Laatste berichten Damast

Meer berichten

Natuur en Milieu Overijssel is een interessante gesprekspartner voor scholen  

Natuur en Milieu Overijssel werkt als partner van scholen (PO, VO, MBO en HBO) voor een integrale benadering op duurzaamheid.  

Lees verder »

WaardeRing Winkel van Waarde Zwolle

Permanente huisvesting voor winkel Van Waarde in Zwolle

Mooi nieuws! De winkel Van Waarde verhuist per 1 juni permanent naar de overkant: Eiland 8, in de Zwolse binnenstad.

Lees verder »

Dé Blueskrant is een heel aangenaam zusje van Ribs en Blues

Als uitgevers van de Blueskrant zijn Ingrid Bosch & Marijn Ooijman nauw betrokken bij Ribs & Blues. “Sinds 2015 maken wij de festivalkrant voor dit sympathieke evenement. Het is zelfs zo dat onze allereerste Blueskrant uit kon komen dankzij de bijlage Ribs & Blues.”

Lees verder »

Vakantiegeld samen delen, van, voor en door elkaar

Voor mensen met een goed inkomen zijn stijgende prijzen voor energie en dagelijkse boodschappen geen probleem. En dan kunnen ze ondanks deze stijging lekker van hun vakantie genieten. Hoe anders is het als je een laag inkomen hebt? Hiervoor organiseert Fonds voor Ons een actie in de gemeente Raalte. De actieperiode zal lopen van 15 mei tot en met 30 juni 2024.

Lees verder »

Speeltuin Enkweg Olst heeft meer aandacht nodig

Als het maar even kan ga ik met mijn drie kinderen het park in. Vooral die tweeling-jongens van 2 jaar hebben veel meer energie dan ze in ons appartement kwijt kunnen. Maar toen troffen we poepluiers aan op de glijbaan en even verder op een heel grote plastic boodschappentas. Ik vroeg me af: wie doet zo iets; wie is er verantwoordelijk voor het opruimen. Maar ook: hoe belangrijk zijn parken voor ons!

Lees verder »

Ribs & Blues Old Man

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage van Ribs & Blues

In de Juke Joint area op Ribs & Blues in Raalte is weer van alles te doen voor de puristen die houden van kleinschalige gezelligheid, actief deelnemen of gewoon relaxed toekijken en genieten. Wegens succes geprolongeerd: ‘Old man on the frontporch’!

Lees verder »

Doorpakken Bajo kantine

Samen Tafelen in Salland op unieke locatie

Op woensdag 15 mei vindt het vijftiende diner van Samen Tafelen in Salland plaats op de eerste etage van Bajo Bouw in Mariënheem.

Lees verder »

blauwe luchten lente akker wolken grasland

Met open oog: Sallands lentelandschap | Met prachtige fotoreportage

Diny Heidenrijk neemt ons nog even weer mee terug naar die paar dagen prachtig zomerweer die we al genoten. Tjonge, wat heeft de natuur ook van die dagen genoten!

Lees verder »

Vier 79 jaar vrijheid

Laten we de vrijheid vieren voor iedereen

Was getekend Leo Kemper

Lees verder »

denne verkeersbord

Denne: De verrechtsing maakt het platteland er niet leuker op

Denne fietste van de week de Sallandroute. Zo’n tocht wordt steeds minder leuk.  Je merkt dat het land rechtser, dus egoïstischer en dommer wordt, vindt Denne. En hij mocht ondanks zijn fietshelm niet langs een boom die ze aan het omzagen waren.

Lees verder »

dodenherdenking wijhe

Dodenherdenking 4 mei in Wijhe

Gerelateerd aan de periode van de Tweede Wereldoorlog bevinden zich in Wijhe meerdere monumenten / gedenkplekken. Het Verenigd Comité Wijhe hecht er waarde aan om de verhalen die bij deze plekken horen levend te houden, door de verhalen te blijven vertellen, met ieder jaar speciale aandacht voor één van die plekken.

Lees verder »

Studiekring Heeten zoekt nieuwe leden

Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.