Laatste berichten Wonen

Meer berichten

Stichting Straatboer weet wel raad met versteende voortuinen

Sociaal en circulair vergroenen. Twee termen die misschien moeilijk te rijmen zijn, maar niet in Zwolle. Daar is Stichting Straatboer actief met het vergroenen van versteende voortuinen van sociale huurwoningen. Dit doen zij met tweedehands planten. Tweedeplants, zoals de stichting het zelf noemt. Circulair dus. Al meer dan 50 versteende tuinen kregen al een make-over

Lees verder »

Salland deze Week: alleen met goedkope huizen doe je iets aan de woningnood

Nieuwbouw aan de Elzenlaan in Raalte vervangt een oud bedrijfsgebouw voor een mooi wijkje, maar die woningen hebben niks met de woningcrisis te maken.

Lees verder »

Overijssels gedeputeerde Martijn Dadema tekent brief aan demissionair kabinet voor meer aandacht voor OV

Overijssels gedeputeerde Martijn Dadema, tot voor kort burgemeester van Raalte, ondertekent mede een brief van de Koepel van Provincies (IPO) aan Den Haag om aandacht te vragen voor het openbaar vervoer in ons land.

Lees verder »

Op kamers… en dan ook goed

Kringloopbedrijf Het Goed geeft interessante tips voor studenten die op kamers gaan wonen.

Lees verder »

Verhuizen van Heeten/Salland naar Alhaurin el Grande/ Spanje

Bas en Ayleen uit Heeten zijn met hun kinderen naar Spanje getrokken en genieten daar. Eerst voor een beperkte tijd,maar nu…..

Lees verder »

MaatschapWij: 11 klimaatpositieve woongemeenschappen die bewijzen dat het wél kan

MaatschapWij beschrijft 11 succesvolle woongemeenschappen op ecologisch verantwoorde basis, ondermeer de Aardehuizen in Olst.

Lees verder »

Nieuws van Energie Salland- West

Lees Hier de nieuwsbrief van juli.

Lees verder »

Robin en Pauline bouwden op Olstergaard in Olst

Olstergaard in Olst is een nieuwbouwwijk waar een grotere vrijheid van bouwen bestaat, waardoor een bijzondere wijk ontstaat. Vlakbij de ook al unieke Aardehuis woningen. Pauline en Robin vertellen hier meer over het proces.

Lees verder »

Gemeente Raalte versnelt ruimtelijke ontwikkeling met nieuwe checklist

De gemeente Raalte zet een stap in het verder versnellen van ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw. Met de introductie van een nieuwe checklist kunnen ontwikkelaars en vastgoedeigenaren nu gemakkelijker en sneller hun plannen laten beoordelen op haalbaarheid.

Lees verder »

Start werkzaamheden ondergronds brengen hoogspanningslijnen Raalte Zuid

De hoogspanningslijnen in Raalte Zuid gaan de grond in. Een boormachine maakt een ondergrondse verbinding, waarna de nieuwe lijnen worden aangelegd. Daarna verdwijnen de masten. De eerste boorwerkzaamheden zijn vrijdag 21 juli gestart. De afgelopen weken vonden er alvast voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het inrichten van het werkterrein achter het hoogspanningsstation.
 

Lees verder »

Start bouwkaveluitgifte nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte

De gemeente Raalte start na de zomer met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. Het gaat om 14 kavels voor vrijstaande woningen, 14 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 10 kavels voor rijwoningen. SallandWonen gaat 24 huurwoningen bouwen.

Lees verder »

Woonder zoekt natuurlijke bouwers of renoveerders

Heb je zelf natuurlijk gebouwd of gerenoveerd en ben je daar best trots op? Dan kan je je woning openstellen tijdens de Ecobouwers Opendeur op 4, 5, 11 en 12 november 2023. Zo help je toekomstige (ver)bouwers om goed geïnformeerd én geïnspireerd aan de slag te gaan.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.