Laatste berichten Opinie

Berichten

Denne heeft vooral iets aan helm als hij níet wielrent

Denne van Knöldert | 19 april 2024
Geest | Genieten | Literatuur | Zingeving

Boeklezing bij ’t Natuurlijk Huus

Column | Historie

Dagklad: Jassistent

Dierenwelzijn | Evenement | Genieten | Meedoen | Onderwijs

Hoe mooi is Salland? Boerderij educatie-les in Heino

Advies | Meedoen | Onderwijs | Sociaal

Basisschoolleerlingen en leerlingen Capellenborg denken na over toekomst Olst-Wijhe

Meer berichten

arm lamp idee gosse pxhere

Gosse Jongstra: Hier niets. Daar alles.

Onze creatieve columnist Gosse Jongstra heeft het momenteel behoorlijk voor de kiezen. Daarom lukte het deze week niet het inspiratielampje te ontsteken. Heel veel sterkte toegewenst!

Lees verder »

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Op 1 mei 2024 viert Lekkerder bij de Boer haar 5-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt de Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024 georganiseerd.

Lees verder »

“Vrede op de Aarde, begint in onze Aarde”

Prachtige column van Bert van Ruitenbeek, Stichting Demeter.

Lees verder »

SCP: De rijkste en armste Nederlanders ontmoeten elkaar steeds minder

Rijke Nederlanders komen steeds minder in aanraking met mensen met een gemiddelde of lage welvaart en ook de armsten ontmoeten steeds vaker vooral elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat recent verscheen.

Lees verder »

Dagklad: Taal noch teken

Dagklad columnist Marius Jaspers woonde weer een gemeenteraadsvergadering van Olst-Wijhe over de Noordmanshoek bij en zijn tenen kromden zo erg in zijn schoenen dat het erg pijnlijk werd.

Lees verder »

maatschapwij cees buisman

MaatschapWij: We hebben een optimistische visie nodig

Technische mensen verstoppen zich graag achter hun deskundigheid, is de ervaring van Cees Buisman. Zelf geeft hij een kijkje in zijn ziel met het essay De mens is geen plaag. “Dat was doodeng om te doen. Het is makkelijker om mijn zakelijke kant hoog te houden. Maar dit boek voelde als een opdracht. Om een optimistisch perspectief in de wereld te brengen en leiders die streven naar het goede een zetje te geven.”

Lees verder »

dagklad koevier

Dagklad: Koevier

Dagklad columnist Marius Jaspers verandert steeds meer van stadsmens in plattelander en verdiept zich daarom in voor hem nieuwe wetenschappen.

Lees verder »

Salland deze week: Natuur en Milieu wil verbod op verkoop meest giftige bestrijdingsmiddelen

De verkoop van de meest giftige bestrijdingsmiddelen blijft onverminderd hoog. Natuur en Milieu wil een verbod op de productie: “We moeten voor de gezondheid van ons allen af van al die gifstoffen die terecht komen in onze directe leefomgeving.” Bioboeren laten al sinds jaar en dag zien dat het ook zonder gif kan. Die hebben nog wormen en pieren in de grond.

Lees verder »

Succesvolle editie van de Leerlijn Behoud het Kerkgebouw in Overijssel

Steeds meer kerkgebouwen komen leeg te staan en het invullen van een nieuwe functie roept veel vragen op. Samen voor Elkaar Overijssel begon een leerlijn.

Lees verder »

Plaatnportret: Give Peace a Chance

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert betreurt de oorlogsretoriek in de wereld en neemt daarin muzikaal stelling. Bij uitzondering niet in de streektaal.

Lees verder »

Arend- Jan Loozeman: Twee mensen

Schrijver en fotograaf Arend- Jan Loozeman met een prachtig gedicht over liefde.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Wilde bloemen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over wilde bloemen oftewel natuurlijke bloemen, oftewel oorspronkelijke bloemen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.