Meer berichten

Carmel College Salland en Binnenpoorte Hoveniers brengen onderwijs in de praktijk

In Buurttuin Plukgeluk in Raalte-Noord staat sinds donderdag 13 juli een mooie houten pergola, om planten tegenaan te laten groeien. Wat deze pergola bijzonder maakt is de totstandkoming hiervan: Carmel College Salland en Binnenpoorte Hoveniers werkten namelijk samen om deze pergola te realiseren, om zo leerlingen op een professionele manier een levensechte opdracht uit laten voeren. 

Lees verder »

Bouwen in de Olstergaard Olst

De Olstergaard in Olst is een nieuwbouwwijkje, waar veel ruimte is voor vernieuwende ideeën. Met meer ruimte in de regeltjes. Vandaag het verhaal van Petra.

Lees verder »

Eerst meer woningen voor eigen inwoners, daarna verder met extra groei van Raalte

Herman Kamphuis is een betrokken inwoner en PvdA lid uit Raalte. In dit artikel geeft hij zijn visie op het woonbeleid in de gemeente, dat vanavond in het gemeentehuis aan de orde komt in een rond-de-tafel gesprek.

Lees verder »

Bestemmingsplan uitbreiding hoogspanningsstation Raalte ter inzage

Netbeheerder TenneT wil het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte vernieuwen en uitbreiden. Dat is nodig omdat het hoogspanningsstation oud is en de vraag naar elektriciteit toeneemt. Hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het college van B&W is akkoord en legt het plan nu voor zes weken ter inzage.

Lees verder »

Groter aanbod sociale huurwoningen op dewoningzoeker.nl

Vanaf vandaag staat er een aanbod van acht woningcorporaties aan sociale huurwoningen op www.dewoningzoeker.nl. Woningcorporaties SallandWonen, Vechtdal Wonen en Woonstichting VechtHorst sluiten aan bij het platform voor woningzoekenden. Die kunnen vanaf vandaag met één inschrijving op zoek naar een huis in tien verschillende gemeenten in Overijssel.

Lees verder »

SallandWonen en ZGR maken creatief ruimte voor extra woningen

Zorg Groep Raalte (ZGR) en woningcorporatie SallandWonen hebben een mooie oplossing bedacht om meer woningen te creëren.

Lees verder »

sarah de groot olstergaard

Sarah de Groot bouwt in Olstergaard geen sauna maar een paleis

De huizen in de Olstergaard zijn allemaal gebouwd met een oog voor duurzaamheid. We laten de bewoners vertellen over hun keuzes. Sarah de Groot trapt af.

Lees verder »

Salland deze Week: We kunnen de N35-problemen met gemak te lijf zonder vier rijbanen

Als je de discussie over de uitgestelde verbreding van de N35 ontrafelt, zijn veel argumenten zonder waarde. Wat er overblijft met argumenten van waarde? We kunnen het probleem met gemak oplossen zonder verbreding.

Lees verder »

Heino presenteert toekomstbeeld voor eigen dorpsrand 

Hoe ziet de dorpsrand van Heino er in de toekomst uit? Die vraag hebben Heinoërs de afgelopen maanden samen beantwoord. Het resultaat is een visie van én voor het dorp. In dit groene toekomstbeeld is plek voor wonen, werken, recreatie, natuur, water en infrastructuur.

Lees verder »

De gemeenteraad van Raalte gaat op pad door Raalte Zuid! Waarover ga jij met ze in gesprek? 

De gemeenteraad van Raalte gaat op pad. Deze eerste versie van de reeks ‘Met de Raad op Pad’ vindt 1 juli plaats in Raalte Zuid. Hier gaan de raadsleden op de fiets langs verschillende ontmoetingsplekken om met buurtbewoners in gesprek te gaan.

Lees verder »

Rode bankjes Blekkerhoek weer geopend in Raalte

Na een jaar van voorbereidingen is het eindelijk zover: De rode bankjes, naast de pluktuin in de Blekkerhoek, zijn in ere hersteld. Op donderdag 22 juni vond de heropening plaats.

Lees verder »

Een huis voor iedereen? Dat vraagt om meer creativiteit in het woonbeleid

Het gaat niet helemaal lekker op de woningmarkt, dat zien we allemaal. Huizen zijn schaars en de woningen die er zijn, zijn voor een grote groep mensen onbetaalbaar. Aan de regering om een creatiever én vrijer woonbeleid op te stellen. Want bouwen, bouwen, bouwen is niet de (enige) oplossing.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.