: Start je auto pas als je rijklaar bent

Deze tip is vooral voor als je nog niet elektrisch rijdt: eerst de gordel om, dan pas de auto aan.

Lees verder »

Prepperles: Noodpakket voor 48 uur, “zijn dan nu eindelijk de ogen geopend?”

Het is dinsdagochtend kwart voor zeven als Anneke Blom gebeld wordt. NPO Radio 2 aan de lijn. Of ze als ‘expert’ iets wil vertellen over het 48-uursnoodpakket dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg aanraadt om in huis te hebben.

Lees verder »

Jeroen te Wierik, wat doet Azerty duurzaam? We kijken ook naar maatschappelijke betrokkenheid

Azerty is een Nederlandse ICT dienstverlener, gespecialiseerd in Cloud diensten, Lifecycle management en hardware. Op de vraag wat Azerty als bedrijf duurzaam doet zegt mede-eigenaar Jeroen te Wierik: ‘Only the best’ geldt niet alleen voor de klant, maar ook voor onze werknemers.”

Lees verder »

Met open oog: Blaadjesregen festival

Raalte is een festival-gemeente schreef burgemeester Dadema op twitter. Diny Heidenrijk voegt daar met gemak een festival aan toe: die van blaadjes.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan? Die roodborstjes zijn ineens een stuk minder schuw!

In de rubriek ‘wat doet de natuur nu dan’ kijken we samen met een grote groep natuur-deskundigen naar wat de natuur aan het doen is, geven we tekst en uitleg, en proberen we een verbinding te leggen met wat jij voor de natuur kunt doen.

Lees verder »

Energietip: verdeel de warmte beter met kleine ventilatortjes

Als je warme lucht eerlijk verdeelt, voelt het veel sneller lekker egaal warm in huis.

Lees verder »

Salland deze Week: LTO en BBB zakken door het ijs, ze zijn tegen de boer en voor het grote geld

Terwijl het Rijk (eindelijk) met goede maatregelen komt om boeren uit hun financiële nood te redden, geven LTO en BBB aan dat ze tegen zijn. Zij willen de stikstofmaatregelen van tafel, waarmee ze hun ware gezicht laten zien: ze zijn voor de bedrijven die hun geld verdienen aan de boeren, de boeren kunnen stikken.

Lees verder »

Wat doe je nog meer duurzaam Jan Oostewechel: ‘Mag het een deciliter minder? Dat scheelt een hoop geld en de natuur is er ook wel blij mee’

Jan Oostewechel doet meerder dingend duurzaam in zijn leven. Hij schrijft er ook geregeld over. Deze keer over de juiste dosering voor wasmiddelen. Hij schat in dat we met elkaar op jaarbasis wel 100 miljoen euro kunnen besparen.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Alweer een historisch gebied in de vernieling

Als Sjaak Bruggeman zijn wandelingen maakt ziet hij altijd mooie natuur. Maar soms ziet hij ook dat de mens de natuur naar de mallemoeren helpt. Wandelaars en fietsers van de Zuiderzeeroute zullen het met hem eens zijn.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan? Egeltjes bereiden zich voor op de winterslaap

In de rubriek ‘wat doet de natuur nu dan’ kijken we samen met een grote groep natuur-deskundigen naar wat de natuur aan het doen is, geven we tekst en uitleg, en proberen we een verbinding te leggen met wat jij voor de natuur kunt doen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.