Meer berichten

Liesbeth Jochemsen: Een bijzondere ontmoeting

Bij de uitreiking van de Cultuurprijs van de gemeente Olst- Wijhe kwam schrijver Liesbeth Jochemsen in contact met onze Hasan Kaddour, schrijver, dichter, journalist en columnschrijver en bezieler van DamastInSalland. Hieruit ontstond een veelbelovende samenwerking.

Lees verder »

ChristenUnie Overijssel wil voorrang voor PAS-melders

De fractie van ChristenUnie Overijssel heeft vragen gesteld naar aanleiding van een uitgelekte notitie vorige week over Overijsselse PAS-melders. Vakblad Boerderij schreef over een niet openbare notitie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Het ministerie schrijft daarin dat de Provincie Overijssel meer gebruik kan maken van extern salderen, het overnemen van stikstofruimte van een bedrijf dat volledig of gedeeltelijk stopt.

Lees verder »

Joa Joa heet die 8 miljardste ondanks alles van harte welkom.

Joa Joa heet die 8 miljardste ondanks alles van harte welkom.

Lees verder »

Salland deze Week: LTO en BBB zakken door het ijs, ze zijn tegen de boer en voor het grote geld

Terwijl het Rijk (eindelijk) met goede maatregelen komt om boeren uit hun financiële nood te redden, geven LTO en BBB aan dat ze tegen zijn. Zij willen de stikstofmaatregelen van tafel, waarmee ze hun ware gezicht laten zien: ze zijn voor de bedrijven die hun geld verdienen aan de boeren, de boeren kunnen stikken.

Lees verder »

Thijs Poelhekke las een verslag

Ik kijk uiteraard niet naar het WK voetbal in Qatar en weiger iets te lezen over de wedstrijden. Ik keek liever naar de tussentijdse verkiezingen in de VS.

Lees verder »

Lieve Gabriël, van harte welkom in onze wereld!

Mia Nijland heeft een belangrijke tip voor de acht miljjardste: “Gabriël, Gabriëlle of Gabrie, als ik jou was, hield ik mijn ogen nog lekker een poosje dicht. Het leven is leuk hoor, maar sommige dingen zijn echt niet om aan te zien.”

Lees verder »

Hasan Kaddour: Gespleten gedachten

Hasan Kaddour, onze Olster columnist, journalist, schrijver en dichter met Syrische roots voelt zich soms ’tussen twee vuren’ en vindt het dan best moeilijk om zijn positie te bepalen.

Lees verder »

Ban Black Friday! Niks nieuws kopen is een daad van verzet

Ieder jaar op de laatste vrijdag van november is het Black Friday. Sommige winkels spreken zelfs van een Black Friday Week. Een week waarin we ons laten verleiden door koopjes en impulsaankopen die we in negen van de tien gevallen niet nodig hebben. Is dat nog wel van deze tijd? Wij vinden van niet en roepen daarom op tot een positief tegengeluid: koop niks nieuws en maak deze vrijdag groen in plaats van zwart. 

Lees verder »

XR Deventer: 100%-korting op Black Friday

Extinction Rebellion Deventer deelt op vrijdag 25 november in de binnenstad van Deventer 100%-korting coupons uit. De actie is bedoeld als protest tegen de overconsumptie die wordt gestimuleerd door Black Friday.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte wil geen einde aan paasvuren

Het duurt nog even voordat het zover is, maar inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de traditie van de paasvuren onder druk is komen te staan.

Lees verder »

Hennie Vrielink: Nachtelijke speurtocht van meneer pastoor en zijn kapelaan

Hennie Vrielink schrijft regelmatig historische columns over Luttenberg. Vandaag over een pastoor en kapelaan op inbrekersjacht in de kerk.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.