Meer berichten

Wat doe je nog meer duurzaam Jan Oostewechel: ‘Mag het een deciliter minder? Dat scheelt een hoop geld en de natuur is er ook wel blij mee’

Jan Oostewechel doet meerder dingend duurzaam in zijn leven. Hij schrijft er ook geregeld over. Deze keer over de juiste dosering voor wasmiddelen. Hij schat in dat we met elkaar op jaarbasis wel 100 miljoen euro kunnen besparen.

Lees verder »

Nieuws van ecologische boerderij en winkel Overesch Raalte

Ecologische landbouw en winkel Overesch aan de Hondemotsweg 40 te Raalte heeft weet leuke activiteiten op de agenda.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Alweer een historisch gebied in de vernieling

Als Sjaak Bruggeman zijn wandelingen maakt ziet hij altijd mooie natuur. Maar soms ziet hij ook dat de mens de natuur naar de mallemoeren helpt. Wandelaars en fietsers van de Zuiderzeeroute zullen het met hem eens zijn.

Lees verder »

Winnaars Food Challenge 2022 trakteren pokébowl op Carmel College Salland

Jorien Gritter, Joyce Blankvoorde en Liv Boerhoef van het Carmel College Salland uit Raalte wonnen met hun ‘Zomerbloem’ pokébowl de tweede editie van de Food Challenge Noordoost Nederland.

Lees verder »

Agnes van ’t Natuurlijk Huus: Begin een eetbare tuin

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over een eetbare tuin.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan? Egeltjes bereiden zich voor op de winterslaap

In de rubriek ‘wat doet de natuur nu dan’ kijken we samen met een grote groep natuur-deskundigen naar wat de natuur aan het doen is, geven we tekst en uitleg, en proberen we een verbinding te leggen met wat jij voor de natuur kunt doen.

Lees verder »

Green Friday bij Kringloop Het Goed

De Green Friday beweging groeit en organiseert vandaag een bijzondere manier om verantwoord te shoppen.

Lees verder »

Ban Black Friday! Niks nieuws kopen is een daad van verzet

Ieder jaar op de laatste vrijdag van november is het Black Friday. Sommige winkels spreken zelfs van een Black Friday Week. Een week waarin we ons laten verleiden door koopjes en impulsaankopen die we in negen van de tien gevallen niet nodig hebben. Is dat nog wel van deze tijd? Wij vinden van niet en roepen daarom op tot een positief tegengeluid: koop niks nieuws en maak deze vrijdag groen in plaats van zwart. 

Lees verder »

XR Deventer: 100%-korting op Black Friday

Extinction Rebellion Deventer deelt op vrijdag 25 november in de binnenstad van Deventer 100%-korting coupons uit. De actie is bedoeld als protest tegen de overconsumptie die wordt gestimuleerd door Black Friday.

Lees verder »

Paul van de Eerden: Black Friday is een dilemma

Hier In Salland vroeg Sallanders hoe zij over Black Friday denken. Vandaag weer een interessante bespiegeling van Paul van der Eerden.

Lees verder »

Met open oog: Mistige morgen

Diny Heidenrijk gaat iedere week een keer ‘met open oog’ voor ons op pad, fototoestel mee, en dan kijken wat ze tegenkomt. Ook als het een keer wat minder weer is, mistig bijvoorbeeld. Eigenlijk is het dan buiten heel erg mooi!

Lees verder »

PAN NL: Bespoten appels geen aanrader voor baby’s en kinderen

Uit een onderzoek van van Pesticide Action Network Netherlands (PAN NL) blijkt dat er teveel resten van bestrijdingsmiddelen achterblijven op appels die hier te koop zijn. Een gevaar voor de gezondheid, zeker voor baby’s en kinderen!

Lees verder »