Laatste berichten Opinie

Meer berichten

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Als het aan huisarts en onderzoeker Machteld Huber ligt, is het voedselsysteem van de toekomst lokaal, biologisch en verbonden. Dat is namelijk niet alleen gezonder voor de Aarde, maar ook voor onszelf.

Lees verder »

De Stamhoeve Raalte: Veel keus in kruiden en planten

Midden in het mooie Salland ligt een boerderij. Het is ons thuis én de thuisbasis voor De Stamhoeve, onze zorgboerderij. Samen met onze deelnemers en vrijwilligers van de dagbesteding, de logés en natuurlijk de dieren hebben we het hier goed. We
bouwen met veel plezier samen aan de plek en maken hem steeds mooier en groener.

Lees verder »

Diss’n van Roerink terug in Amsterdam

Columnist Diss’n van Roerink’ uut Luttenbarg prebeert de droad weer op te pakk’n deur 40 jaar bouwherinneringen in diss’n column te verwerken…

Lees verder »

Gosse Jongstra: Agressie en tranen

Zelfs een relaxed type als onze columnist Gosse Jongstra kan tot waanzin gedreven worden door regeltjes. En vindt bij nader inzien geen remedie daartegen.

Lees verder »

cartoon over deksel op de neus

Denne bakt geen zoete broodjes aan de deur, want daar wordt niet gekocht

Ook als je door een verkoper aan de deur genaaid wordt, kun je je recht halen. Vraag dat maar aan de 90-jarige Johan Knobben uit Haarle die zich een pannenset liet aansmeren terwijl hij zelf helemaal niet meer kookt…

Lees verder »

Hortensia actie bij Manege de Luttenberg.

Wilt u in de zomer ook een mooie kleurrijke tuin met onze mooie hortensia´s? Dan is dit je unieke kans!

Lees verder »

Boswachter Ine: Muis Lodewijk

Ine Nijkamp is Staatsbosbeheer boswachter op de Sallandse Heuvelrug en schrijft regelmatig columns over haar werk. Vandaag over huisvriend Lodewijk.

Lees verder »

joa joa gen voedsel

Joa Joa wil geen genetisch gemanipuleerd eten

Joa Joa wil geen genetisch gemanipuleerd eten.

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe voorbereid op toekomst 

De gemeente Olst-Wijhe heeft in 2022 een onderzoek laten uitvoeren door bureau Rijnconsult naar de bestuurskracht van de gemeente. Uit dit onderzoek bleek dat de huidige manier van organiseren niet toekomstbestendig is.

Lees verder »

pieter omtzigt nsc politiek

Salland Deze Week: De brief die Omtzigt eigenlijk wilde publiceren

Deze week trok de integere Omtzigt, zich terug uit de formatieonderhandelingen. Hij heeft alles gedaan om tot een vertrouwensbasis met de andere partijen te komen, hoewel hij altijd duidelijk gecommuniceerd heeft dat hij sceptisch stond tegenover de door PVV en BBB gewenste coalitie, welke ook door de VVD gedoogd zou kunnen worden.

Lees verder »

Andries en Judith wonen in de Olstergaard Olst

In Olst is Olstergaard in ontwikkeling. Deze veelzijdige wijk wordt gekenmerkt door het feit dat de gemeente Olst- Wijhe hier allerlei normale bouwvoorschriften heeft laten vieren. Andries en Judith wonen hier nu en doen verslag.

Lees verder »

Plaatnportret: She Likes Weeds van Tee Set

Deze keer weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week een terugblik op de Nederlandse Ree Set met ‘She Likes Weeds.’

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.