Meer berichten

Inzameling kerstbomen in de gemeente Raalte

Ook dit jaar zamelt ROVA de kerstbomen weer in. Dat gebeurt op dinsdag 9 januari in Raalte. In de andere dorpen haalt ROVA de kerstbomen op donderdag 11 januari op.

Lees verder »

Prachtige bijeenkomst bij de ‘Droom van Welsum’

Eind vorig jaar werd ‘De droom van Welsum’ opgericht: een initiatiefgroep van bewoners, die graag meer betrokkenheid in hun dorp willen. Traditionele verenigingen houden op te bestaan en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten is van belang om mensen samen te brengen. Een van de ideeën was het organiseren van ‘genoeglijke middagen’.

Lees verder »

Stem op het Goudhaentje van 2023

Het publiek is aan zet!  Vanaf vandaag kan er weer gestemd worden op een mooi initiatief binnen de gemeente Raalte. Stem op een van de drie finalisten die volgens jou de winst verdient. Welk initiatief sleept de felbegeerde titel ‘het Goudhaentje van 2023’ in de wacht?

Lees verder »

Financiële boost voor biobased bouwer Tala Broekland

Tala uit Broekland ontwerpt en bouwt duurzame huizen van hout en andere biobased materialen. Met hun modulaire woningconcepten draagt Tala niet alleen bij aan de verduurzaming van de bouw, maar biedt ze ook een oplossing voor de groeiende woningnood.

Lees verder »

Olst-Wijhe zet alles op alles om betaalbare woningen te realiseren

Burgemeester en wethouders van Olst- Wijhe hebben vorige week regels vastgesteld om betaalbare woningen te kunnen bouwen. Het zorgen voor betaalbare woningen is een belangrijk doel voor nieuwbouw.

Lees verder »

Gratis een oud apparaat vervangen door een energiezuinig exemplaar met de witgoedregeling van de gemeente Olst- Wijhe

Onder het motto ‘Warm voor elkaar’ lanceert de gemeente Olst- Wijhe een project voor minima om gratis energie te besparen voor mensen met een laag inkomen.

Lees verder »

Herinrichting Kerkplein Olst van start

Gemeente Olst- Wijhe is begonnen met de aanpak van dit karakteristieke plein.

Lees verder »

Lezing Marjolein Jonker over tiny houses in het Holstohus Olst

Onder het motto ’tiny houses, van droom naar realiteit’ houdt tiny house pionier en autoriteit Marjolein Jonker een lezing in het Holstohus Olst.

Lees verder »

Nieuw begin Huurdersvereniging Salland

Verkiezing nieuw bestuur Huurdersvereniging Salland maakt doorstart mogelijk.

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe blikt tevreden terug op de realisatie van onder meer 520 woningen

Vanaf 2022 heeft gemeente Olst-Wijhe de focus op wonen. Maar ook daarvóór had Olst-Wijhe aandacht voor woningbouw. Afgelopen week besloot het college om de raad voor te stellen om vier zogenaamde grondexploitatieprojecten financieel af te sluiten, waaronder drie woningbouwprojecten.

Lees verder »

Wonen in een earthship is ultra ecologisch. En het kan ook in Nederland

Een earthship is veel meer dan alleen een duurzaam thuis. Deze eco-woningen verwarmen en verkoelen zichzelf, vangen water op en zuiveren het, creëren duurzame energie, bestaan grotendeels uit ‘afval’ en produceren hun eigen voedsel. Je vindt ze inmiddels overal ter wereld, in welk klimaat dan ook. Maar hoe werkt een earthship precies? En hoe is het om er in eentje te wonen? Ik vroeg het Annemieke van Dongen, die in Olst in een ecologisch dorp van 24 ‘aardehuizen’ woont.

Lees verder »

Bruisende tiny house gemeenschappen waar vrijwilligers en mensen met een zorgvraag samenwonen: Stijn van Kreij creëert ze

Wat als mensen met én zonder zorgvraag zouden samenleven als buren? Dit is precies wat sociaal ondernemer Stijn van Kreij met Butterfly Effect mogelijk maakt. Door tiny houses te plaatsen op het terrein van zorginstellingen, creëert hij verbonden gemeenschappen waar welzijn, geluk en gezondheid tot bloei komen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.