Laatste berichten Damast

Meer berichten

Joke Proper: Chloor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper in vakantiestemming met haar (klein)kinderen.

Lees verder »

Wat denkt de jury?

Ik doe geregeld mee aan schrijfwedstrijden. Ik vraag me soms af of de jury kan raden door wie een verhaal geschreven is.

Lees verder »

Joke Proper: Omi’s definitieve thuiskomst

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper haalt samen met haar kleinzoon haar moeder op bij het crematorium.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Verhalen over Valentijnsdag

Met het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Lees verder »

Een ongemakkelijke waarheid

In de dichtbundel Ontdekkingsreis vond ik een gedicht dat perfect paste in Welkom in de broeikaswereld, een verhalenbundel over het klimaat.

Lees verder »

Breicafé Olst geeft kunstwerken een accent

Het breicafé in Olst bestaat 1 jaar. Vanwege deze verjaardag willen de initiatiefnemers laten zien dat een idee in korte tijd kan leiden tot een beweging met vele betrokkenen. Een aantal kunstwerken in Olst krijgen een gebreid accent. Het Winkelende Vrouwtje van Theo Scheurs wordt voorzien van een hoed en een tas. In het park staat GA’K, GA’K NIE van Spaceboys er gekleurd bij. Het oorlogsmonument in de Pluimstraat van Firma Hofstra krijgt een sluier van klaprozen en vanaf het bankje van het Willie Dobbenplantsoen door Herensocieteit voorheen Nuts Neut heeft u uitzicht op een klein eiland. 

Lees verder »

Dagklad: Oekraïne- dag in Olst- Wijhe

Dagklad columnist Marius Jaspers was nauw betrokken bij de Oekraïne- dag in Olst- Wijhe en doet verslag.

Lees verder »

in de schrijfkeuken

Mijn boek Mozaïek van Geluk begon als een serie losse verhalen. Later maakte ik er één geheel van. Dat bracht een aantal uitdagingen mee.

Lees verder »

sneeuwpop Joke Proper

Joke Proper: Sneeuwpret

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper genoot van wintersport in Salland.

Lees verder »

Drie rozen

Prachtige observatie van columnist Hasan Kaddour bij het wegbrengen van zijn dochter naar de kinderopvang.

Lees verder »

ESFS Awards

Ik doe mee aan de ESFS Awards. Een internationale Europese prijs op het gebied van fantasy en sciencefiction. Ik heb acht inzendingen.

Lees verder »

Psycholoog Marcus Belle: Ik wil een overheid die mijn vrijheid inperkt

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over de beperkingen van de democratie.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.