Meer berichten

Dankzij NLDoet is “Veermans Hof IJsselflora” weer klaar voor publiek

Tijdens NL Doet en afgelopen zaterdag is heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” door zo’n 20 personen weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken weer schoongemaakt, het gastenboek ligt weer klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.

Lees verder »

Regio Zwolle is circulair voorbeeld voor Nederlandse gemeenten

Gemeenten Oosterhout, Almere en Nijmegen op bezoek bij Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing

Lees verder »

Energietip: Heb je een mengkraan, zet die dan op standje koud

Als je het ziet dan snap je het: een mengkraan die niet op koud staat vraagt iedere keer aan de CV-ketel aan te springen.

Lees verder »

K.eetmee: Wintersalade

Natuurvoedingskundige Cathy Verschoor verdiept zich in alles wat met gezonde voeding samenhangt en publiceert hierover via haar platform K.eetmee.

Lees verder »

IVN Raalte organiseert lezing over zeldzame vogels

Op maandagavond 27 maart om 19.30 uur geeft Mark Zekhuis in het Annahuis een presentatie over zijn onderzoek naar twee zeldzame vogels die ook in onze regio voorkomen, namelijk de Oehoe en de Rode Wouw.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan: die speelt lente!

’t Is lente, ’t lente, de bloemetjes en de bij, ’t is lente, ’t lente, lekker friemelen op de hei.

Lees verder »

Met open oog: de eik

Hoe breng je als schrijvend fotograaf een ode aan de eik? Met een mooi verhaal en heel mooie foto’s!

Lees verder »

Waterbesparing , kinderlijk eenvoudig!

Energiebesparingsdeskundige Jan Oostewechel geeft regelmatig waardevolle duurzame tips.

Lees verder »

Column Bert van Ruitenbeek van stichting Demeter

Het zijn verwarrende tijden. Klimaatverandering grijpt nu al hard in op het (over)leven van miljoenen mensen op aarde. De weersextremen leken Europa aanvankelijk minder hard te raken dan andere delen van de wereld, maar nu al is er sprake van ernstige droogte in grote delen van Frankrijk en Noord-Italië.

Lees verder »

Nieuws van bioboerderij en -winkel Overesch

Tussen Heino en Raalte vind je het biologische landbouw- en veeteeltbedrijf van de familie Overesch. In hun winkel is een uitgebreid assortiment aan eco- artikelen te vinden.

Lees verder »

Het Polderdak: een slimme technologie voor wateroverlast in steden

Het Overijsselse bedrijf Wavin heeft een innovatieve technologie ontwikkeld om wateroverlast in steden tegen te gaan: het Polderdak. Dit slimme dak fungeert als een actief bestuurde waterberging, die al het regenwater op het dak en omliggende daken kan opslaan en hergebruiken voor koeling, recycling en irrigatie. Het systeem is genomineerd voor de Gouden Gieter, een prijs voor praktische oplossingen tegen wateroverlast, droogte en hittestress.

Lees verder »

Van voedselbos naar voedsel uit je eigen tuin

Een uitdagende excursie naar ’t Natuurlijk Huus in Raalte voor iedereen die het aandurft anders tegen haar eigen stukje groen aan te kijken!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.