Theater Soloveyko maakt voorstelling met en voor Oekraïense kinderen in Odeon Zwolle

Theater Soloveyko speelt 27 mei om 15:00 voor een geselecteerd publiek hun voorstelling Mykyta De Blauwe Vos in Schouwburg Odeon.

Interessant? Deel het artikel

Zwolse theaters 230525 soloveyko

De voorstelling is gebaseerd op het Oekraïense sprookje De Geschilderde Vos. Met deze voorstelling wil het theater verbinding vormen tussen Oekraïense mensen in Zwolle, de stad en de jonge kunstenaars in de stad.

Sinds januari is het theatergezelschap bezig met het maken van een voorstelling samen met Oekraïense kinderen. Met deze voorstelling vieren ze samen met de kinderen de Oekraïense cultuur en vertellen ze het mooie verhaal: “Op een dag verstopt Mykyta de Vos zich in een ton met blauwe verf. Met haar nieuwe, bontgekleurde vacht komt ze terug in het bos. De dieren schrikken. Zij hebben nog nooit een blauwe vos gezien. Wat heeft dit te betekenen?”

Theaterlessen

Sinds november 2022 geven de theaterdocenten in opleiding wekelijkse theaterlessen aan Oekraïense kinderen, die op dit moment in Zwolle verblijven. De lessen geven ze op zaterdagen bij buurtcentrum De Enk in Assendorp. Dit doen ze geheel vrijwillig om deze kinderen een goede, veilige plek te bieden om zich creatief te kunnen uiten, zonder financiële drempel. Ook proberen ze de samenwerking aan te gaan met de stad, de theaters, en talentvolle mensen in de stad en de Oekraïense mensen die hun talenten kunnen delen met de kinderen.

Over theater Soloveyko

Theater Soloveyko is een jeugdtheaterschool voor Oekraïense vluchtelingen die verblijven in Zwolle en omstreken. Theater Soloveyko, wat in het Oekraïens Nachtegaal betekent, bestaat uit Karlijn Maas, Liza Bukina, Kevin Sweep en Liza Pevzner. Zij zijn vier enthousiaste theaterdocenten in opleiding uit Zwolle.

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *