Meer berichten

Duurzaamheidscoalitie en Salland Zoemt hopen dat landbouwgif glyfosaat deze keer wel verboden wordt

Europa stemt donderdag – 16 november – weer over een verbod op glyfosaat. Dit middel dat groene velden geel kleurt, wordt in verband gebracht met neurologische ziektes als parkinson, maar ook met kanker. Vooral boeren die het gebruiken lopen groot risico.

Lees verder »

Scholieren genoten weer van Heino’s biologisch ontbijt 2023

Lekker en gezond ontbijten dat was het thema van de week, voor de 740 leerlingen van alle basisscholen; Gouden Emmer, Dolfijn,  Springplank (allen Heino), de Linde (Laag Zuthem), St. Nicolaasschool (Lierderholthuis) en St. Cyriacus (Hoonhorst).

Lees verder »

eekhoorn

Met open ook kijken naar hamsteraars en fijnproevers | Met prachtige foto-serie

Niet alleen dieren hamsteren, wij als mens hebben daar ook wel een handje van. Diny Heidenrijk heeft het geluk van een vaste leverancier voor walnoten. Mooi, zo’n gekregen wintervoorraad. Gezond ook. Als ze de noten ophaalt neemt ze haar fototoestel mee. En toen werd het nog veel mooier.

Lees verder »

Gezond schoolontbijt in Heino, Lierderholthuis, Laag Zuthem en Hoonhorst

Elke dag lekker en gezond ontbijten betekent dat je met veel energie aan de dag kunt beginnen. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarom organiseren de biologische boeren rond Heino het biologisch schoolontbijt op donderdag 9 november 2023 voor de leerlingen van de basisscholen. Dit is een mooie gelegenheid om het belang van gezonde voeding onder de aandacht te brengen.

Lees verder »

De zorg veranderen? Neem ‘gezondheid’ en niet ‘ziekte’ als uitgangspunt

Mensen inspireren en enthousiasmeren om anders te denken en anders te doen als het gaat om gezondheid en de gezondheidszorg. Dat is de drijfveer van Chantal Walg: “Gezondheidszorg is meer dan alleen een klacht behandelen. Het begint bij het creëren van een gezonde en sociale basis voor iedereen.”

Lees verder »

Nieuwe directeur-bestuurder ut Huus Olst- Wijhe

Ut Huus, de maatschappelijke organisatie in de gemeente Olst- Wijhe, die zich ondermeer bezighoudt met het beheer van het Holstohus in Olst, heeft een nieuwe directeur- bestuurder aangesteld.

Lees verder »

Liefde tussen scootmobielers

Cartoonist Leo Kemper geeft een waardevolle tip aan eenzame senioren.

Lees verder »

Psycholoog Marcus Belle: Heeft mijn hond een ziel?

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over de de situatie in het Midden Oosten, ook in relatie tot zijn hond.

Lees verder »

MaatschapWij: Economie is meer dan markt, geld en bbp. Waarom leren we dat dan niet op school?

In de klaslokalen en collegezalen is te weinig diversiteit aan economisch denken. Met alleen marktdenken en focus op groei gaan we de grote sociale uitdagingen als ongelijkheid en klimaatverandering niet oplossen. Hier hebben we ook concepten als samenwerking en wederkerigheid voor nodig, pleiten steeds meer economen, docenten en andere onderwijsprofessionals. Zij maken zich hard voor toekomstbestendig economieonderwijs, dat aansluit bij wat nodig is voor het welzijn van de mens en de gezondheid van de planeet.

Lees verder »

Ochtend meet-up bibliotheek Deventer, thema: samen grijs worden

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar denkers en doeners die niet wegduiken voor de grijze golf van morgen.

Lees verder »

Denne leest dat jongeren de HPV-prik niet halen. Goed zo!

Eerst maar eens wat gezonder leven voordat je overal een prik voor haalt, vindt Denne.

Lees verder »

Bijna 300 jaar ervaring bij de EHBO Luttenberg/ Mariënheem

De EHBO vereniging Luttenberg & Mariënheem mag zich verheugen over zeer trouwe leden, die hun omgeving laten profiteren van kordate hulp bij ongelukken en evenementen. De jubilarissen werden in het zonnetje gezet

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.