Meer berichten

Kijken in de keuken van Ben Ellenbroek: Sallandse Kruudmoes

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten…

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop. Aflevering 3

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 3.

Lees verder »

Een intelligente observatie van een 15- jarige over (kansen)gelijkheid

Een indringende spreekbeurt van een 15- jarige studente aan een middelbare school over kansengelijkheid.

Lees verder »

Ook meegedaan met de Clean Up Day?

Het was gisteren de World Clean Up Day, in 180 landen deden vrijwilligers mee troep op te ruimen die ‘we’ achteloos van ons af gooien. Een grote schoonmaakbeurt voor de planeet. Deelnemers werden ook opgeroepen…

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop. Aflevering 2

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 2.

Lees verder »

Ondernemen in Salland: Multifunctioneel landgoed Buitenpost in Twello

Buitenpost is een nieuw multifunctioneel landgoed met de thema’s Teelt & Groen, de Streekwinkel, Horeca, Blotevoetenpad en Camping.. Het maakt deel uit van de domeinen van IJssellandschap.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De nieuwe inburgeringswet

DamastInSalland columnist Hasan Kaddour lijkt het wel een verbetering dat vanaf 1 januari 2022 de gemeenten voortaan verantwoordelijk worden voor het taalonderwijs aan migranten. Mits zij dit enthousiast en actief oppakken.

Lees verder »

Ondernemers in Salland: EOS, echt houten meubelen uit Raalte

Echte Oude Steigerplanken (EOS) werd in 2000 in Heino opgericht door Henry van den Beld. Hij was een van de eersten die begon met de productie van meubels uit bewerkt steigerhout. Tegenwoordig is zijn goed geoutilleerde atelier gevestigd aan de Praamstraat 7 in Raalte.

Lees verder »

Kijken in de keuken van Ben Ellenbroek: Sallands Kookboek

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten…

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa op het ruime sop

Onze columnist Joop van der Wal is op zeereis met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikel hierover bij de redactie te krijgen.

Lees verder »

Voetbalinterland op Sportpark de Kampen in Heino

Amateurvoetballers hebben na maanden van stilstand hun voetbalschoenen weer uit de kast kunnen pakken. Vele teams hebben hun trainingen weer opgestart en de eerste bekerwedstrijden zijn inmiddels achter de rug. Om wat wedstrijdritme op te doen, vinden er vele oefenwedstrijden plaats tegen teams uit omliggende dorpen. Maar Heino 6 koos ervoor om niet SV Dalfsen, Rohda Raalte of vv Lemelerveld te benaderen; het elftal besloot om een heus interland te organiseren.

Lees verder »

Plat proatn in de hele EU

Engels is nu min of meer de standaardtaal in de EU. Maar het VK verliet deze organisatie, zodat er nu nog maar 5,3 miljoen mensen in de EU Engels spreken. Welke taal komt voor Engels in de plaats? Nedersaksisch?

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.