Meer berichten

Kruisbestuiving Bokaal voor Bijenvereniging Heino die de roetbij wil redden

Sallandse natuurclubs hebben vrijdagavond de roetbij geadopteerd. Kees Koopman en Paul van der Eerden kregen er gelijk bij de start al de ‘Kruisbestuiving Wisselbokaal’ voor uitgereikt.

Lees verder »

In vogelvlucht schoonmaak van sloten controleren  

Scherpere beelden en minder afhankelijk van het weer. Dat zijn de voordelen die het gebruik van luchtfoto’s in plaats van satellietbeelden hebben voor de controle op het schoonmaken van sloten. Althans, dat gaat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) onderzoeken.

Lees verder »

Nieuwe subsidie om samen met je buurt bomen te planten

Wie samen met buren, vrienden of collega’s de omgeving wil vergroenen door bomen te planten in de straat, openbare tuinen of andere publieke plekken, hoeft dat niet uit eigen zak te betalen! De provincie Overijssel stelde eerder dit jaar de subsidie ‘Kleinschalige aanplant’ van bomen open, waar kleine plant-projecten mee betaald kunnen worden. Enthousiaste bomenplanters kunnen hier tot 3 januari 2023 nog gebruik van maken.

Lees verder »

7 redenen waarom consuminderen gelukkig maakt

Iets nieuws kopen geeft een kortstondig moment van geluk. Met de nadruk op kortstondig. Want zo snel als dat fijne gevoel opkomt, zo snel is het ook weer verdwenen. En dus blijf je eeuwig consumeren zonder dat je vindt wat je zoekt. Tijd om deze negatieve spiraal te doorbreken en jezelf de ‘Koop Niks Nieuws Challenge’ te geven. Dan zeg je ‘ja’ tegen heel veel mooie dingen…

Lees verder »

Energietip: Start je auto pas als je rijklaar bent

Deze tip is vooral voor als je nog niet elektrisch rijdt: eerst de gordel om, dan pas de auto aan.

Lees verder »

Jeroen te Wierik, wat doet Azerty duurzaam? We kijken ook naar maatschappelijke betrokkenheid

Azerty is een Nederlandse ICT dienstverlener, gespecialiseerd in Cloud diensten, Lifecycle management en hardware. Op de vraag wat Azerty als bedrijf duurzaam doet zegt mede-eigenaar Jeroen te Wierik: ‘Only the best’ geldt niet alleen voor de klant, maar ook voor onze werknemers.”

Lees verder »

Met open oog: Blaadjesregen festival

Raalte is een festival-gemeente schreef burgemeester Dadema op twitter. Diny Heidenrijk voegt daar met gemak een festival aan toe: die van blaadjes.

Lees verder »

WaardeRing: Road2Work gaat voor een betere toekomst voor mensen en milieu

Bedrijvigheid alom bij Road2Work in Dalfsen. Oekraïners, Wajongers, IJssel-Vechtenaren, statushouders, stagiairs en mensen die op één of andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werken gemoedelijk samen bij het sorteren, demonteren en refurbishen van spullen met een stekker of batterijen, ook wel E-Waste genoemd.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan? Die roodborstjes zijn ineens een stuk minder schuw!

In de rubriek ‘wat doet de natuur nu dan’ kijken we samen met een grote groep natuur-deskundigen naar wat de natuur aan het doen is, geven we tekst en uitleg, en proberen we een verbinding te leggen met wat jij voor de natuur kunt doen.

Lees verder »

Energietip: verdeel de warmte beter met kleine ventilatortjes

Als je warme lucht eerlijk verdeelt, voelt het veel sneller lekker egaal warm in huis.

Lees verder »

Minister Jetten treft maatregelen om realisatiegraad postcoderoosprojecten te verhogen

Minister Jetten voert vanaf 2023 een aantal wijzigingen door aan de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) waarmee de realisatiegraad van de projecten verhoogd moet worden.

Lees verder »

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s uit Overijssel

Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Voor scholen die nog meer eetbaar groen op het schoolplein willen, bieden we ook een gratis advies op maat aan.

Lees verder »