Meer berichten

Joa Joa: Trekkers in woonwijken

Consumenten willen alles zo goedkoop mogelijk en verplichtten daardoor de schaalvergroting bij de boeren.

Lees verder »

Marjan Potze telt haar zegeningen

Columniste Marjan Potze- Walet verbaast zich over alle onvrede en onbegrip in onze samenleving. Terwijl we eigenlijk echt niet zo heel veel te klagen hebben.

Lees verder »

Salland deze week: Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… we zijn het gewoon zat!

Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… zien we dan niet dat dat allemaal hetzelfde is? We pikken het niet meer hoe politiek, bestuur en stinkend rijke ondernemingen de samenleving als voetveeg behandelen. Maar we weten nog niet helemaal goed hoe we dat succesvol kenbaar moeten maken.

Lees verder »

Kees Klomp: Zoek bij polarisatie de emotie bij jezelf

Nederland polariseert. Wellicht komt dat door de grote problemen die we het hoofd moeten bieden, maar polarisatie helpt in elk geval niet bij de oplossing daarvan. Dus denkt Kees Klomp na over hoe je die polarisatie een halt kunt toeroepen.

Lees verder »

Open brief aan Baudet, Wilders en Van Haga

Omdat er binnenkort maximaal 100 asielzoekers in de sporthal van Heeten opgevangen worden, is het nog eens een goede zaak om de valse en ophitsende retoriek van onze ultrarechtse partijen nog een keer te ontzenuwen. Alhoewel ik me in de gemeente Raalte hierover niet veel zorgen maak gezien eerdere AZC discussies, die zonder wanklanken verliepen.

Lees verder »

Blog Matthijs: Zomerstress…

Lees de blog van directeur Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Op de kop

Columnist Gosse Jongstra ziet dilemma’s tussen algemene plannen maken en daar privé naar handelen.

Lees verder »

Boswachter Wendy de Vroome: De vliegende mier

Misschien ken je ze wel. Die diertjes die in kolonne je huis binnentreden en naar etensresten en zoetigheid zoeken. In huis zijn ze misschien lastig, maar in de natuur vooral heel nuttig. Boswachter Wendy de Vroome vertelt.

Lees verder »

Joa Joa verwacht verontschuldiging LTO

Wat doet LTO met de kennis van nu?

Lees verder »

Agnes Heethaar: Wat zijn wij zonder de aarde?

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over wat wij als mensen zijn zonder de aarde.

Lees verder »

Kamal Ramkalup: Voor de stikstof- en bijkomende problemen is een diepgaander concept nodig.

Kamal Ramkalup was welzijnswerker in Salland en is nu adviseur en maatschappelijk projectontwikkelaar, die hier zijn visie geeft over de stikstofproblematiek en aanverwante gevolgen.

Lees verder »