Meer berichten

Vakmensen: Ondernemend samenwerken aan inclusie en circulariteit

Samenwerken is een groot goed in de circulaire economie, evenals ondernemerschap. En dat is waar WaardeRing-partners bouw- en sloopbedrijf Weever Circulair, arbeidscentrum Vakmensen en drukkerij Zalsman voor gaan. De bedrijven hebben een talent- en ontwikkelroute nieuwe stijl ontwikkeld voor iedereen die richting arbeidsmatige dagbesteding, beschut werk of een reguliere baan wil. Met vooral volop de focus op voortijdige schoolverlaters van het praktijk- en voortgezet onderwijs, statushouders en andere doelgroepjongeren van 18 tot 25 jaar.

Lees verder »

Stimuland: Werkplaats Netwerk Platteland

Groenblauwe diensten als verdienmodel voor landbouw en natuur. Meer weten? Kom dan 30 mei 2024 naar Emmen.

Lees verder »

brasserie 13 heeten starterscafe

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen in Heeten op 15 maart.

Lees verder »

Samen naar een sterke economische en ruimtelijke toekomst: de Bedrijventerreinenvisie Olst-Wijhe 2040

Waar kunnen lokale ondernemers zich de komende decennia in de gemeente Olst-Wijhe vestigen en hoe zien bedrijventerreinen er in de nabije toekomst uit wat betreft inrichting, duurzaamheid en veiligheid?

Lees verder »

Edwin Broekman leader

LEADER Salland gaat weer open èn verwelkomt coördinator Edwin Broekman

Leader Salland staat aan de vooravond van de nieuwe openstelling: naar verwachting kunnen nieuwe aanvragen vanaf 2 april formeel worden ingediend. De Leadergroep roept initiatiefnemers op om zich nu alvast te melden met mooie plannen.

Lees verder »

tala prijsontvangst circulair bouwen

Biobased bouwer Tala uit Broekland wint Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 

Duurzaam bouwbedrijf Tala heeft de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 gewonnen in de categorie Circulaire Start-up. Tala kreeg deze prijs, omdat haar woningen volgens de jury natuurlijk, schaalbaar en het meest circulair zijn. Een trotse Victor de Beus, mede-oprichter van Tala, nam de prijs in ontvangst.

Lees verder »

Daniëlle Poppe Startersloket

Startersloket Raalte organiseert workshop ‘Is ondernemen iets voor mij?’  

Hierbij kun je de mogelijkheden om voor jezelf te beginnen ontdekken. Deze workshop is vooral bedoeld voor ‘préstarters.’

Lees verder »

Vrijwilligerswerk terminale zorg in Raalte, iets voor jou?

Stichting De Cirkel houdt op dinsdagavond 20 februari a.s. een informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in het hospice aan de Monumentstraat 57b in Raalte.

Lees verder »

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Raalte

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen. Kom naar Grand Café Neuf in Raalte

Lees verder »

wegrestaurant heino

Voormalig wegrestaurant Heino geopend als White Garden

Het voormalig wegrestaurant aan de Zwolseweg tussen Heino en Wijthmen is geopend met de klinkende naam White Garden. Vandaag is er een eerste party. Een klein feestje, zeggen de huidige huurders. Het is een feest voor zo’n honderd mensen.

Lees verder »

Ook Salland trekt onderbetaalde arbeidsmigranten aan om een verderfelijk economisch systeem aan praat te houden

Het zijn niet de asielzoekers, maar arbeidsmigranten die de immigratie veroorzaken. En we halen ze zelf hier naar toe, voor het werk waar wij zelf onze neus voor ophalen, voor werk dat niet zou bestaan als we het zelf moesten doen.

Lees verder »

De Bibliotheek helpt met stappen zetten in jouw loopbaan

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit najaar 12 workshops, inspiratiesessies, spreekuren en netwerkbijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met JobOn.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.