Meer berichten

Gevaarlijke tocht van Nashwan van Syrië naar Deventer

Dodenboten met beschaduwde gezichten en magere lichamen, en rijen vreemdelingen die koude bossen doorkruisen, honderd… duizenden… honderdduizenden die met lawaai en geschreeuw op de deuren van de rust in Europa kloppen! Dat is het beeld wat ons hier voorgeschoteld wordt. Hier het verhaal van een ‘ervaringsdeskundige,’ zoals opgetekend door HierInSalland redacteur Hasan Kaddour.

Lees verder »

Versteende Verlangens, over het kruis op de Eikelhof

Verhalenverteller Liesbeth Jochemsen publiceert regelmatig bij HierInSalland. Vandaag vertelt ze over het Stenen Kruis op de Eikelhof.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Van Saraqib naar Olst is lang niet alleen een geografische reis

Journalist, dichter en schrijver Hasan Kaddour ontvluchtte 8 jaar geleden het oorlogsgeweld en de terreur in Syrië en kwam in Olst terecht. Daar wist hij een nieuw bestaan op te bouwen, wat niet eenvoudig was. Het kostte veel inspanningen de twee culturen in balans te krijgen. Hier weer een prachtige column van hem.

Lees verder »

Joke Proper: Bijna een eeuw

Joke Proper uit Olst leerde haar Syrische buurtgenoot en DamastInSalland redacteur Hasan Kaddour kortgeleden kennen en vond dat een leuke ervaring. Dat resulteert er nu in dat ook haar bijna 100 jarige vader kennis met hem maakt.

Lees verder »

“Warmte in eenvoud” wordt weer een gigantisch succes in Mariënheem.

In Mariënheem is weer een geweldig programma in elkaar gezet voor de winter 2022 met een spectaculaire kerstavond 2.0, een echte kerstavond maar dan anders.

Lees verder »

Liesbeth Jochemsen: Een bijzondere ontmoeting

Bij de uitreiking van de Cultuurprijs van de gemeente Olst- Wijhe kwam schrijver Liesbeth Jochemsen in contact met onze Hasan Kaddour, schrijver, dichter, journalist en columnschrijver en bezieler van DamastInSalland. Hieruit ontstond een veelbelovende samenwerking.

Lees verder »

Joke Proper: Soepgerecht en onze Syrische vriend

Wordt de soep heet gegeten? Ja, je leest het goed. We gaan het over soep hebben. Syrische soep nog wel!

Lees verder »

Lieve Gabriël, van harte welkom in onze wereld!

Mia Nijland heeft een belangrijke tip voor de acht miljjardste: “Gabriël, Gabriëlle of Gabrie, als ik jou was, hield ik mijn ogen nog lekker een poosje dicht. Het leven is leuk hoor, maar sommige dingen zijn echt niet om aan te zien.”

Lees verder »

Hasan Kaddour: Gespleten gedachten

Hasan Kaddour, onze Olster columnist, journalist, schrijver en dichter met Syrische roots voelt zich soms ’tussen twee vuren’ en vindt het dan best moeilijk om zijn positie te bepalen.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte wil geen einde aan paasvuren

Het duurt nog even voordat het zover is, maar inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de traditie van de paasvuren onder druk is komen te staan.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Narcissen en feest

Schrijver, journalist, dichter en columnist Hasan Kaddour introduceerde gisteren zijn nieuwe boek “Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst” tijdens de uitreiking van de Cultuurprijzen Olst- Wijhe in UtHuus in Olst. In deze column legt hij een verband tussen dit gebeuren en narcissen.

Lees verder »

Sherwyn Williams was het liefst voor Trinidad, maar vanuit Wijhe is hij nu voor Portugal

Sherwyn Williams uut Wijhe was op het komende WK het liefst voor Trinidad & Tobago, maar die doen dit keer niet mee. Die ene keer dat ze er wel bij waren was Sherwan razende reporter en stond zijn broer Dennis Lawrence op het veld. “He scored the goal that qualified us for the world cup in 2006 in Germany!”

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen