Meer berichten

gerard en annelies heuven

Gerard en Annelies Heuven emigreerden omdat timmerman in Canada nog echt een vak is

Gerard en Annelies Heuven blikken terug op hun emigratie naar Parkland County, waar ze al weer 26 jaar samen met de kinderen Kyle en Kayly heel gelukkig wonen. In een drieluik vertellen ze hun verhaal. Deel 1: “Ik ben zwanger, en o ja, we gaan ook emigreren!”

Lees verder »

SCP: Maatschappelijk onbehagen, achtergrond en mogelijke oplossingen

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) constateert in heer nieuwste rapport dat een meerderheid van de Nederlanders somber is over richting die het land opgaat.

Lees verder »

Joa Joa overpeinst vrouwelijk zwemmen zonder bovenstukje

Joa Joa overpeinst vrouwelijk zwemmen zonder bovenstukje.

Lees verder »

Dagklad: Hip snoep

Dagklad columnist Marius Jaspers verbaast zich over een extreme ontwikkeling op het gebied van snoep.

Lees verder »

Joa Joa vindt manager een bullshitjob

Joa Joa vindt manager een bullshitjob.

Lees verder »

Stimuland, onderscheidende onderzoekspartner voor het platteland

Hoe ervaren mensen hun leefomgeving, tegen welke problemen lopen zij aan, wat zouden ze graag anders zien? Wat is het effect van nieuw beleid, een nieuwe maatregel of andere werkwijze? Voor gefundeerde antwoorden op deze en andere vragen is goed en onafhankelijk onderzoek nodig. Voor vraagstukken die betrekking hebben op een vitaal en leefbaar platteland is Stimuland daarvoor een ervaren, deskundige en onderscheidende onderzoekspartner.

Lees verder »

Had burcht Ramelo iets te maken met Karel de Grote?

Harry Luchtenberg groeide op in de omgeving waar de burcht Ramelo vroeger stond. Dit houten kasteel is volledig verdwenen maar er zijn serieuze plannen om dit weer zichtbaar te maken. Harry brengt in diverse artikelen voor HierInSalland vensters over deze locatie in beeld.

Lees verder »

Salland deze week: Minder koeien per hectare anders krijgen we een drinkwatertekort

Als we in de toekomst genoeg drinkwater willen hebben, moeten we aan de bak. Minder koeien en er voor zorgen dat er geen medicijnresten in het water komen. Dan helpt het niet dat LTO meepraat over een landbouwakkoord…

Lees verder »

Plaatnportret: How to disappear completely van Ane Brun

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg brengt iedere week een liedje voor het voetlicht met een knipoog naar de actualiteit. Altijd met Sallandse ondertiteling. Deze week ‘How to disappear completely’ van Ane Brun. Natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Joa Joa denkt wat genuanceerder over verbod op hoofddoekjes sinds hij de AZ hoodies zag

Joa Joa denkt wat genuanceerder over verbod op hoofddoekjes sinds hij de AZ hoodies zag.

Lees verder »

LTO wijst huidige concepttekst Landbouwakkoord af

LTO vindt dat het maandag gepresenteerde Landbouwakkoord nog fors bijgestuurd moet worden.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: De natuur zijn wij zelf ook

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de mens als deel van de natuur.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.