Meer berichten

Raalte wil ‘winst’ op Oekraïense vluchtelingen in eigen zak stoppen

Raalte wil rijksgeld dat ze niet opgemaakt heeft aan opvang voor Oekraïners in eigen zak stoppen. Het gaan om zo’n 3,5 miljoen euro.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Slakken

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over slakken.
Wie klaagt er dit jaar niet over overlast van slakken en dat er van alles wordt opgegeten?

Lees verder »

boetelerveld gif sallandzoemt

Almelo vraagt boeren te stoppen met glyfosaat

De gemeente Almelo gaat boeren vragen geen glyfosaat meer te gebruiken. Verbieden kan de raad niet, maar een motie van Liesbeth ter Haar-Tulp van het CDA haalde een ruime meerderheid boeren te stimuleren af te stappen van het landbouwgif.

Lees verder »

Denne van Knöldert

Denne: Olympisch goud straks niet meer voor de beste

Denne ziet dat we anders over winnen en verliezen zijn gaan nadenken in de wereld. ’t Is zo ingrijpend anders geworden, dat besloten is bij de komende Olympische Spelen goud niet meer aan de winnaar te geven, maar aan de persoon die beter presteerde dan ooit.

Lees verder »

Verkoop meeste landbouwgif blijft onverminderd hoog

In 2022 werd voor vier procent minder aan bestrijdingsmiddelen verkocht. Maar die dalende trend geldt niet voor de meest gebruikte giffen. Verkoop van middelen met PFAS-stoffen nam zelfs toe met meer dan dertien procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse verkoopcijfers van bestrijdingsmiddelen van het CBS.

Lees verder »

SCP: Omslag gemeenten nodig om deel inwoners écht te bereiken

Gemeenten weten mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben vanuit het sociaal domein niet altijd goed te bereiken. Daardoor kan een groep kwetsbare mensen erger in de problemen komen dan nodig is. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) onderzocht wat de oorzaak is en wat gemeenten en dienstverleners kunnen doen om dit te verbeteren. Uit dit onderzoek, dat vandaag verschijnt, blijkt dat er een perspectiefwisseling nodig is in het denken en de werkwijze van veel gemeenten: van niet-gebruik van voorzieningen naar bereik van mensen die ondersteuning het meest nodig hebben.

Lees verder »

Joop van der Wal: Gleufhoed

Columnist Joop van der Wal ziet meer opgefokte intolerantie,

Lees verder »

Unieke basisschool Terrawijs heeft een locatie gevonden in Deventer

De locatie van Terrawijs wordt…. Splithofstraat 1, in Keizerslanden, Deventer!
We zijn hartstikke blij met deze eigen plek voor Terrawijs! De plek biedt veel mogelijkheden om ons concept tot bloei te laten komen.

Lees verder »

Dagklad: Uitgeklad

Een afschuwelijk bericht van onze dierbare Dagklad columnist Marius Jaspers. Heel veel sterkte Marius en Sylvia!

Lees verder »

Gemeente Raalte maakt het makkelijker om kleine evenementen te organiseren

Organiseer jij een klein evenement in de gemeente Raalte? Dan hoef je vanaf nu geen vergunning meer aan te vragen. Een melding maken is voldoende. Dit scheelt veel papierwerk en daarmee ook tijd. Dat maakt het aantrekkelijker om een klein evenement te organiseren, wat uitstekend aansluit bij een evenementengemeente als Raalte.

Lees verder »

Joa Joa: Gideon van Meijeren uit Heino zoekt vrijwilligerswerk

Joa Joa: Gideon van Meijeren uit Heino zoekt vrijwilligerswerk.

Lees verder »

Directeur Stimuland: ‘Boeren hebben stabiel perspectief nodig. Daar wordt met geen woord gerept in het coalitie-akkoord.’

Stimuland, projectorganisatie voor het platteland, vindt dat het coalitie-akkoord het platteland in de steek laat. Directeur Ingrid Jansen kan er geen broodnodig toekomstperspectief in vinden. Ook niet voor boeren.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.