Meer berichten

Leerlingen BS Oostenwind Raalte schrijven gedichten over groei en leven

Toen begonnen ze met het verkennen van gedichten in dichtbundels en onderzochten wat ze zelf mooi vinden.

Lees verder »

WaardeRing Hetty Waanders

Van het kringloop front

Onder het motto ‘Circulief en leed’ publiceert Hetty Waanders van de Winkel van Waarde in Zwolle informatieve columns over circulair handelen en leven.

Lees verder »

Segregatie, discriminatie en polarisatie: meningsuiting of haatzaaierij?

In het artikel “Samenwerken met PVV-bewindslieden” van Leo van Krukkert (HierinSalland, 2024) uit hij controversiële meningen die de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting lijken te overschrijden. De auteur koppelt Hitler subtiel aan linkse ideeën en beschuldigt linksgeoriënteerde politici van intimidatie, bedreiging en gewelddadigheid.

Lees verder »

Wel of geen kerncentrale ligt aan energiebehoefte Wilders

De energiebehoefte van de PVV is enorm hoog door de ijskast. En zal alleen nog maar toenemen als eerdaags Faber, Klever en Agema ook toegevoegd moeten worden. Tijd voor een vrieshuis!

Lees verder »

statenzaal overijssel website

Ruim 170 inwoners praten met Statenleden over zon en wind 

Ruim 170 inwoners kwamen op uitnodiging van Provinciale Staten (PS) op woensdagavond 3 juli naar het Provinciehuis te Zwolle. Onderwerp van gesprek was de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind.  Hierover nemen PS op 9 oktober een besluit. Deze avond gingen inwoners en Statenleden het gesprek met elkaar aan. Gedeputeerden en ambtenaren ondersteunden de bijeenkomst en beantwoordden vragen van aanwezigen.

Lees verder »

Diss’n van Roerink van een camping naar een oude boerderij

Luttenberger Diss’n van Roerink werkte zijn leven lang als tegelzetter in de bouw en schrijft daar fantastische columns over.

Lees verder »

luchtfoto raalte

Vastgoedeigenaren centrum Raalte verenigen zich

De vastgoedeigenaren in het centrum van Raalte hebben zich verenigd in de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Raalte (VVCR), met medewerking van de gemeente Raalte. Hiermee onderstrepen zij het belang van samenwerking, een belangrijke stap naar een toekomstbestendig en economisch gezond centrum.

Lees verder »

Salland deze Week: Landschap Overijssel roept provincie op nee te zeggen tegen giftige lelieteelt, ook vanwege noaberschap

“Het rondreizende circus van sierbloementelers is één van de grootste bedreigingen voor het platteland,” stelt Michael Sijbom, directeur-bestuurder van Landschap Overijssel. “Dat moet een halt worden toegeroepen.” In Gelderland gaan ze het al verbieden.

Lees verder »

Plaatnportret: Paul Rodgers – “Heart of Fire”

Weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week Paul Rodgers – “Heart of Fire”.

Lees verder »

henk schreij vlieg hand eigen werk

Henk Schreij over duurzaam gedrag: vang vliegen en sla ze niet dood

Vliegen: Ongenode gasten die met hun irritant gezoem je rust verstoren. Vieze beestjes die op een hondendrol of een dood vogeltje gaan zitten en daarna ons eten belagen. Maar wist je dat het eigenlijk nuttige beestjes zijn?

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Over nu gewoon gaan doen

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over “gaan doen”.

Lees verder »

maatschapwij paard natuur

MaatschapWij: De landbouw op de schop

“Ik geloof een ander verhaal. Ik geloof in een wereld waarin we voedselsystemen creëren die samenwerken met de natuur, deze zelfs helpen te regenereren en gezond voedsel verbouwen voor lokale afzet. Een verhaal waarin de boer, de consument en de aarde weer met elkaar verbonden zijn, waar regionale identiteit weer waarde heeft”, aldus Lars Veraart van de Stichting ALPA, opgericht om als landbank te fungeren voor een nieuwe generatie ecologische boeren.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.