Meer berichten

merel

Merel – Slecht weer, bestaat dat wel?

Wie beslist of het weer goed is? Of slecht? Het lijkt erop alsof het wel vast ligt. Heb jij het ooit over mooi weer als het regent?

Lees verder »

henk schreij vlieg hand eigen werk

Henk Schreij over duurzaam gedrag: vang vliegen en sla ze niet dood

Vliegen: Ongenode gasten die met hun irritant gezoem je rust verstoren. Vieze beestjes die op een hondendrol of een dood vogeltje gaan zitten en daarna ons eten belagen. Maar wist je dat het eigenlijk nuttige beestjes zijn?

Lees verder »

Online gratis informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen

Bij het vergroenen, gebruiken, beheren en onderhouden van een schoolplein komt van alles kijken. Meer daarover weten?

Lees verder »

Hernieuwbare energieopbrengst juni gaf minder besparing door afschakelen

Nederland had het afgelopen kwartaal 350 miljoen kubieke meter gas kunnen besparen als zonnepanelen en windmolens niet zouden zijn afgeschakeld. De niet gerealiseerd besparing wordt naar verwachting de komende tijd alleen maar groter. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van Energieopwek.nl

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Over nu gewoon gaan doen

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over “gaan doen”.

Lees verder »

maatschapwij paard natuur

MaatschapWij: De landbouw op de schop

“Ik geloof een ander verhaal. Ik geloof in een wereld waarin we voedselsystemen creëren die samenwerken met de natuur, deze zelfs helpen te regenereren en gezond voedsel verbouwen voor lokale afzet. Een verhaal waarin de boer, de consument en de aarde weer met elkaar verbonden zijn, waar regionale identiteit weer waarde heeft”, aldus Lars Veraart van de Stichting ALPA, opgericht om als landbank te fungeren voor een nieuwe generatie ecologische boeren.

Lees verder »

krokus de ulebelt

Plantactie Deventer en omgeving: Bio-bloembollen met fikse korting

Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en omgeving die hun buurt op willen fleuren en bijen en vlinders willen helpen, kunnen biologische bloembollen bestellen met 45 procent korting. De Plantactie wordt georganiseerd door de Groene Loper Deventer en omstreken, een netwerk van stichting de Ulebelt.

Lees verder »

Salland Zoemt: Functionele houtwallen in de melkveehouderij

Particulieren die hun royale tuin en erf op het platteland natuurlijk inrichten, daar heeft Salland Zoemt er al een stuk of 25 van georganiseerd. De uitdaging is die ‘stepping stones’ te verbinden met biodiverse snelwegen. Houtwallen op het platteland kunnen daar bij helpen. Het project Houtwal 2.0 legt uit dat ook de boer daar baat bij kan hebben.

Lees verder »

overesch plantgoed

Pesticide Action Network Netherlands (PAN-NL) onderzocht potgrond en tuinaarde

Potgrond blijkt weinig pesticiden, maar veel turf te bevatten en tuinaarde uit reststromen veel pesticiden.

Lees verder »

Aardappelziekte phytophthora hoef je ook niet met de gifspuit te lijf

Phytopthora is een ziekte waar aardappelboeren last van hebben. Maar ook in je volkstuintje kun er last van hebben. Wat moet je er mee?

Lees verder »

ChristenUnie Overijssel wil beloning voor gemeenten die veel windenergie opwekken

Een aantal Overijsselse gemeenten -waaronder Hardenberg- gaan in de toekomst relatief veel windenergie leveren. ChristenUnie Overijssel wil die gemeenten belonen voor de genomen verantwoordelijkheid.

Lees verder »

Olst-Wijhe doet moreel appèl op boeren geen glyfosaat meer te gebruiken

Onder aanvoering van CDA en Groen Links heeft de gemeenteraad van Olst-Wijhe vandaag besloten om vanuit de gemeente boeren te vragen geen glyfosaat meer te gebruiken. In stemming was één GB’er tegen, verder stemden alle partijen voor.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.