Laatste berichten Damast

Meer berichten

Bonjour

Denne kump binn’ met ‘moi’

Denk jij wel eens na over de groet waarmee je ergens binnen komt? Of wat je zegt als je weggaat? Kleine kans van wel, denkt Denne. Want hij hoort veel te vaak aan het eind van een telefoongesprek ‘nou, tot straks hè!’ terwijl ze helemaal geen afspraak hadden gemaakt.

Lees verder »

De oorlog tussen paracetamol en ontstekingsremmers

Olster columnist, journalist en schrijver Hasan Kaddour verbaast zich over de medische aanpak van ontstekingen hier in Nederland en in zijn geboorteland Syrië.

Lees verder »

Proefdruk

Voor Mozaïek van Geluk bestelde ik een proefdruk. Verschillende hoofdstukken moesten worden aangepast omdat ze niet mooi uitkwamen.

Lees verder »

Voor dik 500 bezoekers voelde de docu Thuus komm’n ook echt als thuiskomen

Thuus komm’n is een documentaire die over de leefbaarheid van een klein dorp gaat, in dit geval meer specifiek over Lemelerveld. Met z’n allen de schouders er onder, dan heb je een dorp met een ziel, lijkt het motto. Joey Rozendal, de maker van de documentaire, gebruikt carnaval als middel om dat verhaal te vertellen.

Lees verder »

Korte Waddenverhalen en ode aan vriendschap op Texel

Onze columniste Lenka is een tijd uit beeld geweest omdat ze een studie was begonnen. Recent behaalde ze hiervoor haar Master, gefeliciteerd!. Nu weer meer tijd voor haar prachtige columns…

Lees verder »

Dagklad: Zou het handgeschreven boodschappenlijstje al een bedreigde soort zijn in onze door Siri c.s.betuttelde wereld?

Dagklad columnist Marius Jaspers over de charme van het oude trouwe boodschappenlijstje.

Lees verder »

Eerste zondag 2024 weer een Filipino Snertwandeling rond Heino

Al sinds 2006 gaat groep vrijwilligers onder de naam Red Horse Company naar de Filippijnen om daar huizen te bouwen voor de allerarmsten, voor hen die geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben. De basis voor dit alles is gelegd in 2001 toen groothandel in hout en bouwmaterialen Stiho BV besloot om in het kader van hun 75 -jarig bestaan iets speciaals te doen. Dit werd een bouwreis naar de Filippijnen, i.s.m. Habitat for Humanity werd het plan opgevat om 75 huizen te bouwen. Een van de manieren om dit te financieren is de jaarlijkse Filipino Snertwandeling rond Heino in het eerste weekend van het nieuwe jaar.

Lees verder »

Recensie film “The Old Oak”

De film The Old Oak draait op dit moment in Mimik in Deventer. Het gaat over Syrische vluchtelingen die neerstrijken in een nogal kansarm dorp in Engeland. Hasan Kaddour, Syrisch vluchteling, neergestreken in Olst, werd door een vriend op de film gewezen. Hij zat ik aan het scherm gekluisterd, vanaf de eerste scène tot de laatste!

Lees verder »

Januari in het Dorpshuus Heino

Lees hier wat er deze maand allemaal te doen is in het actieve Dorpshuus Heino.

Lees verder »

oud en nieuw met een baby

Wij vroegen ons af hoe de jaarwisseling met een baby zou gaan. Dat bleek anders dan we verwachtten. Hoort daar een campingbedje bij?

Lees verder »

Bijna 20 jaar ‘onderbuikpolitiek’ gaat de PVV nu opbreken

Al bijna 20 jaar probeert Geert Wilders door het inspelen op de onderbuik van ontevreden Nederlanders die hun verstand weigeren te gebruiken Kamerzetels te scoren. Zolang hij zijn onwaarheden vanaf de zijlijn, vanuit de oppositie, kon afvuren lukte dat aardig en wist hij de grootste partij van Nederland te worden. Een kwart van de Nederlanders steunt zijn onfrisse ideeën kennelijk, waardoor hij nu geacht wordt een regeringscoalitie te vormen. Helaas zal hij daarbij nu in zijn eigen mes vallen.

Lees verder »

Kerststukjes maken

In onze familie is het traditie om jaarlijks met de dames een kerststuk te maken. Een traditie die al generaties meegaat.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.