Meer berichten

Suzanna Jansen ‘de omwenteling of de eeuw van de vrouw’

VRIJDAG 3 FEBRUARI 2023, 20 UUR, HOLSTOHUS

Schrijfster Suzanna Jansen, bekend van Het Pauperparadijs, komt naar Olst voor een lezing over haar nieuwste boek “De omwenteling of de eeuw van de vrouw”.

Lees verder »

Meer bloemen in Overijssel voor mens, plant en dier

Al sinds 2015 stimuleert Landschap Overijssel de aanleg van bloemrijke randen en bloemenweides. Dat doen we door het verspreiden van streekeigen zaaigoed. Samen met honderden deelnemers maken we Overijssel ieder jaar bloemrijker en zo dragen we bij aan een grotere soortenrijkdom. Doe jij ook mee? Dit jaar is er extra aandacht voor de Sallandse Heuvelrug en het Twentse Reggedal met in het bijzonder de gemeente Hellendoorn.

Lees verder »

Verkeersregelaars gezocht!

De verkeersregelaarspoule Olst-Wijhe (VRP Olst-Wijhe) is een groep vrijwilligers die bij evenementen in de gemeente Olst-Wijhe verenigingen en organisaties kunnen ondersteunen bij de uitvoering. De eerste aanvragen voor 2023 van verkeersregelaars zijn alweer binnen.

Lees verder »

Kom naar het warmtefestival bij jou in de buurt 

Op 21 januari 2023 vindt de eerste editie van het warmtefestival plaats in het Annahuis in Raalte. Iedereen die wil weten hoe je energie kunt besparen en welke hulp je hierbij kan krijgen is van harte welkom.

Lees verder »

Kernenbezoek Elshof donderdag 19 januari

Donderdag 19 januari is het college van burgemeester en wethouders op bezoek bij de Elshof. Plaatselijke Belang Elshof ontvangt het college en heeft hiervoor een programma opgesteld waarin verschillende thema’s worden besproken.

Lees verder »

Koorvesper in Klooster Nieuw Sion op 22 januari 2023

Op 22 januari wordt er in de kloosterkerk van Nieuw Sion in de maandelijkse koorvesper gezongen door de Lebuinuscantorij uit Deventer o.l.v. cantor/organist Kirstin Gramlich. Het koor vertolkt o.a. muziek van di Lasso, Andriessen, Sweelinck en Durufle.

Lees verder »

Praktijkcursus kansen uit water en bodem voor Centraal Salland

Het is ook afgelopen zomer weer belangrijk gebleken; de relatie tussen de bodem en de beschikbaarheid van vocht. De invloed van bodem en water wordt alleen maar groter. Waterschap Drents Overijsselse Delta biedt agrariërs in het Overijsselse deel van haar werkgebied gratis een praktijkcursus aan. De vorige cursus vond plaats in oktober en november 2022 rond Heeten.

Lees verder »

Verlichte trekkertocht Salland

Een groep boeren en loonwerkers heeft afgelopen zaterdagavond de tweede editie van de verlichte trekkertocht langs verschillende verzorgings- en verpleeghuizen door Salland gereden. Ze reden met 30 verlichte en versierde trekkers van Raalte naar Heeten, de Boskamp en Wijhe. `We hebben aan maar liefst 450 bewoners een lichtje gebracht, en een presentje als aandenken aan deze avond. Dit om ze een hart onder de riem te steken, want ook na december kunnen de ouderen wel wat licht gebruiken in deze donkere wintermaand. Maar ook al die blije gezichten langs de route, het was weer fantastisch!` zo meldt de organisatie.

Lees verder »

Kom zingen bij koor Nobiz

Onze oproep in dit weekblad voor een nieuwe dirigent was succesvol!
Ruurdtje van den Berg gaat vanaf 11 januari ons koor dirigeren.
Heb je ook zin om te zingen in een koor?

Lees verder »

7 plekken waar je permanent in een tiny house kunt wonen (en waarom dat zo belangrijk is)

Gemeenten zetten tiny houses vaak in als experiment of flexwoning. Terwijl permanente tiny house-projecten veel meer zoden aan de dijk zetten. Deze tiny house projecten (waar je altijd mag blijven) geven het goede voorbeeld.

Lees verder »

2 miljoen huizen in Nederland hebben zonnepanelen

In het bijzijn van minister Rob Jetten is het 2 miljoenste huis in Nederland van zonnepanelen voorzien. De pv-installatie werd gerealiseerd door Sungevity met zonnepanelen van de Nederlandse fabrikant Solarge.

Lees verder »

37e Dansgardefestival Olst in de Hooiberg

Carnavalsvereniging Iesselzotten Olst organiseert op 15 januari 2023, traditie getrouw de derde zondag van januari, voor de 37e keer het Dansgardefestival in Olst. In sporthal de Hooiberg zullen 14 verenigingen met in totaal 48 optredens aanwezig zijn. De organisatie spreekt van een prachtige bezetting. Ze komen van heinde (Boskamp) en verre (Noordwijkerhout).

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.