Meer berichten

Warme truiendag, afbeelding van de podcast

Warme truiendag… Hoe doen andere dieren dat? Podcast met boswachter Arjan

Het was begin deze maand warme truien dag. Een dag om de verwarming lager te zetten en een dikke trui aan te doen. Boswachter Arjan legt in deze podcast uit hoe andere dieren dat doen.

Lees verder »

Watvinne over de kringloop in Heino en het belang van imkeren

Watvinnie over de kringloop in Heino en het belang van imkeren

Jenneke van Doesburg heeft Johan Wichink en Wilmke Bredenhoff aan tafel. Johan praat over het belang van imkeren (er is nog ruimte op de cursus). Wilmke Bredenhoff geeft uitleg over de kringloop Timulazu in Heino. Dat is meteen ook een manier om geld in te zamelen voor projecten in Roemenië

Lees verder »

Biologische boeren voeren geen agressieve acties | Met video

Biologische boeren voeren geen actie. Ze vinden juist dar de Green Deal van Europa er snel moet komen. Voor herstel van de natuur en voor gezond eten op je bord.

Lees verder »

rechte grens tussen canada en vs grenspost

Recensie: Grensstreken over grenzen die streken uithalen!

Een grens verdeelt. Waarom hebben we ze dan? Om te verdelen. Precies daarom. Grensconflicten gaan altijd om waardevolle grond. In Grensstreken bundelt Milo van Bokkum een aantal heel opvallende grenzen. Met een Tedtalk tot slot.

Lees verder »

Watvinnie: IJssel is en blijft een inspiratiebron | Talkshow

Jan Amse, Gerrit Oosterbroek, Frank Korsmit en Marius Jaspers kijken in deze aflevering van Watvinnie allemaal op een andere kunstzinnige manier naar Wijhe.

Lees verder »

Plaatnportret: Dire Straits – Tunnel Of Love

Als jongen van 18 jaar kocht Henk Laing uit Haarle in het najaar van 1980 het album “Making Movies” van de Dire Straits. Aanleiding was de geweldige “7”single die daar als eerste van af werd gehaald met op de A-kant Part 1 en op de B-kant stond Part 2. Deze heb ik helemaal grijs gedraaid op mijn Dual 1216 pick-up. Met video.

Lees verder »

Automakelaar Jan Willem Jolink en regioverpleegkundige Judith Gorkink

Onze talkshow Watvinnie over belang van automakelaar en regioverpleegkundige

Dat we auto’s kopen zonder een makelaar is eigenlijk best gek, legt Jan Willem Jolink uit. En Judith Gorkink werkt mee aan een pilot om zorg in avond en weekend efficiënter in te zetten.

Lees verder »

De Groene Bank: Tomas de Gooijer verbouwt groente voor rechtstreekse verkoop aan Raalte Noord

Op Erve Westenenk aan de Raarhoeksweg in Raalte gebruikt Tomas Gooijer boerenland voor teelt van biologische groente die rechtstreeks verkocht wordt aan particulieren.

Lees verder »

Irene van de Griendt zat in een Jappenkamp in WOII. Een aangrijpend interview van videoclub ZoomOut Heino

Irene van de Griendt uit Raalte werd geboren in Nederlands Indië, nu Indonesië en maakte daar de Tweede Wereldoorlog mee en de bezetting door de Jappen. Als tweejarige werd zij geïnterneerd in een van de beruchte kampen en kwam daar als zesjarige weer uit. Een aangrijpend video interview, gemaakt door Berend- Jan Horstman van video-club ZoomOut uit Heino.

Lees verder »

watvinnie 4

Watvinnie? Met je vrienden een hele straat bouwen | Strobox bouwt met stro van Sallandse grond

Hoe krijg je het voor elkaar als jongere in je eigen dorp een twee onder een kap te bouwen? En hoe bouw je een huis van stro dat door lokale boeren verbouwd is? In deze aflevering van Watvinnie? krijg je daar antwoord op.

Lees verder »

watvinnie harold overmars en willy westenenk

Videokanaal voor HierinSalland

HierinSalland bundelt haar video’s voortaan ook onder het kopje ‘video’s.

Lees verder »

groene bank

De Groene Bank: 11 November moet je naar ‘Raalte op Groen’ in het Hoftheater komen! | Podcast

De groene festiviteiten in verband met ‘Raalte 900 Jaar’ hebben ook een podcast opgeleverd: De Groene Bank. Kijk hier de eerste aflevering. Die gaat natuurlijk over het groene festival Raalte op Groen in het Hoftheater. Met André Kuipers.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.