Meer berichten

Sallandse ondernemers: Restaurant Rijst en Zo in Olst

Hasan Kaddour bezocht restaurant Rijst en Zo in Olst, dat net voor corona startte en dus veel aanloopproblemen kreeg. Door de ondernemingszin van eigenaar Rawad Al-Khafaji draait het nu toch als een tierelier.

Lees verder »

Uitleg: Biologische, duurzame, regeneratieve of circulaire landbouw?

Paul Kortekaas van de Triodos Bank legt de verschillende begrippen uit die samenhangen met verantwoord boeren.

Lees verder »

Beaphar, wat doen jullie duurzaam?: Als familiebedrijf is sociaal ondernemerschap en binding met de omgeving essentieel

Bedrijven worden steeds duurzamer. In deze rubriek vragen we Sallandse ondernemers daarover te vertellen. Deze keer Daan Aa, Directeur Beaphar B.V.

Lees verder »

Na lokaal biologisch nu ook Afrikaans sociaal biologisch graan voor Kari’s Crackers

Kari’s Crackers uit Heino heeft haar assortiment biologisch Knekkebrød uitgebreid met crackers op basis van fonio. Dat is een graansoort uit West Afrika. Door deze graansoort te gebruiken werkt Kari’s Crackers mee aan een gezonde…

Lees verder »

Diss’n haalt jenever als ontbijt voor collega metselaars

Diss’n van Roerink, 67 jaar en ruim 40 jaar meegelopen in de bouwwereld. Als tegelzetter. Dat leverde bijzondere, bizarre, smerige en grappige momenten op, die Diss’n graag deelt. Ze zitten nu nog in zijn geheugen….

Lees verder »

Toch al van plan elektrisch te gaan rijden? Hier een subsidieoverzicht

Om ondernemers financieel te helpen bij de aanschaf van duurzame bedrijfsauto’s stelt de overheid diverse subsidies beschikbaar. Alle bedrijven staan de komende jaren voor de moeilijke taak om te verduurzamen. De aanschaf van een duurzame…

Lees verder »

Joop van der Wal: Secundaire arbeidsvoorwaarden

Columnist Joop van der Wal is ongerust over mensen die langer dan 2 jaar genezing nodig hebben na een corona besmetting. Zij kunnen hun baan hierdoor verliezen.

Lees verder »

Week van de Circulaire Economie: Evenement met circulaire ondernemers en bestuurders

Circulaire ondernemers en bestuurders, prikkelende stellingen en boeiende sprekers… dat zijn de ingrediënten voor de kick-off van de Week van de Circulaire Economie in Zwolle.

Lees verder »

Huub Swartjes, wat doe jij duurzaam? “Dat heeft vooral betrekking op mijn leefstijl!”

Door Huub Swartjes Nog niet zo lang geleden was ‘duurzaamheid’ in mijn beleving vooral een modewoord. Maar inmiddels zien we dat mensen zich veel meer op die manier identificeren. Ik ook. Voor mij heeft duurzaamheid…

Lees verder »

Atelier Noggus in Ommen: Van afgedankte jas naar bijzondere tas

Een prachtig voorbeeld van hergebruik van afgedankte (bedrijfs) kleding vind je bij Atelier Noggus in Ommen. Zij maken hiervan exclusieve tassen.

Lees verder »

Profile Raalte in gasloos pand en met elektrische leenauto

Profile Raalte heeft aan de Zompstraat 34 in Raalte een gasloos pand neergezet, mede dankzij zonnepanelen op het dak wordt er CO₂ neutraal gewerkt. En als je een leenauto meekrijgt, is dat een elektrische. “We…

Lees verder »

Advies SCP en RVS aan regering: zet burger centraal in duidelijke langetermijnvisie op corona

In een uitgebreide brief vragen het Centraal Planbureau en de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving dringend om een lange termijn strategie voor de bestrijding van het coronavirus.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.