Meer berichten

Welsum bruist (weer) van de activiteiten

Bij de start van het nieuwe jaar kijkt Plaatselijk Belang, samen met het Dorpshuis (en de daarbinnen actief zijnde verenigingen en clubs) graag even vooruit naar het nieuwe jaar. Er staat weer van alles op stapel in dit kleine hechte dorp voor Olstenaren, “aan de overkant”.

Lees verder »

De Historische Vereniging Wijhe houdt ..

.. open dag genealogie op zaterdag 14 januari. Van 10-16 uur kun je binnenlopen in het gebouw aan Langstraat 52 met al jouw vragen over de stamboom of herkomst van jouw familie. De vrijwilligers helpen je…

Lees verder »

Noaberhuus Olst-Wijhe

“Wij bieden verbinding, gastvrijheid, een luisterend oor”. Door goed te luisteren en een gevoel van welkom te geven, geef je warmte.” Vraag Gerda Nijboer naar wat het Noaberhuus biedt en dit is haar antwoord. Zij is de coördinator van het Noaberhuus in Wijhe, Toos Kremer heeft in Olst dezelfde rol. Beiden zitten in de stuurgroep van het Noaberhuus Olst-Wijhe.

Lees verder »

Buurthuis Den Nul

Onder het genot van een kop erwtensoep, chocolademelk of glühwein konden inwoners van Den Nul zaterdagmiddag 10 december luisteren naar midwinterhoorns. Dit jaar een “warme” decemberactiviteit van het Nulse Buurthuis dat zich in een bijzondere situatie bevindt.

Lees verder »

Samen Tafelen in Salland

Steeds meer gezinnen en mensen leven op of onder de armoedegrens of zijn eenzaam. Om deze groep tegemoet te komen organiseert Stichting Doorpakken Salland woensdagavond 18 januari bij Boei10 in Raalte het eerste diner in het kader van Samen Tafelen in Salland. Een zeer betaalbaar etentje in een sfeervolle omgeving, bedoeld voor iedereen die zich in zo’n situatie bevindt.

Lees verder »

Alice Eusman, buurtschap Middel

Het favoriete kerstlied van Alice Eusman, bestuurslid van Plaatselijk Belang Middel is “Hark Now Hear the Angels Sing”. Dit lied geeft haar een warm gevoel. Wat geeft haar in het buurtschap Middel een gevoel van warmte? Alice vertelt:

Lees verder »

Warmte op de Elshof

Als je in een buurthuis de afspiegeling van een gemeenschap wilt zien, dan moet de Elshof welhaast het paradijs op aarde zijn. En misschien is het dat ook wel. Zeker als je in gesprek komt met André Nijboer, voorzitter van Plaatselijk Belang Elshof en Willy Haas, bestuurslid van Stichting Buurthuis Elshof.

Lees verder »

Gemeente Raalte positief over uitbreiding hoogspanningsstation aan Westdorplaan Raalte

Netbeheerder TenneT wil het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte vernieuwen en uitbreiden. Dat is nodig omdat het huidige hoogspanningsstation oud is en de vraag naar elektriciteit toeneemt.

Lees verder »

44e Midwinterloop Diepenveen 15 januari 2023

Komend jaar hopen wij de Midwinterloop-Diepenveen weer te kunnen houden. Het wordt dan alweer de 44ste Midwinterloop Diepenveen. Vanuit Sportcomplex “De Zunnebargh” in Diepenveen kan je meedoen aan de Midwinterloop Diepenveen.

Lees verder »

‘Pientere Tuinen’ moet gezondere leefomgeving opleveren

Zes organisaties hebben het initiatief genomen voor Pientere Tuinen, het grootste participatieproject van Nederland. Het streven is een groenere, gezondere leefomgeving en een groter bewustzijn en grotere motivatie bij tuinbezitters creëren. De opzet is om data te verzamelen en op basis hiervan meer maatwerk te bieden met tuintips en voorlichting.

Lees verder »

Rijvereniging IJsseloevers uit Wijhe stopt na 85 jaar

Sinds 1937 bestaan wij als rijvereniging IJsseloevers te Wijhe. Zoals de naam doet vermoeden zijn wij gestart aan de oevers van de IJssel. Jaren lang hebben wij ons concours gehouden eerst aan de Raalterweg en later aan de Waterstraat.

Lees verder »

Bewoners Het Weijtendaal verblijd met nieuwe duofiets

Eind november was het voor de bewoners van Het Weijtendaal eindelijk zover: de nieuwe duofiets werd geleverd. De vorige was zodanig verouderd dat er een nieuw exemplaar nodig was. Een behoorlijke uitgave, maar met hulp van sponsoren is dit toch gelukt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.