Laatste berichten Duurzaam

Meer berichten

merel

Merel – Onkruid vergaat niet? Onkruid bestaat niet!

Het woord onkruid kent iedereen. Het woord kruid ook. Twee woorden die op twee letters na hetzelfde zijn, maar totaal verschillende associaties oproepen. Hoe komt dat?

Lees verder »

Thuisbatterij

Overstappen op elektrisch: Je moet niet kijken naar de terugverdientijd, maar naar de winst daarna!

Negen op de tien woningeigenaren kan verduurzaming van de woning heel goed betalen. Degene die dat nog niet gedaan heeft, hikt aan tegen de terugverdienkosten. Terwijl niks doen veel duurder is. Mensen die wél kunnen rekenen overwegen een thuisbatterij aan te schaffen. Warmtepompen gaan als zoete broodjes.

Lees verder »

April goede maand voor wind- en zonnestroom

April was een goede maand voor duurzame stroom. Een aandeel groeide naar ruim 72 procent. Dezelfde maand vorig jaar was dat 52 procent. Ook de hele energieproductie werd groener. De hernieuwbare bronnen leverden afgelopen maand bijna een kwart meer dan april vorig jaar. Dit blijkt uit maandcijfers van Energieopwek.

Lees verder »

Provinciale Staten investeren 8 miljoen euro in Nieuwe Energie Overijssel

Provinciale Staten hebben woensdag besloten om 8 miljoen euro beschikbaar te stellen voor uitvoering van het programma Nieuwe Energie Overijssel in de periode 2024 – 2027. Doel van het programma is te komen tot een betrouwbare energievoorziening waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. Dit persbericht beschrijft hoe PS tot een besluit kwamen.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Begin van de zomer

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over het begin van de zomer

Lees verder »

eetbare tuin recensie

Recensie: Je kunt je tuin natuurlijk ook eetbaar maken!

Moeten we ons concept van een tuin niet overboord gooien en iedere tuin omtoveren tot een eetbare tuin?

Lees verder »

sallandse vlinderfotograaf salland zoemt

Salland Zoemt zoekt hulp voor de Sallandse Vlinderfotograaf

Meten is weten en daarom telt Salland Zoemt al een aantal jaren op diverse plekken in Salland vlinders. De Sallandse Vlinderfotograaf neemt dat voor zijn rekening. Hij kan daar wel ondersteuning bij gebruiken en roept daarom mensen op die hem willen helpen.

Lees verder »

tuinafval dumpen

Grote zorgen om dumping tuinafval in natuur

Tuinafval moet je niet in de natuur dumpen! Want in je tuin heb je soms planten die het in de natuur veel te goed doen. Dan gaan ze woekeren en de rest overschaduwen. Desastreus! Zie je iemand dumpen? Landschap Overijssel roept op dat te menden. Liefst met foto en informatie als kentekengegevens e.d.

Lees verder »

Vergroen je tuin, stap voor stap met de Deventer Duurzaamheidscentrum

Uit omzetcijfers van Tuinbranche Nederland blijkt dat steeds meer Nederlanders hun tuin vergroenen (NOS, 22 april). Groene tuinen zorgen voor meer koelte tijdens warme dagen, maar zijn ook erg goed voor de biodiversiteit en de afvoer van regenwater!

Lees verder »

blauwe luchten lente akker wolken grasland

Met open oog: Sallands lentelandschap | Met prachtige fotoreportage

Diny Heidenrijk neemt ons nog even weer mee terug naar die paar dagen prachtig zomerweer die we al genoten. Tjonge, wat heeft de natuur ook van die dagen genoten!

Lees verder »

Aanpassingen in het voorgestelde plan over verruiming hoogte erfwindmolens gemeente Raalte

Om (agrarische) bedrijven in het buitengebied te helpen met verduurzamen wil de gemeente Raalte erfwindmolens van maximaal 40 meter hoog onder voorwaarden toe te staan.

Lees verder »

Duurzaamheidsfonds Goed Veur Mekare keert 22 mille uit

Het Duurzaamheidsfonds van energiecoöperatie Goed Veur Mekare keert dit voorjaar 22.075 euro uit aan zes duurzame projecten in de gemeente Olst- Wijhe. Er was 50.000 euro beschikbaar.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.