The DS Band gaat 18 maart live

De DS band (voorheen The Drostsstreet Band) bestaat inmiddels 17 jaar en is ontstaan door de toen te houden straatfeesten in de H. Droststraat in Olst. In de straat woonden een 4 tal hobby muzikanten en hebben met elkaar een aantal nummers ingestudeerd. Dat repertoire werd toen op een aantal straatfeesten gespeeld. Dat smaakte naar meer en zo is de band ontstaan.

Interessant? Deel het artikel

dsband

Na een paar jaar is er een 5e muzikant toegevoegd. Het repertoire werd uitgebreid en de band werd gevraagd voor feesten en dansmiddagen, enz. in de regio. Inmiddels was het repertoire uitgebreid tot een avondvullend programma. Door de jaren heen werd er nog wel eens gewisseld van solo/bas gitarist en toetsenist. De band is geheel zelfvoorzienend betref muziek installatie en licht en geluidsman. De wekelijkse oefen avond vond plaats in de schuur op de H.Droststraat 44. Sinds 5 jaar geleden heeft een zangeres zich bij de band gevoegd. Hierdoor ontstaat wisseling van zang en meer samen en achtergrond zang. Tijdens de corona periode heeft de band gebruik gemaakt om een aantal veranderingen door te voeren. Er wordt nu gebruik gemaakt van een studio in Epse waar alle repetities plaats vinden. Tijdens de wekelijkse oefenavond worden de nummers opgenomen om thuis ter beoordeling af te luisteren. Sinds twee jaar heeft een nieuwe sologitarist en toetsenist zich bij de band gevoegd. Het repertoire is gedeeltelijk vernieuwd met nummers uit de jaren 60/70/80. De band bestaat nu uit zes personen plus zangeres waarvan er drie uit het Deventer circuit komen en de sporen bij een aantal band uit de jaren 60/70 hebben verdiend. De band heeft een avond vullend repertoire met vlotte Engels talige dans nummers en rock and roll. Ook is de band voorzien van een nieuwe frisse uitstraling. Al met al is de DS Band er klaar voor om een muzikale avond of middag te verzorgen met heerlijke muziek uit de sixties/seventies/eighties. Zaterdagavond 18 maart spelen wij in het Dorpshuis De Bongerd in Welsum. Zaal open om 20.00 uur – toegang vrij.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.