Laatste berichten Zorgsaam

Zorg

Jaarlijkse Violenactie Soroptimistclub SallAnders

Redactie | 20 februari 2024
Advies | Gezondheid | Leefbaarheid | Wonen

Bijeenkomst over de leef- en woontoekomst van 55-plussers in Olst-Wijhe

Column | Genieten | Media | Zorg

De veerkracht van kwetsbaarheid. Zo stappen we uit onze slachtofferrol

Advies | Column | Gezondheid | Meedoen | Zorg

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Column | Dierenwelzijn | Genieten | Goede zorg voor iedereen | Sociaal | Zorg

De Stamhoeve Raalte: Veel keus in kruiden en planten

Meer berichten

Het Raalter Goudhaentje van 2023 is bekend!

Ieder jaar kunnen de inwoners van Raalte stemmen welke verdienstelijke vrijwilligers in aanmerking komen voor een prijs, het Goudhaentje, Deze prijzen worden door de gemeente Raalte ter beschikking gesteld en de uitreiking daarvan heeft weer plaatsgevonden.

Lees verder »

Boswachter Ine: De hoge lat

Weer een column uit het leven van boswachter Ine Nijveld.

Lees verder »

De oorlog tussen paracetamol en ontstekingsremmers

Olster columnist, journalist en schrijver Hasan Kaddour verbaast zich over de medische aanpak van ontstekingen hier in Nederland en in zijn geboorteland Syrië.

Lees verder »

Gaan Nederlanders in 2024 meer sparen of geld uitgeven?

De feestdagen zijn achter de rug, het is nu officieel 2024. Oud en nieuw is voor veel Nederlanders niet alleen een moment om te proosten met champagne en oliebollen te eten, maar ook hét moment om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

Lees verder »

Lezing Ron Gravendeel ‘TBS in het strafrecht’ in het Holstohus Olst

In aanvulling op de lezing van 21 november 2022 van Tinie Hendriks en Dirk Dijkslag over de dagelijkse gang van zaken in Transfore, een instelling voor forensische zorg, wordt er op 18 januari een lezing gehouden over de TBS in het strafrecht. 

Lees verder »

Jonge helden gezocht voor het Jeugdcompliment Olst-Wijhe

Kinderen en jongeren zijn soms tot grootse dingen in staat. Zij zetten zich op bijzondere manieren in voor de Olst-Wijhese samenleving. Hun frisse ideeën en tomeloze enthousiasme maken dat zij onmisbaar zijn in onze maatschappij. 

Lees verder »

Langstraat Wijhe eindelijk autovrij in 2024?

Betrokken Wijhenaar René Kral beijvert zich al jarenlang voor een autovrije Langstraat daar. Het kloppend dorpshart. Ondanks veel toezeggingen is er nog niets van terechtgekomen. Mooi voornemen voor 2024!

Lees verder »

Huishoudens onder het sociaal minimum gaan meeste last hebben van nieuwe hitte

Ouderen met een zwakke gezondheid en huishoudens die onder of rond het sociaal minimum leven gaan het meeste last hebben van de hitte die we in het nieuwe klimaat steeds vaker gaan meemaken.

Lees verder »

Onbereikbaar zijn in een wereld die 24/7 ‘aan’ staat

Met het aanbreken van de vakantie stromen de out-of-office berichten binnen. In toenemende mate zijn ze voorzien van ‘als je me toch nodig hebt, kun je me bereiken op…’ disclaimers. Hoe onbereikbaar zijn we nog in een samenleving die 24/7 ‘aan’ staat?

Lees verder »

Groot onderzoek om te kijken of je parkinson krijgt van landbouwgif

Bij twijfel niet inhalen! Bij landbouwgif doen we dat wel. Grote kans dat je er parkinson van krijgt. Toch gebruiken boeren het. Voor het gemak. Want nodig is het niet. Parkinsondokter Bas Bloem kondigt nu groter onderzoek aan.

Lees verder »

Statushouders sluiten fietscursus succesvol af

Het was een belangrijk moment voor tien statushouders uit Raalte. Vier maand lang hadden ze elke zaterdagochtend fietsles op KokkieBikes Wielerpark. De fietscursus werd feestelijk afgesloten in het clubhuis van fietsvereniging CRT. Alle deelnemers ontvingen uit handen van hun begeleiders een fietscertificaat.

Lees verder »

Sanne wil op vakantie, deel 2: Is die rolstoel eigenlijk wel verzekerd?

Sanne Dasselaar bereidt een vakantie voor. Nou en? Dat doen er wel meer toch? Maar Sanne is meervoudig gehandicapt. Ze neemt ons mee in de obstakels die ze daarom tegenkomt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.