Meer berichten

Wandelen met Sjaak: Ferienhaus am Wasser

Aan de ene kant de Heuvelrug, aan de andere kant de Zuiderzee, al dat water moet van a naar b dwars door Salland. Sjaak is eens gaan kijken bij b, hoe ze bij Kampen en verder het water beheren en hoe de natuur er van geniet.

Lees verder »

Laatste nieuws van bioboerderij en -winkel Overesch

Weer veel nieuws van dit prachtige bedrijf bedrijf tussen Raalte en Heino.

Lees verder »

Kijkje in elkaars keuken, bovendeert

Salland Zoemt bezoekt landgoed Raalterwoold

Salland Zoemt organiseert excursies langs particuliere grondeigenaren die meedoen aan het project ‘Opgaand Hout’, onder de naam ‘Kijkje in elkaars buitenkeuken’.

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Voor het goed van allen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over voor het goed van allen”

Lees verder »

TNO: zorg voor rechtvaardigheid bij uitschakelen omvormers zonnepanelen

De rijksoverheid moet nieuw beleid ontwikkelen om te zorgen dat er meer rechtvaardigheid komt voor consumenten die getroffen worden door een uitvallende omvormer van hun zonnepanelen.

Lees verder »

Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske’s Erf in Heino

De nieuwe kraamopfokstal met kraambungalows is niet langer de enige blikvanger op Nieske’s erf in Heino. De muur van één van de andere gebouwen is tijdens de open dag (3 september) namelijk voorzien van een opvallende muurschildering. “De graffiti muur is heel mooi geworden. Deze muur ligt naast het plein en daarbij keek je altijd tegen een kale muur aan. Dat is nu dus duidelijk niet meer het geval”, vertelt Nieske Neimeijer.

Lees verder »

Duurzaamheidsfonds Goed Veur Mekare had een goed jaar en keert subsidie uit aan vier projecten

Het Duurzaamheidsfonds is bedoeld ter ondersteuning van kleinschalige. duurzaamheid bevorderende, initiatieven in de gemeente Olst-Wijhe en omgeving. Dit fonds keert € 45.400 uit aan vier duurzame projecten in de gemeente Olst- Wijhe.

Lees verder »

Zeer slecht vlinderjaar in Raalte

Gerard Broekgerrits maakt zich zorgen over de vlinderpopulatie in Raalte dit jaar. Met prachtige fotoreportage.

Lees verder »

Grote onzekerheid overheerst bij boeren

Al voorafgaand aan het stranden van het Landbouwakkoord en de val van kabinet-Rutte IV heerste bij boeren grote onzekerheid over hun toekomst. Dat gaat gepaard met tal van sociale en psychische gevolgen, zoals burn-outklachten en financiële zorgen. Ook ervaren agrariërs dat hun autonomie onder druk staat en dat hun leefomgeving ingrijpend verandert, zonder dat ze daar invloed op kunnen uitoefenen.

Lees verder »

vlinder

Met open oog: Blauwtjes | Met prachtige fotoserie

Je kunt hier in Salland op heel veel verschillende manieren tegen een blauwtje aanlopen! Als we met Diny Heidenrijk op pad zijn overkomt ons dat ook. We zien een beekblauwtje, pimpernelblauwtje een klaverblauwtje… en nog veel meer!

Lees verder »

Marjolein de Rooij richtte de Vakbond voor Dieren op

Er leven ruim vijf keer meer dieren in de veehouderij dan mensen in Nederland. Deze dieren werken hard voor ons voedsel, maar hebben geen arbeidsrechten. Dat moet anders volgens Marjolein de Rooij van de Vakbond voor Dieren: “Alleen grote, vooruitstrevende en onorthodoxe maatregelen kunnen het immense leed van dieren in de veehouderij stoppen.”

Lees verder »

Moet de Zwitserse koe haar bel omhouden?

De Nederlandse Nancy Holten woont in Zwitserland en is daar een actie begonnen om de koeien van hun bel te ontdoen. Dat zal ze weten!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.