Tessel is er maar druk mee op de A12

Extinction Rebellion voert actie in Den Haag. Vanaf zaterdag bezetten ze iedere dag de A12. Onder de actievoerders Tessel Hofstede uit Olst.

Interessant? Deel het artikel

xr tessel hofstede

Vanaf afgelopen zaterdag voert Extinction Rebellion actie in de tunnelbak in de A12 tussen het ministerie van klimaat en de Tweede Kamer. Inzet is het stopzetten de miljarden subsidie van ons land aan fossiele brandstof. Die fossiele energie zorgt er voor dat ons klimaat verandert waardoor de aarde voor de mens langzaam maar zeker onleefbaar wordt. Wel wrang om dat als samenleving te subsidiëren, vindt XR.

Zaterdag was de start van de bezettingsactie van de tunnelbak. Onder de actievoerders Tessel Hofstede, haar dochter en Paul Hendriksen, allen uit Olst. De politie zette traangas in en verwijderde de actievoerders een voor een. Omdat het wettelijk een overtreding is waar geen aanhouding voor nodig is, worden de actievoerders weggehaald, afgevoerd en een eindje verder weer vrij gelaten. Bij eerdere acties noteerde de politie namen en rugnummers van de demonstranten, maar dat bleek buiten de wet.

XR heeft aangegeven iedere dag terug te komen zolang hun eisen niet ingewilligd worden. Vandaag was de vijfde dag in een rij. Met het speciale A12 orkest langs de tunnelbak hoeft dat ook weer geen straf te zijn.

(tekst gaat verder onder de foto)
a12 orkest xr

Hoe gaat het Tessel? Goed!

We hebben Tessel gevraagd hoe het haar vergaat. “Goed”, zegt ze, “ben nu voor de derde dag aan het actie voeren.” Ze is vastberaden verder te gaan, zolang als nodig. XR heeft al vast het gevoel dat de publieke opinie aan het kantelen is. Media, zegt XR, kiezen steeds meer onze kant. Dus krijgen we steeds meer ruimte dier 37,5 miljard euro fossiele subsidies zichtbaar te maken. Dat gaat iedereen aan.”

Graag inhoudelijke reacties

Wat ons op de socials overigens opvalt zijn de inhoudloze reacties van tegenstanders op de actie van XR. Ze komen niet veel verder dan ‘criminelen’, ’tuig’, ‘opsluiten’. Er wordt door deze mensen nooit ingegaan op wat zij vinden van de miljarden subsidie naar bedrijven als Shell die de leefbaarheid op aarde vernietigen met als ruil een miljardenwinst die in de zakken van de aandeelhouders verdwijnt. We zijn oprecht benieuwd naar inhoudelijke argumenten op dat gebied.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *