Meer berichten

Wandelen met Sjaak: Klaverland

Sjaak Bruggeman is het Sallandse water achterna richting Zwolle, Hasselt, Zwartsluis. Gelijk dat ie heeft, want het is daar prachtig.

Lees verder »

Kaartverkoop lezing André Kuipers gestart

We kunnen melden dat de ticketverkoop voor André Kuipers is gestart. Je kan naar eigen keuze, het beschikbare aantal kaarten bestellen via het HOFtheater.
Wil je de afsluiting van het festival Raalte op Groen niet missen? Bestel nu hier kaarten voor deze voorstelling!

Lees verder »

Ida van den Enk: Hoe mooi is Salland?!

Deze keer geen wandeling door Salland, maar wat Ida van den Enk wandelend aan vlinders tegenkomt als ze onder andere voor Salland Loont op pad is.

Lees verder »

Waarom we véél meer boeren nodig hebben (en hoe we dat voor elkaar krijgen)

In 2040 kunnen we een heel ander landbouwsysteem hebben, weet Anne van Leeuwen. Zonder landbouwgif, kunstmest en monoculturen. En met méér boeren, in plaats van minder. Maar dan wel regeneratieve boeren die het landschap herstellen en hun gemeenschap van mensen, dieren, planten en microben voeden. Anne: “Op Bodemzicht zien we elke dag dat dit mogelijk is.”

Lees verder »

Joa Joa hoopt dat we het klimaat nu eindelijk eens echt gaan aanpakken

Joa Joa hoopt dat we het klimaat nu eindelijk eens echt gaan aanpakken.

Lees verder »

xr tessel hofstede

Tessel is er maar druk mee op de A12

Extinction Rebellion voert actie in Den Haag. Vanaf zaterdag bezetten ze iedere dag de A12. Onder de actievoerders Tessel Hofstede uit Olst.

Lees verder »

Is  ‘GevelOase’ het begin van een natuurlijke achtertuin? Salland Zoemt hoopt van wel!

Alle achtertuintjes bij elkaar kunnen het grootste natuurgebied van Salland worden. Salland Zoemt roept bewoners uit de regio daarom op stenen uit de achtertuin te halen, in ruil voor meer natuur. Luc en Leo van den Belt van GevelOase.nl doen mee: zij ontwierpen een bloempothouder die in je vlaggenstokhouder past. “Als iedereen een bloeiende plant aan de voorgevel hangt is dat een mooi begin.”

Lees verder »

madeliefje

Met open oog: Madeliefjes | Met prachtige foto’s

Het Madeliefje: de nationale bloem van Nederland. Ze versloeg de pinksterbloem, het fluitenkruid, de paardenbloem en de kievitsbloem! Alle reden dat bloempje eens in het zonnetje te zetten!

Lees verder »

wim van vilsteren a12 fossiele subsidie

Wim van Vilsteren wil dat er ook veel waterbeheerders actie voeren

Terwijl Extinction Rebellion (XR) iedere dag de tunnelbak van de A12 bezet tussen de Tweede Kamer en het Ministerie waar ze klimaat doen, kijkt Wim van Vilsteren terug op de grote actie van zaterdag in Den Haag: daar hadden wel wat meer waterbeheerders bij gekund.

Lees verder »

Insectenverdelgers, hoe chemische reuzen ons ecosysteem vernietigen: Kijk vanavond ARTE!

Columnschrijver Leonieke Kruit maakt ons attent op een TV- documentaire vanavond om 20.15 op ARTE over de rampzalige toestand van de insectenwereld door bestrijdingsmiddelen.

Lees verder »

Welk verhaal vertellen we over een klimaatneutrale toekomst?

Analyse van narratieven in nieuwsartikelen over klimaatbeleid door Energy.nl.

Lees verder »

Het volk heeft gesproken: gif Round-up moet verboden worden

De Tweede Kamer heeft het kabinet opgedragen op Europees niveau het landbouwgif glyfosaat te verbieden. Glyfosaat is de actieve stof in het meest gebruikte landbouwgif ter wereld: Round-up. Je krijgt er gele velden van. LTO roept op die snel onder te ploegen om discussie te voorkomen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.