Meer berichten

Overheid beschermt haar burgers te weinig tegen landbouwgif: tijd voor actie!

“Dat huis ga ik niet kopen, dat staat naast een weiland waar de boer gif spuit!”

Lees verder »

Voor iedereen die er (soms) doorheen zit en behoefte heeft aan wat hoop

Machteloosheid, depressie, boosheid: het zijn logische emoties in tijden van crises. Soms is het knap lastig om het hoofd boven water te houden. Toch vinden we te midden van de storm ook ‘hoopgevende ontwikkelingen’. Bij dezen zeven ankers om je uit de chaos te trekken. 

Lees verder »

Salland Zoemt neemt weinig insecten waar dit jaar. Is dat jullie ervaring ook?

Waar zijn de insecten? Vinden die het nog te koud? Of zijn er wéér minder dan vorig jaar.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Vandaag: vliegdromen

Lees verder »

oorzaken recensie tinnitus

Recensie: OORzaken, actieve zelfhulp om geen last te hebben van tinnitus

Ook last van oorsuizen? Daar kom je niet van af, maar je kunt er wel minder last van krijgen.

Lees verder »

Nieuwsbrief Samen Gezond in Deventer

Vind hieronder de laatste nieuwsbrief van Samen gezond in Deventer.

Lees verder »

Wat is er de komende tijd te doen in het HOFtheater Raalte?

Op vrijdag 21 april is een bijzonder toneelstuk van Solo Stories te zien: Nu ik je zie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling. Veel mensen zien nu de film Toen ik je zag wat over dezelfde gebeurtenis gaat, nl. de zelfdoding van acteur Antonie Kamerling, maar dan vanuit het perspectief van de echtgenote Isa Hoes. Het toneelstuk beschrijft het aangrijpende verhaal vanuit zijn zoon Merlijn. Zaterdag 22 april komt de Rob Mostert Hammond Group met een 7-man sterke band en zanger Chris Hordijk om lekkere Classic Rock Hits te spelen.

Lees verder »

Gemeente Raalte maakt keuze energietoeslag eerder uit te keren

De energietoeslag voor dit jaar is vastgesteld op € 1.300, maar de gemeenten mogen deze van het rijk nog niet uitkeren omdat de wetgeving waarschijnlijk nog zal wijzigen. De gemeente Raalte voelt een sterke verantwoording voor haar inwoners die in het nauw zitten vanwege de hoge energiekosten en heeft besloten toch al een gedeelte uit te keren aan degenen die daarvoor in aanmerking komen.

Lees verder »

RIVM: snel actie nodig om drinkwatertekort te voorkomen

Om te voorkomen dat we in 2030 een tekort aan drinkwater hebben, moet snel een pakket aan maatregelen worden genomen. Dat is urgent, want sommige drinkwaterbedrijven hebben nu al te weinig reserves.

Lees verder »

Kinderen: stop eens wat grond in je mond!

De spelmakers + ruimtedenkers van OBB hebben een zwaarwegend argument om veel meer groen te creëren: in de grond zitten miljarden bacteriën die ons gezond houden. De stichting Bac2nature heeft daar veel kennis over. Er is een direct verband tussen micro-organismen in de grond en de kwaliteit van ons immuunsysteem.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Vandaag: blauwe egel.

Lees verder »

We zijn meer dan ons brein: praktisch werk is ook succesvol

Naar de universiteit gaan en een hoge functie zien we als het hoogst haalbare, maar niet iedereen wordt gelukkig van in de boeken duiken en achter een laptop zitten. “Succesvol is wat bij je past en goed voelt”, bepleit psychiater Elly Smits. 

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.