Meer berichten

Jan Wagenaar: ongedierte beter preventief voorkomen dan achteraf bestrijden

Je mag thuis geen muizengif meer gebruiken. Daarom raadt Jan Wagenaar, ongediertebestrijder uit Wijhe, aan om het in huis zo te regelen dat muizen – en ratten – van zichzelf al wegblijven.

Lees verder »

Erik Schippers, wat doe jij duurzaam als ondernemer? Met de Gouden Pompoen ben ik de streek-bio-super die thuis bezorgt

Wat voor Erik Schippers begon als particulier die zelf zijn eten bij boeren uit de omgeving ophaalde, is uitgegroeid tot streek-webwinkel De Gouden Pompoen, waarmee Schippers inmiddels al ruim vijftig klanten in al hun wekelijkse boodschappen voorziet.

Lees verder »

Algemene ledenvergadering ZP Raalte

ZP Raalte is een netwerk van zp’ers en kleine zelfstandige ondernemers in de gemeente Raalte en omgeving. Zij organiseert maandelijks bijeenkomsten om (toekomstige) zelfstandige ondernemers met elkaar in contact te brengen, kennis en ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Op 23 februari vindt de ledenvergadering plaats.

Lees verder »

Kort Circulair: Circulair marktmechanisme een contradictio in terminis?

Kun je marktmechanisme wel gebruiken als je circulair wil ondernemen? Of zit de markt circulair ondernemen juist tegen. Ebel Berghuis diept dit thema uit in zijn rubriek Kort Circulair.

Lees verder »

Vernieuwde propositie van Azerty: naast leveren van hardware nu ook ICT-dienstverlening

Azerty groeit door naar totaalaanbieder op ICT-vlak. Naast hardware aan particulieren en bedrijven, levert het Raalter bedrijf nu ook ICT-diensten

Lees verder »

Lekker in je vel met derde editie Food Challenge Noordoost Nederland

Middelbare scholen, waaronder Agnieten College uit Nieuwleusen, Arkelstein uit Deventer, Carmel College Salland uit Raalte, Carolus Clusius College en De Ambelt uit Zwolle in beweging voor de beste pokébowl van de boerderij.

Lees verder »

Circulair Ambachtsnetwerk Waardering maakt kans op Overijsselse en landelijke circulaire prijs

Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing timmert keihard aan de circulaire weg. Het netwerk biedt sinds drie jaar kansen voor mensen en materialen, en dat wordt gewaardeerd! Dat merken we aan de reacties van betrokkenen, van leerlingen, van medewerkers, van WaardeRing-partners, van bedrijven, organisaties en overheden.

Lees verder »

Bloemenstrook Drostenkamp Raalte wordt uitgebreid

Goed nieuws voor de biodiversiteit: Instructeur Groen van Praktijkonderwijs Carmel College Salland in Raalte, Peter Maatman heeft toestemming gekregen om de vorig jaar aangelegde groenstrook in de Drostenkamp in Raalte verder uit te breiden.

Lees verder »

Joke Proper: De wow factor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst is in de pen geklommen over vrijwilligerswerk.

Lees verder »

Open Huis Etty Hillesum Lyceum ‘Techniek Tastbaar’

Vrijdag 3 februari a.s. techniek beleven en ervaren tijdens Techniek Tastbaar bij het Etty Hillesum Lyceum, locatie De Marke Zuid in Deventer!

Lees verder »

Waterschap zoekt nieuwe vakmensen en organiseert Waterborrel

Op donderdag 26 januari houdt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een Waterborrel op het hoofdkantoor in Zwolle. De borrel is bedoeld als laagdrempelige kennismaking voor iedereen die benieuwd is naar (werken bij) het waterschap.

Lees verder »

Verkeersregelaars gezocht!

De verkeersregelaarspoule Olst-Wijhe (VRP Olst-Wijhe) is een groep vrijwilligers die bij evenementen in de gemeente Olst-Wijhe verenigingen en organisaties kunnen ondersteunen bij de uitvoering. De eerste aanvragen voor 2023 van verkeersregelaars zijn alweer binnen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.