Meer berichten

Anekdote van de MOKwerf: de 40 portretjes

Bij de verzameling aan materialen had ik nog een ongebruikte lap schilderslinnen liggen. De structuur was te stug om zo te beschilderen, daarom kreeg ik het idee om het in delen van 10x15cm te snijden…

Lees verder »

Salland deze week: niet alleen gisteren opkomen voor cultuur

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag. Om ons…

Lees verder »

Ode aan Jeugdtheater: symposium vanqwege afscheid Karen White

Door Zwolse Theaters Na 35 jaar werkzaam te zijn geweest bij Zwolse theaters gaat Karen White (jeugdprogrammeur) met pensioen. In die 35 jaar is haar liefde voor jeugdtheater niet onopgemerkt gebleven. Ze had als doel…

Lees verder »

Kijken in de keuken van Ghizlane , Al-Mujadara

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders van allerlei achtergronden via deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe…

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: De man met de hark

De tichelgaten bij Windesheim en Herxen zijn nu nog bijna zwembad, zouden ze straks weer de eerste schaatsbaan van Salland worden? We mijmeren er wat over als we met Sjaak Bruggeman langs de IJssel wandelen….

Lees verder »

Arjan Pronk: WAT NOU

Ons rechtse kabinet is tegen kunst. Vandaag demonstreert de kunst daarom voor de kunst. Pronk demonstreert op zijn eigen manier. Vlak voor een enorme onweersbui zat ik op een bankje op de Noetselerberg. Er kwam…

Lees verder »

Kijken in de keuken van Ben Ellenbroek: Dunne gesnejen Brandrooie met knolraepe/ Dun gesneden Brandrode met koolraap

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken, welke waarde ze eraan hechten en natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar gerechten. Vandaag een heerlijk recept voor rundvlees van Ben Ellenbroek. Het Sallands kookboek van Ben is voor € 15,00 te bestellen via Sallandskookboek@ziggo.nl.  

Lees verder »

Aquarius adviseert: Neem standaard een sediment- en actieve koolstoffilter voor schoner water

Waterleidingbedrijven krijgen steeds meer moeite om allerlei verontreinigde stoffen uit het water te filteren. Als je alleen al ziet hoeveel medicatie er in het riool verdwijnt en op die manier in het milieu terechtkomt. Nu…

Lees verder »

Fietsersbond ook nieuwsgierig naar jouw fietservaringen

De gemeente Raalte heeft een onderzoek uitgezet naar fietservaringen van plaatsgenoten. Het zal wel aan de tijd van het jaar liggen (vakanties voorbij) maar ook de universiteit van Gent en de Fietsersbond komen met een…

Lees verder »

Hoger beroep provincie tegen uitspraak Rechtbank Overijssel over beweiden en bemesten.

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Overijssel gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank Overijssel van 29 juli jl. (zaaknummers AWB 19/1185 en AWB 20/186) over beweiden en bemesten op een boerenbedrijf…

Lees verder »

Boeren kunnen van gif af via Bezemactie Overijssel

Overijsselse boeren die meedoen aan Boeren voor Drinkwater kunnen hun gewasbeschermingsmiddelen die ze niet meer gebruiken of die verboden zijn, inleveren via de actie ‘Bezem door de middelenkast Overijssel’. Het is een actie die werkt volgens de regeling ‘vol is vol’, wat betekent dat je via de bezemkastactie geschikt van de middelen af kunt komen: “laagdrempelig, anoniem, kosteloos en verantwoord”. Aanmelden voor de actie kan tot 24 oktober 2021.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.