Meer berichten

Denne vraagt ChatGPT een pro-alcohol-tekst te schrijven

Denne dut an Dry Januari en schrijft daar over, maar gisteren had ie geen zin, dus riep hij de hulp in van ChatGPT die zelfstandig teksten schrijft

Lees verder »

Even voorstellen: Care for Women Raalte voor vrouwen met hormonale klachten

Mijn naam is Nathalie Wichink,  werkzaam bij Care for Women Raalte. Als care for Women specialist adviseer en begeleid ik vrouwen die last hebben van hormonale disbalans. Hierbij kun je denken aan  vrouwen met overgangsklachten, stress en burn-out klachten of vrouwen met PMS (Pre Menstrueel Syndroom). Op 29 januari neemt zij deel aan de gezondheidsbeurs in het HOFtheater Raalte.

Lees verder »

Salland deze Week: en jullie moesten de groeten van HAK hebben

HAK stopt over vier jaar met de verkoop van bespoten groenten. HAK gaat vanaf dan alleen maar meer biologische groenten verkopen. Een prachtige kans voor boeren om over te schakelen.

Lees verder »

Denne zoekt op zondagmorgen naar verslaving achter de drank

Drinken is een verslaving. En een verslaving is vaak het gevolg van vastgeroeste patroontjes. Op zondag als enige dag in de week al in de ochtend een glaasje port of een stevige borrel bijvoorbeeld. Alleen het feit dat het zondag is, maakt dat gedrag gewoon.

Lees verder »

Denne kwam dronken in de sloot een fee tegen

Denne schrijft de hele maand al over dry januari. Vandaag herinnert hij zich de verschijning van een fee.

Lees verder »

Workshop suïcidepreventie in de bieb in Ommen

Op woensdag 1 februari organiseren 113 Zelfmoordpreventie, Gemeente Ommen en de Bibliotheek Salland een workshop suïcidepreventie.

Lees verder »

Denne weet dat je van de drank beter in slaap valt maar niet beter slaapt

In zijn legertentje tijdens een oefening op de hei dronk Denne een paar Jägermeisters, daar viel hij goed van in slaap, maar werd even later ook weer wakker en kon de slaap niet meer vatten

Lees verder »

Recensie: ‘Genezing van een zieke wereld’ begint bij jezelf

Als we onszelf gezond maken, wordt de wereld ook beter. Met dat uitgangspunt schreef Richard Hoeben het boek ‘Genezing van een zieke wereld’. En gelijk dat ie heeft. Als we per persoon het beste doen wat goed is voor lichaam en geest, dan is van de weeromstuit de wereld ook gered.

Lees verder »

Denne deelt mening Derksen: met drank op autorijden is poging tot doodslag

Denne staat in januari droog. De hele eeuw al. Vroeger stapte hij wel eens met drank op achter het stuur. “Een wonder dat ik nog leef!”

Lees verder »

K.eetmee: Gezondheid, wat is dat?

We wensen het elkaar toe: een goede gezondheid. Voor het nieuwe jaar, een verjaardag of na een flinke niesbui. Maar, wat is dat eigenlijk? En wanneer is iets gezond? Het blijkt er heel erg van af te hangen welke benadering je hanteert. Lees hier een pleidooi voor een holistisch en positief perspectief. Cathy Verschoor van K.eetmee laat haar licht hierover schijnen.

Lees verder »

Denne ziet dat Raalte aan het eind van dry januari een zeldzame borrel schenkt

Denne drinkt niet in januari en schrijft er iedere dag een stukje over. Want er is iedere dag wel iets dat met drank te maken heeft.

Lees verder »

Dakloos of niet, ieder mens heeft een verhaal (en dat lijkt meer op dat van jou dan je denkt)

Naar schatting leven 32.000 mensen op straat. Dat komt niet zomaar, stelt sociaal ondernemer Ritzo ten Cate: achter ieder dakloos persoon zit een complex netwerk aan problemen en die verhalen mogen gehoord worden. “Koffiedrinken met daklozen was voor mij een geschenk voor het leven, een geschenk dat ik iedereen toewens. Vandaar dat ik mijn boek Donkerder – gratis weggeef als een cadeau voor Nederland”

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.