Meer berichten

Bij btw-afschaffing op biologisch gaat het vooral om de milieuwinst

Roosmarijn Saat was in 2017-2018 als voorzitter van de Biowinkelvereniging één van de voorvechters van de campagne ‘Geen BTW op Bio’. Bijna 80.000 betrokken consumenten hebben toen hun handtekening gezet onder de petitie. Deze zijn aan de Tweede Kamer overhandigd. Geen BTW op Bio’ nog steeds actueel.

Lees verder »

Grote dag voor bewoners van Het Wooldhuis in Heino

Op maandag 3 en dinsdag 4 april verhuisden alle bewoners van woonzorgcentrum Het Wooldhuis in Heinonaar hun nieuwe onderkomen. Een spannend, maar vooral ook feestelijk moment. Aan de nieuwbouwlocatie van Zorgspectrum Het Zand is twee jaar gebouwd.

Lees verder »

Vragen GemeenteBelangen Raalte over psychische klachten bij jeugd

GemeenteBelangen Raalte heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W over de aanpak van psychische problemen onder jongeren.

Lees verder »

Workshops Ayurveda bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Ayurveda is een ‘wetenschap van het leven’. Het geeft ondersteuning aan alle onderdelen van je leven, om in je flow te komen en alles uit jouw leven te halen.

Lees verder »

Opening Digitale Huiskamer in Luttenberg en Heeten

Bibliotheek Salland introduceert inloopspreekuur in de buurtdorpen Luttenberg en Heeten, waar inwoners terecht kunnen met vragen over nieuwe media.

Lees verder »

Het is lente, en ons land kleurt wederom bruin

Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter schrijft belangwekkende blogs, die HierInSalland graag deelt.

Lees verder »

Droomcoach Maarten: Wat heb je gedroomd?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Droomcoach Maarten van Rootselaar legt uit. Deze week over de slang.

Lees verder »

Dokter Rini Biermans: Perspectief, Principes en Feiten rond Stikstof

Creatief Beheer is een onderneming van de huisartsen Rini Biemans en Karin Keijzer. Creatief Beheer werkt aan een nieuwe integrale verbindende praktijk in de publieke ruimte. Deze aanpak, die ze stadsgeneeskunde hebben gedoopt, is ontwikkeld in de praktijk in tal van projecten in Rotterdamse volkswijken (2002 – heden). Hun visie op de stikstofproblematiek willen we je zeker niet onthouden.

Lees verder »

Rijtour IJsselland zamelt geld in voor Rode Kruis

De derde editie van de Rode Kruis Rijtour IJsselland staat gepland op 7 juni a.s. Een tour van zo’n tweehonderd kilometer door Overijssel en over de Veluwe. De opbrengst gaat naar noodhulpactiviteiten die geboden worden vanuit Rode Kruis district IJsselland.
 

Lees verder »

Salland deze Week: Niet biologische gewassen (of het nu bloembollen of groenten zijn): Goedkoop is duurkoop

Of het nu je dagelijkse groente is, of de bloembollen in het gemeenteplantsoen: als het niet biologisch is, betaal je er vroeg of laat de rekening voor.

Lees verder »

CDA Raalte: Kerkgebouwen hebben een belangrijke plek in onze dorpen

De fractie van CDA Raalte is bezorgd over de vergaande plannen die er zijn om steeds meer kerkgebouwen in de gemeente Raalte te sluiten voor kerkvieringen. Ook de moeite die kerken hebben om hun exploitatie rond te krijgen, zeker in deze tijden van hoge energiekosten, baart ons zorgen. Daarom stelt het CDA vragen aan het college van B&W.

Lees verder »

Wat heb jij gedroomd ?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Droomcoach Maarten van Rootselaar legt uit.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.