Meer berichten

Joop van der Wal: Met bark Europa over de oceaan. Aflevering 5, Tenerife

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 5 over een bezoek aan Tenerife.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De muren hebben oren

Hasan Kaddour, Syrisch vluchteling in Olst, hoorde in een Een Vandaag- enquête dat Nederlanders bang zijn te zeggen wat ze denken van asielzoekers. Hasan adviseert ze dat gewoon uit te spreken. Hoe kunnen we dit oplossen?

Lees verder »

Schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe

Op donderdag 21 oktober is schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe en zal vertellen over zijn boek De Rechtvaardigen. Ook de Olster dichter Hasan Kaddour geeft acte de présence.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Redt het stoppen van oorlogen en de wederopbouw van getroffen landen onze zieke planeet?

Columnist Hasan Kaddour breekt een lans voor wereldomspannende maatregelen voor klimaatverbetering en wederopbouw van door oorlogen getroffen landen.

Lees verder »

Maakt ons landsbestuur nu de broodnodige beweging naar links?

Na 7 maanden kissenbissen wordt er nu eindelijk onderhandeld over een programma tussen VVD, D66, CDA en CU. Hopelijk blijft niet alles bij het oude en wordt een weg naar links ingeslagen om de Rutte ‘verworvenheden’ weer terug te draaien.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa over de oceaan. Aflevering 4

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 4 over een tandartsbezoek net voor de oversteek naar Uruguay zou beginnen.

Lees verder »

Zwolse huisarts denkt vooral aan gezond voedsel maar welbevinden patiënt komt in het gedrang…

Richard Woolderink beschrijft het dilemma in ziekenhuizen tussen gezond eten en ‘vette happen’ waar mensen met vaak troost zoeken in eten en drinken en daarbij niet altijd de verstandigste keuzes maken.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop. Aflevering 3

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 3 over een heel spannende dag.

Lees verder »

Stoptober: Stoppen met roken en hoe verder met de zorg

De maand oktober is weer de actiemaand voor het stoppen met roken. Columnist Hasan Kaddour heeft grote plannen maar zet ook vraagtekens bij de zorgkosten.

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Gezond leven lijkt een beetje terrein te winnen

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over…

Lees verder »

Denne: Goochelen met feiten over rokers

De context is in de titel een beetje verdwenen, vindt Stefan Lipman naar aanleiding van de krantenkop ‘Wetenschapper: Roker minder duur voor de maatschappij dan een niet-roker’. We hadden hem voor de zekerheid maar even…

Lees verder »

Hasan Kaddour: Risico-indicatoren

Drie nieuwsberichten zetten onze Olster columnist Hasan aan het denken. Mogelijke IS sympathisanten aangehouden, Neo- nazistische aanhangers aangehouden en veiligheidsinstanties mogen controleren op uiterlijke kenmerken.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.