Meer berichten

Hasan Kaddour: Zeven vinkjes

Schrijver, journalist en columnist Hasan Kaddour vertelt over de stappen terug die hij moest maken in zijn nieuwe leven en zijn drive om weer een ommekeer te maken.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Idealist of realist

Columnist Gosse Jongstra wil meer actie!

Lees verder »

Joke Proper: Voetzoekers

Olster beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper lanceert een voetzoeker naar aanleiding van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst- Wijhe.

Lees verder »

Basisscholen uit gemeente Raalte leren over ‘cirkel van armoede’ door nieuwe leskist

In bijna elke klas zitten kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Om in de klas bespreekbaar te maken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek Salland een nieuwe leskist ontwikkeld.

Lees verder »

Henny Lammers stopt als raadslid BurgerBelangen

BurgerBelangen-raadslid Henny Lammers stopt eind deze maand als gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Raalte. Hij wordt opgevolgd door Sylvia van der Heide. Lammers geeft aan dat hij zich meer wil focussen op zijn taak als partijvoorzitter.

Lees verder »

Hoe kom je de donkere wintermaanden door

Nu de dagen langzaam weer langer worden, zullen velen daar blij om zijn. De duistere wintermaanden zijn maar niks. In het donker naar je werk of naar school, daar de hele dag binnen zitten in…

Lees verder »

Carole Overmaat: Integreren in Australië (2)

DamastInSalland schrijft regelmatig over integratie in Salland. Het is ook wel eens interessant om te weten hoe Nederlanders hun integratie in andere landen ervaren. Carole Overmaat, afkomstig uit Arnhem, vertelt over haar emigratie naar Australië in 2005. Vandaag haar tweede verhaal hierover.

Lees verder »

Dakloos of niet, ieder mens heeft een verhaal (en dat lijkt meer op dat van jou dan je denkt)

Naar schatting leven 32.000 mensen op straat. Dat komt niet zomaar, stelt sociaal ondernemer Ritzo ten Cate: achter ieder dakloos persoon zit een complex netwerk aan problemen en die verhalen mogen gehoord worden. “Koffiedrinken met daklozen was voor mij een geschenk voor het leven, een geschenk dat ik iedereen toewens. Vandaar dat ik mijn boek Donkerder – gratis weggeef als een cadeau voor Nederland”

Lees verder »

Joke Proper: De natuur is nooit op slot

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst wandelde bij landgoed Hoenlo in Olst. Ondertussen denkend aan een onverwachte rekening van een slotenmaker.

Lees verder »

De Warme Kamer in Mariënheem

Samen Leefbaar Mariënheem houdt elke woensdag een ontmoetingsdag voor inwoners in een warme omgeving.

Lees verder »

Balkenbrij

Columnschrijver Marius van DagKlad komt weer met een mooie bespiegeling over een streekgerecht

Lees verder »

Gosse Jongstra: Snapt u het?

Soms raakt onze columnist Gosse Jongstra de weg kwijt. Regels, die zijn toch bedoeld om alles in goede banen te leiden en om duidelijkheid te scheppen? Het gaat mis als regels niet begrepen worden. Enkele recente voorbeelden beschrijft hij in deze column.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.