Meer berichten

Salland deze Week: Harder dan 60? Gewoon een boete. En de opbrengst naar energie-armoede

Raalte onderzoekt hoe je mensen kunt verleiden niet harder te rijden dan 60 als je niet harder mag. HierinSalland stelt voor gewoon overal camera’s neer te hangen en de boete-opbrengst te verdelen onder mensen die recht hebben op een vergoeding vanwege hoge energielasten.

Lees verder »

De VOC gelukzoekers waren stoer, die van nu niet blijkbaar

In bepaalde kringen wordt met veel trots teruggekeken op de VOC tijden, toen de nationale driekleur nog de wereldzeeën voor een belangrijk deel beheerste. Het waren gelukzoekers, alleen met veel minder scrupules dan die van nu. Heel raar, dat juist in deze hoek van VOC aanbidders nu de meeste weerstand bestaat tegen immigranten, die smalend gelukzoekers genoemd worden.

Lees verder »

Joa Joa ziet dat Rabo samenleving-vernietigende rol in schaalvergroting boeren toegeeft

Wat de rest van Nederland al lang wist, daar is de Rabobank nu zelf ook achter. Ze hebben boeren een worst voor gehouden om groter te groeien. Boeren zitten nu met de problemen. De bank ‘voor de samenleving’ maakt miljarden winst.

Lees verder »

Het onderwijs ontwikkelt meewaaikinderen in plaats van kritische burgers.

Na zes jaar lang op een middelbare school voor de klas te hebben gestaan, kent Johannes Visser het onderwijs door en door en kan hij het systeem van binnenuit beschrijven. Dat het onderwijs meer aandacht in de media verdient, is voor hem een no-brainer.

Lees verder »

Denne, Dione en de ‘iedere dag-jurk’

Denne keek iedere Avondetappe en zag dat Dione de Graaf iedere dag een andere jurk aan had. Hij vraagt zich af: Moet dat nou? Nee toch? Kan de NOS niet een beter voorbeeld zijn?

Lees verder »

Boerenprotesten roepen veel vragen op

Een inwoner uit Olst- Wijhe stuurt ons af en toe een opinie, liever niet met zijn naam erbij. Dat is in deze tijden wat gevaarlijk, vindt hij. Hij rekent zichzelf niet tot de 17.466.212 specialisten die Nederland op vele terreinen heeft, maar is wel hard op weg specialist te worden, want hij stelt zichzelf vooral vragen. Daar word je wijs van.

Lees verder »

Afscheidsbrief van Toon Schuiling aan burgermeester Ton Strien

HierInSalland heeft gevraagd afscheidsbrieven te schrijven aan vertrekkend burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst- Wijhe. Toon Schuiling, voormalig fractievoorzitter PvdA, schreef een mooie brief, ook gericht aan burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Uut de bochte gevlogen

Diss’n van Roerink, 67 jaar en ruim 40 jaar meegelopen in de bouwwereld. Als tegelzetter. Dat leverde bijzondere, bizarre, smerige en grappige momenten op, die ik graag via een column met U wil delen.  

Lees verder »

Agnes Heethaar: Vakantie

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zomer.

Lees verder »

Salland deze Week: Vertrek Ton Strien mooi moment om Raalte en Olst-Wijhe samen te voegen?

Moet Olst-Wijhe op zoek naar een nieuwe burgemeester, of kan Dadema dat er wel bij doen.

Lees verder »

Dalfsen wil geen op de kop hangende vlaggen meer

Dalfsen gaat op de kop hangende vlaggen aan lantaarnpalen, verkeerslichten en andere gemeentelijke eigendommen verwijderen. Het mag niet volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en dat is niet voor niets: bijvoorbeeld omdat die vlaggen afleiden en dus verkeersonveilig zijn.

Lees verder »

Straatpraat: Eenvormigheid (2)

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. NarrigeNeef heeft het vandaag als reactie op de laatste brief van Buurman ook over de hem verontrustende toenemende eenvormigheid onder mensen.

Lees verder »