Theatergroep ‘Achter de Voordeur’ zoekt spelers                 

Ongeveer een jaar geleden hebt u op dit platform al een artikel kunnen lezen over het project ‘Achter de Voordeur’, waarvan Luisella Lai de projectleider is.  Inmiddels heeft het project al aardig wat vorm gekregen, de grote lijnen liggen vast. Nu is de tijd aangebroken dat iedereen die het leuk lijkt om hieraan mee te doen als speler, zich kan opgeven.

Interessant? Deel het artikel

theater achter de voordeur
Foto: Robert Jan Leerink

Nog even een kleine opfrissing over ‘Achter de Voordeur’. Het is een theaterwandeling die eind maart 2025 zal zijn. Mensen, de gasten, worden opgedeeld in groepen, de groep wandelt dan langs negen verschillende locaties, meestal woonhuizen, waar een voorstelling te zien is met als thema iets wat daar, op die plek, is gebeurd. Het zijn allemaal bijzondere verhalen, die op verschillende manieren voor het voetlicht worden gebracht.

Community Art project

Luisella Lai vertelt dat het project ‘Achter de voordeur’ een community Art project is. Dat betekent dat het een theaterwandeling door Olst is met als doel het versterken van de leefbaarheid en het vergroten van de sociale betrokkenheid. Om dit doel te bereiken is het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties en spelers uit Olst en omgeving erbij betrokken zijn, en actief deelnemen aan het project.

Veel organisaties nemen deel aan het project

“Er doen heel erg veel organisaties mee, om maar eens wat te noemen: De Olster Harmonie, Breicafé, Apollo, Nobiz, het Wereldkoor, Ardente, Videogroep Olst-Wijhe, Olster Erfgoed, ’t Sal, Kunst Na Arbeid en ’t Nut. En er  komen er nog meer bij. Sommigen doen iets op een bepaalde plek, anderen zullen op verschillende locaties wat doen.”

Verschillende theatervormen

“Op elke locatie komt een andere theatervorm. Op de ene locatie is het verteltheater, bij een andere realistisch theater en op weer een andere een slapstick, en zo zijn er nog meer theatervormen te zien. Muziek en spel is vaak een combinatie. De muzikanten zijn deelnemer aan de voorstellingen.”

Iedereen kan meedoen

Het is een project van het dorp. “We zoeken spelers die mee willen doen. Iedereen kán meedoen, op zijn of haar eigen kunnen. Leeftijd, beperking of geen beperking, het maakt allemaal niet uit, iedereen is welkom om mee te doen, ieder naar eigen mogelijkheden. Ook spelers van buiten Olst zijn van harte welkom.”

Kennismakingsworkshop

De organisatie van ‘Achter de Voordeur’ organiseert een kennismakingsworkshop om elkaar te leren kennen. Je kan je dan oriënteren, of het wel wat voor je is. Tijdens die workshop kan Luisella zien welk theaterstuk het beste bij je past. Begin september beginnen de repetities. “Ik verwacht zo’n tien keer te moeten repeteren. Woensdagavond 26 maart 2025 is de try-out en donderdagavond 27 tot en met zondagmiddag 30 maart zijn de voorstellingen, elke voorstelling duurt circa 15 minuten.”

Over drie jaar in Wijhe

Het is een driejaarlijks project, over drie jaar is het de bedoeling om hetzelfde project in Wijhe te organiseren. Weer drie jaar later zal dat zijn op een andere plek in Salland.

Meer info

Wil je meespelen of wil je meer weten, bel of mail:  06-252 77 275 – info@theaterachterdevoordeur.nl

Website Achter de Voordeur

Credits

Tekst: Liesbeth van Binbergen-Ziere

Foto: Robert Jan Leerink

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden