Meer berichten

80 jaar geleden werd een NSB- er in Heino omgebracht met ingrijpende gevolgen

Vandaag 80 jaar geleden werd bij de toenmalige Kromme Allee net onder Den Alerdinck de Zwolse NSB-er Egbert Koopman om het leven gebracht. Oud Heinoer Antonie Grootenhuis kent meer details hierover uit overlevering van zijn opa en vader.

Lees verder »

Gemeente Raalte doet aangifte van vernieling bushokjes

De gemeente Raalte gaat aangifte doen van de vernieling van zes bushokjes. Recent zijn er op verschillende plekken in Raalte ruiten van abri’s vernield. Het is niet de eerste keer dat vandalen het hebben gemunt op de wachthuisjes: in de afgelopen acht maanden zijn er in de gemeente Raalte totaal 19 ruiten van bushokjes vernield.

Lees verder »

IJzertekort

Van een zwangerschap kun je een ijzertekort krijgen. Dit zorgt voor allerlei klachten zoals vermoeidheid en concentratieproblemen.

Lees verder »

ben van der sligte

Bie de bond: Met ruim 8 ton aan vakantiebonnen onderweg

We kennen in Nederland het systeem van vakantiegeld. Als werknemer spaar je daarmee het jaar rond om tijdens vakantie extra geld te ontvangen. Dat systeem is ooit opgezet omdat je vroeger tijdens vakantie niet doorbetaald kreeg.

Lees verder »

Dauwtrap fietstocht De Laarman Luttenberg

Museum De Laarman in Luttenberg organiseert op 18 mei 2023, Hemelvaartsdag, weer een dauwtrap-fietstocht met routes van 30 en 40 kilometer. De fietstocht start bij het museum.

Lees verder »

College B&W Raalte wijzigt portefeuilleverdeling

Het college van B&W van de gemeente Raalte heeft na een jaar samenwerken besloten om de  portefeuilleverdeling te wijzigen. Dit om meer balans te brengen in de portefeuilles van de collegeleden.

Lees verder »

Salland deze Week: Ook bij kinderen die in armoede opgroeien op het ‘witte’ platteland is een achterstand blijvend

Als je in armoede leeft, kom je daar maar moeilijk uit. Onderzoek daarnaar werd veel gedaan in achterstandswijken en onder migratiekinderen, maar nu is aangetoond dat die wetmatigheid ook opgaat voor kinderen van het platteland.

Lees verder »

Dat verdient een sokkel

Kunstenaar en columnist Joke Proper: aan de slag met gemeentelijke sokkels

Lees verder »

Joke Proper: Rennende Ree

Kunstenaars en oldtimers in Sallandse dreven.

Lees verder »

Een nieuwe koning

De inhuldiging van koning Charles ging gepaard met een hoop pracht en praal. Mag dat wat kosten of kan dat geld beter aan iets anders worden besteed?

Lees verder »

Bie de bond: De plaatselijk vertegenwoordiger regelt alles

Via de Plaatselijk Vertegenwoordigers was én is de vakbond tot in de haarvaten van de samenleving vertegenwoordigd. De pv’er ondersteunde leden, maar kreeg ze ook makkelijk mee als er actie gevoerd moest worden. Zoals op de foto op het Museumplein.

Lees verder »

gerard en annelies heuven

Gerard en Annelies Heuven staan klaar de bosbranden in Alberta te ontvluchten

Gerard en Annelies Heuven emigreerden naar Alberta, Canada. Er woeden bosbranden daar. En die zijn best dicht bij hun huis. Vluchtplannen zijn al klaar.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.