Meer berichten

Arend- Jan Loozeman: “ie bint toch niet van suker!”

Olster fotograaf Arend- Jan Loozeman heeft zich door plaatsgenoot Hasan Kaddour laten overtuigen om net als hij columns te gaan schrijven voor Damast in Salland. Het eerste resultaat kun je hieronder lezen.

Lees verder »

Carole Overmaat: Integreren in Australië

DamastInSalland schrijft regelmatig over integratie in Salland. Het is ook wel eens interessant om te weten hoe Nederlanders hun integratie in andere landen ervaren. Carole Overmaat, afkomstig uit Arnhem, vertelt over haar emigratie naar Australië in 2005.

Lees verder »

OERgezellig boekenlab

Vorige week gaf ik een aantal tips om van lezen geen al te dure hobby te maken. Deze week wil ik daar iets aan toevoegen: Het OERgezellig Boekenlab   Ook hier reizen boeken van lezer…

Lees verder »

Joke Proper: Geadopteerd op de Veluwe

Olster beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper vertelt over haar omzwervingen over de Veluwe en haar geadopteerde lammetje.

Lees verder »

Het Goudhaentje van 2022 is bekend

Het levensmiddelenkastje van Lynn Kolkman aan de Lavendel in Raalte is het Goudhaentje van 2022.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Tussen jou en mij.. deze modder

Olster journalist, schrijver en poëet Hasan Kaddour heeft weer een prachtig gedicht geschreven. Over tot elkaar komen.

Lees verder »

We beginnen 2023 positief: 22 dingen die wél goed gingen in 2022

Vrijwel iedereen kijkt niet erg vrolijk terug op 2022. Toch waren er best veel zaken die in 2022 WEL goed gingen!

Lees verder »

Joke Proper: Hoezo kon oma over de IJssel lopen?

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper vertelt over haar wandeling met haar kleinzoon langs de IJssel in Olst.

Lees verder »

Dichterlijke nieuwjaarswens van Bert Hinnen

Een prachtige bespiegeling van Bert Hinnen voor 2023!

Lees verder »

Boeken lezen

Lezen is geen dure hobby Wie mij een beetje kent, weet dat ik ook van lezen houd. Ik lees weinig tot geen ebooks, dus nu denkt u misschien dat dit een dure hobby is. Dat…

Lees verder »

Joke Proper: Hoe praktisch is de liefde?

Columnist Joke Proper deed diepgaand onderzoek naar synoniemen voor ‘Ik houd van jou’ en de liefde in de Nederlandse taal en is benieuwd welk jullie het meest aanspreekt.

Lees verder »

SCP: Ergernis over harde toon en extreme uitingen in politieke en publieke debat

Driekwart van de Nederlanders maakt zich zorgen over polarisatie. Ze denken daarbij aan verslechterde omgangsvormen en verharding in het politieke en publieke debat. Ook ergeren ze zich aan uitingen die zij als extreem of radicaal ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat vandaag verschijnt. In hun directe omgeving ervaren mensen minder polarisatie dan in de politiek en in de (sociale) media. Om het gevoel dat groepen mensen tegenover elkaar staan niet te vergroten, is het belangrijk om in het politieke debat te letten op de toon en de inhoud centraal te stellen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.