Meer berichten

Maan Group doet: Tijdens de NL Doet! vrijwilligersdag, maar ook daarbuiten

De cultuur bij de in Raalte gevestigde Maan Group wordt gekenmerkt door Sallandse betrokkenheid. Het internationaal georiënteerde bedrijf kijkt met regelmaat voorbij de landsgrenzen, maar investeert ook graag in de naaste omgeving. Door sponsoring bijvoorbeeld. Maar ook door de handen uit de mouwen te steken tijdens de landelijke vrijwilligersdag NL Doet.

Lees verder »

Energietip: gebruik geen drinkwater als je geen drinkwater nodig hebt

Ons drinkwater is zo goedkoop, we spoelen er zelfs de wc mee door… Dat kan ook wel anders hoor!

Lees verder »

Ebel Berghuis: All inclusive prijzen

Columnist Ebel Berghuis verdiepte zich in verborgen milieukosten die meestal niet doorberekend worden.

Lees verder »

Met open oog: Bloembollenbal in de tuin

In de tuin van Diny Heidenrijk is het bal: bloembollenbal. Een feest voor insecten. En voor fotografen 😉

Lees verder »

Boswachter Ine: Pad- vinders

Ine Nijkamp schrijft regelmatig leuke columns over haar werk op de Sallandse Heuvelrug.

Lees verder »

Raalte zet stap in ondergronds brengen hoogspanningslijnen

De hoogspanningslijnen die over de wijken Langkamp en Vloedgraven in Raalte lopen gaan de grond in. Dat noemen we verkabelen. In 2021 heeft de gemeenteraad een basisontwerp hiervoor vastgesteld.

Lees verder »

Lieveheersbeestjes ontwaken uit hun gezamenlijke winterslaap

Met trossen tegelijk kwamen we ze tegen: lieveheersbeestjes op paaltjes langs de wei. Maar de winterslaap is voorbij, dus de kevertjes van onze lieve heer gaan weer op zoek naar luizen.

Lees verder »

Warmtepomp bijeenkomst in Heino succesvol

Hoe komt het dat er uit een warmtepomp vier keer meer warmte komt dan je er in stopt? Op deze en veel meer vragen gaf Henk Schreij afgelopen week informatie tijdens een goed bezochte avond in het Dorpshuus van Heino.

Lees verder »

Wie maakt biologische groenten zoveel duurder? Niet de bio-boer!

Onze landbouw staat onder druk. Verhitte debatten over stikstof, pesticiden, milieu en dierenwelzijn maken het niet makkelijk voor de Nederlandse boeren om het niet fout te doen. Maar hoe lossen we de problemen op, en doen we daarmee tegelijkertijd recht aan de boeren? In deze gastblog zoekt foodwatch het uit. 

Lees verder »

Ton van Remmen

Salland deze week: Waarom de waterschapsverkiezingen over miljoenen mensenlevens gaan

Ons oppervlaktewater zit vol met medicijnresten, zo vol en zo ziekmakend dat daar in 2050 meer mensen aan sterven dan aan kanker nu!!!

Lees verder »

Week zonder Vlees: koken voor een mogelijke schoonzoon

Columnist Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus: En dan heb je de familie uitgenodigd om voor het eerst samen te eten met een nieuwe eventueel aankomende schoonzoon. Wij hebben thuis zo onze gewoontes ontwikkeld richting zoveel mogelijk plantaardig eten en als het kan ook nog deels uit de natuur.

Lees verder »

Joa Joa schrikt van bestrijdingsmiddelen die in de boer zitten

In het bloed van Nederlandse boeren worden verhoudingsgewijs veel bestrijdingsmiddelen aangetroffen en huisstof op boerderijen bevat maar liefst 144 soorten landbouwgif

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.