Meer berichten

Startersloket Raalte organiseert weer een starterscafé

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen. Kom naar HR De Zwaan in Raalte op 13 september!

Lees verder »

Bie de bond: De bond in je genen

Aafke en Bram van Rossen zijn lid van de bond vanaf de leeftijd dat het mag. Want je moet solidair zijn voor de goede zaak! Vader Bas heeft ze dat met de paplepel ingegoten!

Lees verder »

Erik van Luttikhuizen, hoofdredacteur Salland1: “We brengen het nieuws dichter bij huis”

Van Luttikhuizen (55) is sinds 1 juni jl. hoofdredacteur bij omroep Salland1. Deze publieke lokale omroep was in Olst-Wijhe bekend als Airplayradio. Deze naam doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Maar de omroep is…

Lees verder »

Bie de bond: Ruben de Beuze (22) is bij de bond voor de goede zaak

Vandaag de dag is de bond weer belangrijker dan ooit. In je eentje de inflatie gecorrigeerd te krijgen op je loon lukt je niet. En de economische groei komt in de zakken van de rijksten terecht. Daarom zijn jongeren leden zoals Ruben de Beuze heel belangrijk.

Lees verder »

Bie de bond: Henk van der Kolk: van boerenzoon uit Salland tot vakbondsvoorzitter

De vader van Henk van der Kolk was voorzienig. Hij adviseerde Henk niet de boerderij op Herxen over te nemen, waar hij geboren en getogen was. Vader adviseerde door te studeren. En daarom werd hij de Sallander met de hoogste rang binnen de vakbond.

Lees verder »

Bas hing zijn succesvolle IT-bedrijf aan de wilgen en werd boer

Van succesvol IT-bedrijf naar tuinder. Bas Welvering (41) maakte de stap. Met voedseltuin ‘De Blije Bodem’ wil hij Groningen gezonder en mooier maken. En dat op een eerlijke manier voor zowel boer als mensen met een kleine portemonnee. 

Lees verder »

Training kunststofherkenning van PSP en Noggus&Noggus slaat aan

Bijzonder tafereel bij kringloopbedrijf 2Switch in Raalte deze week. In de innamehal onderzoeken medewerkers allerlei plastic artikelen. Staat er een symbooltje op? Hoe klinkt het als je erop tikt? Is het buigzaam? Doorzichtig? Drijft het? Termen als HDPE, PVC, PP, PS en PC vliegen over tafel. Ze doen de Training Kunststofherkenning, ontwikkeld door WaardeRing-partners Noggus&Noggus in Dalfsen en Polymer Science Park in Zwolle. Want plastic sorteren levert veel op. 

Lees verder »

Bie de bond: Een grootse carrière dankzij de bond

Lammert Halfwerk (72) kan niet anders dan ‘terugkijken op een prachtig leven dat ik heb gehad dankzij de vakbond ’.

Lees verder »

KMI Precisie bouwt pand op Zegge VII in Raalte

KMI Precisie bouwt nieuw pand in Raalte voor groei en innovatie

Lees verder »

Gemeente Raalte versnelt ruimtelijke ontwikkeling met nieuwe checklist

De gemeente Raalte zet een stap in het verder versnellen van ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw. Met de introductie van een nieuwe checklist kunnen ontwikkelaars en vastgoedeigenaren nu gemakkelijker en sneller hun plannen laten beoordelen op haalbaarheid.

Lees verder »

Bie de bond: Marcel Spenkelink op de bres voor arbeidsmigranten op Old Heino

Dankzij het optreden van de FNV is de mensonterende huisvesting van arbeidsmigranten op Old Heino verleden tijd. Maar arbeidsmigranten worden nog steeds uitgebuit. Dus nu ze niet meer in Heino zijn, leven ze ergens anders onder erbarmelijke omstandigheden….

Lees verder »

IT-bedrijf Doclogic kiest voor Raalte als nieuwe hoofdlocatie

Het Nederlands IT-bedrijf Doclogic, gespecialiseerd in oplossingen voor digitaal (samen)werken bij zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en overheden, heeft afgelopen week zijn intrek genomen in een nieuw kantoor aan de Arkelstein in Raalte: De perfecte locatie voor nieuw IT-talent.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.