Meer berichten

Hasan Kaddour: Narcissen en feest

Schrijver, journalist, dichter en columnist Hasan Kaddour introduceerde gisteren zijn nieuwe boek “Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst” tijdens de uitreiking van de Cultuurprijzen Olst- Wijhe in UtHuus in Olst. In deze column legt hij een verband tussen dit gebeuren en narcissen.

Lees verder »

Salland deze Week: Gebruik van bestrijdingsmiddelen in grondwaterbeschermingsgebieden moet stoppen

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen in grondwaterbeschermingsgebieden moet stoppen. En gauw wat. Zullen we er in Salland dan al maar vast mee beginnen?

Lees verder »

Recensie: ‘Wit goud, groene woestijn’ legt vernieling platteland bloot

Wit goud, maar wel een groene woestijn. Dat is de conclusie van een promotieonderzoek van Ronald Plantinga, over de rol van regionale organisaties bij de ontwikkeling van de Friese zuivelindustrie.

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam Hans Olthof?

In de rubriek ‘wat doe jij duurzaam’ vertellen Sallanders wat zij duurzaam doen in het leven. Een heel brede vraag, iedereen is vrij zijn eigen invalshoek te kiezen. Hans Olthof kijkt als wethouder van Olst-Wijhe hierbij ook naar (zijn eigen) mobiliteit. “De Volvo brengt mij overal in het tempo van vijftig jaar geleden.”

Lees verder »

Gosse Jongstra: Black Friday verkleurt

Columnist Gosse Jongstra breekt een lans voor de plaatselijke middenstand en pleit voor Lokale Vrijdag.

Lees verder »

Joa Joa heeft de schaatsen al klaar staan voor Raalte on Ice

Joa Joa heeft de schaatsen al klaar staan voor Raalte on Ice.

Lees verder »

Agnes: Van Black Friday naar Green Friday

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over Black Friday.

Lees verder »

Diss’n van Roerink wijkt even af van bouwverhalen en heeft het deze keer over de Roerink (Lammers) reünie

Herman Holtmaat vroeg meerdere Luttenbergers om een stukjes te schrijven voor “Hier in Salland”. Eerst ging ik een beetje tegenstribbelen, want daar vind ik mezelf totaal niet geschikt voor (zo denk ik er nog steeds over), maar ’t is wel een leuke bezigheid. Dan moest er nog een naam komen. Een neef van mij aan moederskant schrijft columns onder de naam “Denne van Knöldert”. (Knöldert is de biename van de Familie Tibben)  Als ik dat terugkoppel naar de biename van mijn vaderskant kwam ik uit op Roerink. Dus werd ’t Diss’n van Roerink”

Lees verder »

Marjolijn: Help de zwerfkat

De hausse is een beetje voorbij maar de asielen en opvangen puilen nog steeds uit. Kittens! In alle soorten en kleuren zijn ze er, met een hoge vertederingsfactor maar ook oorzaak van steeds groter wordend probleem.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Rare berichten en rare vergelijkingen

Deze week een column van Gosse Jongstra om enkele zaken die het nieuws beheersen in het juiste perspectief te plaatsen.

Lees verder »

Mathijs Nijboer: Hete herfst

Matthijs Nijboer is directeur van Natuur en Milieu Overijssel en schrijft regelmatig columns over de natuur in onze provincie.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De telefoon werkt nog

Hasan Kaddour, onze Olster journalist met Syrische roots en columnschrijver voor Hier in Salland schenkt een cadeautje aan Sallandse vrienden die van kritiek houden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.