Thema-avond van GroenLinks over de gezondheidskloof van Deventer

Op 9 maart organiseert de kennisgroep ‘sociaal domein’ van GroenLinks Deventer een thema-avond over de gezondheidskloof van Deventer.  De avond bestaat uit een panelgesprek en een open debat en is vrij toegankelijk voor publiek.

Interessant? Deel het artikel

Agnes 230111 Zorg voor aarde

Elke Deventenaar heeft het recht om gezond oud te worden. Maar in de ene wijk leeft men gemiddeld zes jaar korter dan in de andere. Bovendien leeft men zelfs 15 jaar korter in goede gezondheid. Hoe kan dat?

Voor het antwoord op deze vraag gebruikten nationale televisieprogramma’s als ‘Beter’ en ‘Tegenlicht’ Deventer al als decor. Om hier ook met elkaar in gesprek te gaan en te komen tot antwoorden organiseert de kennisgroep ‘sociaal domein’ van GroenLinks Deventer op 9 maart een thema-avond over deze ‘gezondheidskloof’.

Thema’s

Op deze avond gaan verschillende experts, professionals, politici, ervaringsdeskundigen en wijkbewoners met elkaar in gesprek. Zo is Marja de Jong met haar onderzoek in de Voorstad gepromoveerd op het onderwerp, werd Tony met zijn ervaringsverhaal een nationaal bekende televisiester en vallen sociale initiatieven als Vrouwen voor Elkaar ook nationaal in de prijzen met hun oplossingen. Verschillende denkrichtingen zijn nodig om tot een oplossing te komen. Verschillende raadsleden en ambtenaren zullen dan ook aanwezig zijn.

Waar en wanneer

9 maart 2023. Vanaf 19 uur is de mogelijkheid tot inloop met koffie en thee bij wijk- en speeltuinvereniging de Driehoek. Het programma duurt vanaf half 8 tot 9 uur en achteraf is er ook een borrel mogelijk. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *