Meer berichten

Hoe houden we komende winter het huis warm

Prepper Anneke Blom geeft weer serieuze tips. Deze keer over een mogelijk ‘energiearme’winter.

Lees verder »

Boeren aan de slag met koolstofvastlegging in project Blijvend Grasland

Natuur en Milieu Overijssel is een project gestart met het vastleggen van koolstof in grasland en nodigt boeren uit tot deelname.

Lees verder »

Vlinderfotograaf kan best helpende handen gebruiken

De Sallandse Vlinderfotograaf ontwikkelt samen met Salland Zoemt in de Raalter buurtschap Ramele (bij het tennispark) een vlindertuin. Als je zin hebt om daar bij betrokken te raken. Vlinderfotograaf Emilio kan er wel wat helpende handen bij hebben.

Lees verder »

Marjan Potze telt haar zegeningen

Columniste Marjan Potze- Walet verbaast zich over alle onvrede en onbegrip in onze samenleving. Terwijl we eigenlijk echt niet zo heel veel te klagen hebben.

Lees verder »

Salland deze week: Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… we zijn het gewoon zat!

Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… zien we dan niet dat dat allemaal hetzelfde is? We pikken het niet meer hoe politiek, bestuur en stinkend rijke ondernemingen de samenleving als voetveeg behandelen. Maar we weten nog niet helemaal goed hoe we dat succesvol kenbaar moeten maken.

Lees verder »

Bosk, een unieke honderd dagen durende wandeling, nadert zijn slot

BOSK (Fries voor bos) is onderdeel van Arcadia, een kunst- en cultuurtriënnale die in 2022 voor de eerste keer wordt gehouden en de opvolger is van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Veerkrachtige natuur

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Tussen het vrijwilligerswerk door heeft Sjaak ook vandaag weer oog voor de natuur.

Lees verder »

Kees Klomp: Zoek bij polarisatie de emotie bij jezelf

Nederland polariseert. Wellicht komt dat door de grote problemen die we het hoofd moeten bieden, maar polarisatie helpt in elk geval niet bij de oplossing daarvan. Dus denkt Kees Klomp na over hoe je die polarisatie een halt kunt toeroepen.

Lees verder »

Aantal en gemiddelde gehalte bestrijdingsmiddelen in aardbeien uit supermarkten daalt niet

Er is geen positief effect van keurmerk `On the way to PlanetProof´ te herkennen. Lijkt een doodgeboren kindje.

Lees verder »

Heidehaantje en letterzetter vernielen hei en sparrenbos vanwege stikstof

Wat nou te veel stiksof… Ja, de heide gaat er aan wegens het heidehaante. En sparrenbossen overleven de letterzetter niet.

Lees verder »

De Buurman VersLokaal en Kringloop Zwolle slaan handen ineen

Als je op het terras van De Buurman VersLokaal aan de Zwolse Vispoortenplas zit en het is even wat frisjes, dan trek je gewoon een jas of trui aan van het rek van Kringloop Zwolle. Bevalt de jas, dan koop je hem. En anders hang je ‘m gewoon terug na je bezoek. Dat kan! Want De Buurman en Kringloop Zwolle werken samen.

Lees verder »

Bioboerderij Overesch organiseert kookworkshops met Marjolein Schinkel

Bioboerderij Overesch in Raalte houdt op 9 september en 9 december vegetarische kookworkshops in samenwerking met Marjolein Schinkel

Lees verder »