Meer berichten

“Laten we afscheid nemen van het idee dat groei iets positiefs is”

Natuur en Milieu Overijssel heeft ruim 13.000 mensen uit hun netwerk aangeschreven met de vraag om mee te denken over de strijd om de ruimte. Mensen uit het bedrijfsleven, de landbouw, natuurorganisaties, buurtgroepen en overheden….

Lees verder »

Week van de Ondernemer voortvarend van start met startups en nieuwe uitdagingen  

Tijdens de Week van de Ondernemer organiseert de MetaalUnie op 19 november samen met de provincie een bijeenkomst voor MKB bedrijven over de mogelijkheden van verduurzaming.

Lees verder »

MKB ondernemers regio Zwolle: Nieuw traject naar circulair, toekomstbestendig ondernemen

MKB-ondernemers die een start willen maken in de circulaire economie of toe zijn aan een vervolgstap kunnen binnenkort terecht bij Rond Ondernemen, het praktisch opgezette opleidingsprogramma voor dga’s en beslissingsbevoegden van bedrijven in Regio Zwolle.

Lees verder »

Gescheiden afval ophalen bij bedrijven is zo eenvoudig nog niet

Het scheiden van afval voor bedrijven is niet zo simpel als voor particulieren maar er zijn zeker verantwoorde oplossingen.

Lees verder »

WaardeRing op tournee: ‘Van Afval tot Grondstof’ in regio Zwolle

Op 26 oktober, 2 en 3 november zal WaardeRing in de gemeenten Dalfsen, Staphorst, Zwartewaterland en Ommen het gesprek aanknopen met ondernemers over circulaire economie. In zo’n economie zijn restmaterialen van het ene bedrijf de…

Lees verder »

Silvo Broeks, wat doe jij duurzaam?: we hebben een duurzaam gastenverblijf, bezoekers vragen daar om!

Silvo Broeks, wat doe jij duurzaam? “Nou, dat is eigenlijk economisch gedreven begonnen. Gasten vroegen er om. Maar inmiddels is het een mindset geworden. Ook voor ons personeel en ook weer voor hun gezinnen.”

Lees verder »

Ondernemers en Corona: Yahya Al- Kayed van restaurant Shaam Paradijs in Deventer

Drie maanden was het restaurant van Yahya Al-Kayed open en toen kwam corona… Yahya kwam eind 2004 vanuit Syrië naar Nederland en was van meet af aan van plan zijn eigen restaurant te beginnen. Dat…

Lees verder »

Ministerie voor Infrastructuur en Milieu organiseert online bijeenkomsten over opwaardering N35

Op 26 oktober zullen er online informatiebijeenkomsten plaatsvinden over de toekomst van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Belangstellenden uit de gemeenten Raalte, Dalfsen en Hellendoorn kunnen zich daarvoor inschrijven.

Lees verder »

Welk bedrijf is het duurzaamst van Salland (en van Nederland)?

“Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd is voor één van de mooiste dingen die we jaarlijks organiseren en uitreiken… De prijs voor Het Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2021!…

Lees verder »

Praat en denk mee op het PlattelandsParlement 2021

Door de provincie Overijssel Het platteland verandert nog sneller dan de stad. Actieve bewoners verenigen zich om kansen en uitdagingen op het platteland samen vorm te geven. Het platteland kiest positie! Leidy van der Aalst,…

Lees verder »

Het HOFtheater zoekt techniekvrijwilligers

Het Hoftheater in Raalte is dringend op zoek naar vrijwilligers techniek.

Lees verder »

Salland deze week: Laten we F35 en Zwolle-Deventer doortrekken met een zonnepanelenfietspad

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.