Meer berichten

Salland deze Week: Meer groen in wijken en auto’s onder een centraal zonnepanelendak

“We moeten de straat in woonwijken teruggeven aan kinderen. Auto naar parkeerplaatsen aan de rand, zodat kinderen weer op straat kunnen spelen.” Dat stelt GroenLinks-fractieleider Ralph Mulders.

Lees verder »

Schrijver Gijs Wilbrink in Wijhe

Literair Festival Wijhe op 7 juni.

Lees verder »

Botanicum Medicinale

Recensie: heel veel planten in de natuur zijn geneeskrachtig

Je weet wel, dat oma zei dat je wat gekneusd koolblad op je enkel moest leggen, dan was die kneuzing zo weer over. Dat was vroeger, zulke oma’s heb je bijna niet meer.

Lees verder »

Ree op boetelerveld

Wandelen met Sjaak: “Opschieten, het wordt kort dag”

Als je met iemand die verstand heeft van eetbare planten de natuur de inloopt, kom je meestal maar tien meter verder, want die ziet overal eetbaar groen. Zo is het Sjaak Bruggeman ook. Je bent nog geen honderd meter en hij heeft al van alles gezien!

Lees verder »

Kermis Boerhaar 7, 8 en 9 juli

Terwijl de zon haar uiterste best doet om de zomer te roepen, is de organisatie van Kermis Boerhaar bezig met het finetunen van een zonnig programma.

Lees verder »

Banden met vroegere burcht Ramelo in Raalte

In Raalte bestaan plannen de verdwenen burcht in de Raalter buurtschap Ramele weer zichtbaar te maken. Harry Luchtenberg is heel diep in de geschiedenis gedoken en vindt allerlei interessante connecties.

Lees verder »

Vier zomertuinen zijn geopend!

Kom genieten van het begin van het zomerseizoen in de Tuinen van Salland!

Lees verder »

gerard en annelies heuven

De branden in Alberta lijken de familie Heuven te sparen, maar een groot deel van Canada niet!

De bosbranden in Canada zijn zo groot en ontembaar, dat er inmiddels internationale blushulp gekregen wordt. De Sallandse familie heuven heeft de vluchtcamper klaar staat.

Lees verder »

Open dag bunkers IJssellinie op zaterdag 3 juni

De IJssellinie houdt aanstaande zaterdag 3 juni een open dag met rondleidingen waarbij de Commandobunker, de Hospitaalbunker en het Inlaatwerk bij Olst worden bekeken.

Lees verder »

Open eco-tuin op 3 juni in Diepenveen

Ecologisch tuinieren is tuinieren met de natuur en zonder bestrijdingsmiddelen. Op zaterdag 3 juni is de eco-tuin van Inke Mensink en Jan Weggemans, Wechelerweg 27 in Diepenveen van 10-17 uur geopend voor bezoek.

Lees verder »

Zaterdag 3 en zondag 4 juni rondleidingen bij Holsto Tuinen in Olst

Voor één keer opent Holsto Tuinen haar deuren op een zondag, voor de verkoop, én voor leuke rondleidingen over de kwekerij en in de kas. Brendan Adams heeft genoeg te vertellen over zijn visie op biologisch kweken. Iedereen met interesse in tuinieren of kweken is van harte welkom om hieraan gratis deel te nemen.

Lees verder »

Beachvolleybal Herxen zaterdag 3 juni

Zaterdag 3 juni wordt er voor de 19e keer gevolleybald in Herxen! Het evenement vindt plaats op het evenemententerrein naast het Dorpshuis in Herxen. Het grasveld wordt omgetoverd in een zomers strand met een gezellig terras.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.