Meer berichten

foto px here voedselbank

Voedselbank heeft extra aandacht voor kinderen in Sinterklaastijd

Dankzij de Raalter Uitdaging en Univé kunnen kinderen waarvan de ouders aangewezen zijn op de Raalter Voedselbank een extra cadeautje in de schoen verwachten.

Lees verder »

Andere frequentie

Naast mijn wekelijkse column op Hier in Salland, blog ik ook op mijn eigen website. Daar zijn een aantal veranderingen gedaan.

Lees verder »

Dagklad: Wal en schip

Dagklad columnist Marius Jaspers overweegt op grond van de uitslagen van de verkiezingen zijn diensten aan te bieden bij het COA.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Het Koninkrijk van de Roos

Wij kennen Hasan Kaddour uit Olst als een begenadigd schrijver, dichter en columnist. Maar hij kan ook fantastische metaforische parabels schrijven!

Lees verder »

Extra Sinterklaascadeautje voor kinderen die mantelzorger zijn

Kinderen die mantelzorg verlenen krijgen dit jaar een extra Sinterklaascadeautje. Dat kan Sinterklaas waarmaken dankzij Univé en via de Raalter Uitdaging.

Lees verder »

Migratiewetenschapper Hein de Haas: ‘Er is helemaal geen explosieve toename van migratie’

Migratiewetenschapper Hein de Haas ontkracht de 22 meest voorkomende mythen over migratie. Media en politiek focussen volgens hem veel te veel op asiel, terwijl de meeste migranten arbeidsmigranten zijn. ‘Dat is een soort olifant in de kamer, een publiek geheim.’

Lees verder »

Denne van Knöldert

Denne: een brievenbus opblazen, is dat traditie?

Sommige mensen zijn bang voor verandering. Anderen zijn bang voor stilstand. Dat botst wel eens. Het woord traditie wordt dan nog wel eens misbruikt. Onterecht vinden de veranderingsgezinden. “Wat jonge, doe zelf normaal,” zeggen de traditiegetrouwen dan.

Lees verder »

Dagklad: Schaduwspringen

Dagklad columnist Marius Jaspers deed wat voorbereidend onderzoek voor de aanstaande kabinetsformatie.

Lees verder »

Opnieuw relevant: omarm de populistisch stemmer maar kijk uit voor de populistisch leider!

In verband met de verkiezingsuitslag van gisteren herplaatsen we het artikel populisme. De populistisch stemmer is heel iemand anders dan de populistisch leider. Die stemmer voelt zich in de steek gelaten en gelijk dat ie heeft. Aantoonbaar gelijk.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Volg je eigen filosoof

Olster journalist, schrijver en columnist Hasan Kaddour stelt zich levensvragen bij een wandeling door de prachtige bossen bij zijn dorp.

Lees verder »

Woensdag 22 november verkiezingscafé De Uitslag bij het Holstohus Olst

Op woensdag 22 november, tijdens de bekendmaking van de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen 2023 is er vanaf 20:30 uur in Eetkamer Hier is ut Verkiezingscafé De Uitslag.

Lees verder »

Thijs Poelhekke over een gebeurtenis, een peiling, een gamechanger en een rechts-extremist

Columnist Thijs Poelhekke verdiept zich in de reuring rond de Tweede Kamerverkiezingen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.