Meer berichten

Boswachter Ine: Waar is iedereen?

Boswachter Ine Nijveld mijmert terwijl ze door haar werkgebied De Sallandse Heuvelrug wandelt en schrijft hier leuke columns over.

Lees verder »

Paarse krokodil welkom bij Kringloopwinkel en Milieubrengstation

Wanneer je opblaasspullen lek raken, gooi ze dan niet bij het grofvuil. Je kunt die naar een milieubrengstation of kringloopwinkel brengen. Dan wordt er grondstof voor nieuwe producten uit gemaakt.

Lees verder »

Stikstof bedreigt de hei, maar boswachter Jos Schouten is optimistisch over de toekomst

De heide is in de augustusmaand op z’n mooist. Hij bloeit dan zijn kenmerkende paars. Boswachter Jos Schouten van Natuurmonumenten waarschuwt echter. Schone schijn bedriegt. Want door een overvloed aan stikstof wordt de bodem bedekt door mos. Dat verstikt de zaadjes van de heideplantjes van nu, zodat je geen nieuwe aanwas krijgt. En dan is daar dit jaar nog de plaag van het heidehaantje, die de bladeren en wortels van de heide aanvreten.

Lees verder »

Een kijkje in de buitenkeuken van Harry Loozeman

Harry Loozeman heeft in samenwerking met Salland Zoemt en Kostbaar Salland zijn kavel in het buitengebied van Salland natuurlijk ingericht, zodat flora en fauna er weer volop kansen krijgen.

Lees verder »

Bijna een vijfde meer hernieuwbare energie in juli

Volgens de gegevens van Energieopwek nam het aandeel hernieuwbare energie in juli toe met 17 procent.

Lees verder »

Onzekerheid remt landbouwtransitie

De onzekerheid over de toekomst van de land- en tuinbouw zet een rem op grote investeringen van bedrijven. Dat merken financiële instellingen. Daarmee blijft ook de door het kabinet gewenste verduurzaming van de agrarische sector achter.

Lees verder »

Recensie: Dat dier past eigenlijk niet meer op ons bord

Als je geen vlees meer eet, helpt dat voor je gezondheid, voor de natuur, voor het klimaat en voor de boer. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees daarvoor ‘Past het dier nog op ons bord?’

Lees verder »

Exotische waterplanten uit de vijver bedreigen inheemse planten

Planten uit aquaria en vijvers kunnen funest zijn voor het voortbestaan van inheemse waterplanten.

Lees verder »

Frans van Rooijen, wat doen jullie duurzaam bij Xylotrade? Met onze Biofinish hoef je hout niet meer te verven!

Met verf probeer je ‘het weer’ van het buitenhout af te houden. Je kunt veel makkelijker lijnolie aanbrengen en dat afwerken met Biofinish, een natuurlijke schimmel die veel beter werkt dan verf en goed past binnen de Sustainable Development Goals. Frans van Rooijen wil er vanuit Deventer de wereld mee veroveren.

Lees verder »

Extra pompen in IJssel voor voldoende water in Twentekanaal 

Door de verontrustende daling van het waterpeil in de IJssel was Waterschap Drents Overijsselse Delta genoodzaakt noodpompen te plaatsen bij de sluis in Eefde om water over te pompen naar het Twentekanaal

Lees verder »

Het Natuurlijk Huus: Eetbare tuin

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over een eetbare tuin.

Lees verder »

Met open oog: Kerkuil

Je kunt niet altijd krijgen wat je graag wil. Maar als je geregeld probeert, dan zou het zo maar eens kunnen dat je wél krijgt wat je wil. Vrij naar deze versregels van de Rolling Stones gaat Diny Heidenrijk geregeld op pad om kerkuilen te spotten.

Lees verder »