Laatste berichten Zorgsaam

Meer berichten

Terug van vakantie? Spoel je kranen door!

Tips van waterleidingmaatschappij Vitens voor je thuiskomst na de vakantie.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat gebeurt er terwijl wij slapen?

Hoewel we elke nacht slapen, weten we nog maar bar weinig van wat er dan precies met ons gebeurt. Alle dieren blijken te slapen, al kan dat per diersoort sterk verschillen. Zelfs insecten blijken regelmatig een verminderde hersenactiviteit te hebben. Hoe groter de hersenen zijn, hoe groter over het algemeen de behoefte is aan slaap.

Lees verder »

euthanasie, pxhere

Nederlander wil beslissen over euthanasie, artsen Salland welwillend tegenover huidige wet

Een meerderheid van de Nederlanders ziet graag euthanasiewetgeving waardoor patiënten zelf het laatste woord hebben over hun euthanasie, niet een arts. Onder de huidige euthanasiewet moet een arts bepalen of sprake is van uitzichtloos en ondraaglijk lijden voor sprake kan zijn van euthanasie, waar Sallandse artsen overigens welwillend tegenover staan.

Lees verder »

Nieuwe aflevering van ‘Watvinnie’, de talkshow van nieuwsplatform HierInSalland

Hier kun je weer een video- uitzending bekijken van de talkshow ‘Watvinnie’ van HierInSalland. Deze keer met het motto ‘Op zoek naar geluk, we doen het allemaal’. Maar een vluchteling zou dat niet mogen? Daar denkt Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland heel anders over.
Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland stellen vast dat zonder vrijwilligerswerk de samenleving in Salland hopeloos vastloopt.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Voorbereiding op het huwelijk

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Het eventueel meerdere keren opschrijven van je droom kan vaak duidelijkheid geven. Vandaag over voorbereiden van een huwelijk.

Lees verder »

flitsen en fladeren harry vossen houtskooltekening

Harry Vossen: Flitsen en Flarden (3)

In de ‘Flitsen en Flarden’ reeks beschrijft columnist Harry Vossen zijn taxiritten tussen zijn woonplaats Raalte en het Isala ziekenhuis in Zwolle, waar hij bestralingen moe(s)t ondergaan. Dit is hopelijk zijn laatste rit geweest.
Overigens is dit de 30e column die Harry voor HierInSalland schreef, bedankt daarvoor!

Lees verder »

libelle

Insecten: hoe zijn ze verdwenen en hoe krijgen we ze terug?

“Zolang we oorlog voeren tegen de levende wereld, zullen we geen vooruitgang zien” legt Marc Siepman ons voor. En dat is geen best signaal, want om insecten te redden en daarmee het ecosysteem, moeten we stoppen met pesticiden, stikstof minderen, verlichting dimmen en stoppen met schijnoplossingen.

Lees verder »

Gezonde Smikkelweken voor basisscholen van start

De derde editie van Spoony’s Gezonde Smikkelweken gaat van start, het grootste nationale groenteprogramma voor kinderen. Tijdens de Gezonde Smikkelweken ontdekken kinderen op een speelse manier gezonde en duurzame voeding, door middel van spelletjes, proeven en zelf koken, van courgettecake tot bietenpizza’s.

Lees verder »

Tuinsector heeft de weg naar duurzaamheid nog steeds niet gevonden

Pesticidemetingen in 15 tuinplanten uit drie verschillende tuincentra laten zien dat 14 tuinplanten geen aanrader voor tuinen en openbaar groen zijn. In de onderzochte planten zijn in totaal 36 verschillende stoffen aangetroffen, waarvan 3 verboden stoffen.

Lees verder »

Giflobby wint het van zelfdenkende politici: roundup op weg naar weer vijftien jaar goedkeuring

Glysosaat is het gif in Roundup dat dodelijk toeslaat op plantjes in gewassen op het land waar de boer een broertje dood aan heeft. Het lijkt de chemische industrie te lukken

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

In de eerste regio’s is de zomervakantie inmiddels weer begonnen en ook wij genieten van de zomerzon. Al kijken we ook al weer naar de start van het nieuwe schooljaar met de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’, bereiden we ons voor op de donkere dagen met de actiepakketten fietsverlichting en weten we inmiddels ook al wanneer de VVN verkeersexamens plaats zullen vinden in 2024. Vind alles hierover in deze nieuwsbrief:

Lees verder »

spuiten gif

Nederland stem tegen de hernieuwde toelating van GLYFOSAAT

Oproep van NGO´s na de conclusie van de Europese Autoriteit van Voedsel en Veiligheid (EFSA) dat glysofaat voorlopig nog gebruikt mag worden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.