Meer berichten

Extinction Rebellion Deventer: ‘Klimaat-noodtoestand vereist drastische stappen overheid’ en verspreidt duizenden brieven

Omdat de gemeente Deventer haar eigen verantwoordelijkheid voor de klimaat- noodtoestand niet oppakt deed Extinction Rebellion dit namens hen en verspreidde duizenden brieven.

Lees verder »

Met open oog: Onder het dak van een grote paddenstoel

Door Diny Heidenrijk Paraplu of parasol, regen of zon. Liggend op mijn buik in het gras langs een smal binnen weggetje ergens op Raalte Noord bedenk ik dat ik bijna zou kunnen schuilen onder deze…

Lees verder »

Niet alleen eenzijdige corona- informatie leidt tot tweedeling, journalisten en politici dragen daar ook aan bij

Harrie Kiekebosch heeft veel vragen over corona en gezond leven. En welke rol journalisten spelen in de maatschappelijke tegenstellingen die steeds verder verharden door standpunten van minder kritische mensen.

Lees verder »

Iedere Sallander woont straks op 250 meter van een laadpaal voor zijn auto

Zowel Olst-Wijhe als Raalte gaan meedoen met een provinciaal project waarbij iedere inwoner een laadpaal voor zijn elektrische auto heeft binnen 250 meter. Beide gemeenten plaatsen al voortdurend laadpalen, maar er moeten er nog honderden…

Lees verder »

Niet bestrijden maar “vertrouwen op zelforganisatie van de natuur“

Door Marc Siepman We ervaren slakken, teken, wortel etende nematoden, engerlingen, emelten, eikenprocessierupsen, zevenblad en invasieve exoten, zoals Japanse duizendknoop, Amerikaanse vogelkers en Amerikaanse rivierkreeften, als een probleem. Dat is begrijpelijk, en toch zijn ze…

Lees verder »

Vlinderfotograaf: gebruik biologisch zaai- en plantgoed

Door de Sallandse vlinderfotograaf Gedreven zet ik mij samen met Stichting Salland Zoemt in voor de totstandkoming van een natuurlijke leefomgeving, vrij van chemische (bestrijdings)middelen, waar plant dier en mens in harmonie kunnen samenleven. Een…

Lees verder »

Cigarbox- gitaren uit sloophout in Dalfsen

Steeds meer mensen vinden elkaar om gebruikte materialen uit te wisselen. WaarDering is een platform om geïnteresseerden op dit gebied bij elkaar te brengen. Een voorbeeld van hun succes is Henri Grootenhuis in Dalfsen die uit sloophout cigarbox gitaren bouwt.

Lees verder »

Maand van de spin

Leonieke Kruit weet spinnen erg te waarderen en er veel over te vertellen. Hierbij weer een column van haar met prachtige video’s. Met dat laatste zal niet iedereen het eens zijn.

Lees verder »

Salland deze week: Laten we F35 en Zwolle-Deventer doortrekken met een zonnepanelenfietspad

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Lees verder »

Asbestdaken veranderen in zonnedaken samen met GroenLeven Univé, Rabobank en Greenchoice

GroenLeven, Univé, Rabobank en Greenchoice hebben de handen ineen geslagen om zakelijke partners de kans te geven asbestdaken te vervangen voor daken vol zonnepanelen.

Lees verder »

Luuk Groenewoud, wat doe jij duurzaam? “Ik doe mijn best, dat is denk ik het belangrijkste!”

Luuk Groenewoud, wat doe jij duurzaam? “Naast biologisch eten (en steeds meer vegetarisch) en het composteren van ons groen afval in de Bokashi, is het meest uitgebreide project het huis dat we nieuw hebben gebouwd met duurzaamheid in gedachten.” Maar het is vooral dat ik bewust mijn best doe duurzaam te leven. Dat is het belangrijkste!”

Lees verder »

De Pacific, dat is een oceaan, geen vuilnisbelt toch?

Misschien weet je dat er een zone in de Stille oceaan is – drie keer zo groot als Frankrijk – die vol drijft met plastic afval. In dit gebied drijft honderd miljoen kilogram plastic afval. Wist je dat er nog vier (!) andere van deze zones zijn? Men schat dat per jaar in totaal een tot bijna drie miljard kilo plastic via onze rivieren en schepen de oceaan in komt. Dat is twintig tot zestig volledig beladen RMS Titanics (inclusief Leonardo DiCaprio).

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen