Meer berichten

Refik Köse: Vakantiereis naar Turkije van 9000 km

Het is voor mij al weer drie jaar geleden dat ik op vakantie was naar Turkije. Dus nu werd het echt weer eens tijd om mooi Turkije te bezoeken. We vertrokken op 1 september met…

Lees verder »

Verschil tussen platteland en stad?

Columnist Hasan Kaddour stelt zich vragen over de leegloop van het platteland.

Lees verder »

Salland deze week: Het gaat eerst om natuur en voedsel, daarna om de boer. Toch?

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag. De gemeenteraad…

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa over de oceaan. Aflevering 6

Columnist Joop van der Wal is op de zeilbark Europa nu echt aan de oversteek van de oceaan begonnen en beschrijft dit in zijn dagboek.

Lees verder »

Ondernemers en Corona: Yahya Al- Kayed van restaurant Shaam Paradijs in Deventer

Drie maanden was het restaurant van Yahya Al-Kayed open en toen kwam corona… Yahya kwam eind 2004 vanuit Syrië naar Nederland en was van meet af aan van plan zijn eigen restaurant te beginnen. Dat…

Lees verder »

Hasan Kaddour: We delen de modder

Onze Olster redacteur Hasan Kaddour heeft weer een prachtig gedicht geschreven over samenleven.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa over de oceaan. Aflevering 5, Tenerife

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 5 over een bezoek aan Tenerife.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De muren hebben oren

Hasan Kaddour, Syrisch vluchteling in Olst, hoorde in een Een Vandaag- enquête dat Nederlanders bang zijn te zeggen wat ze denken van asielzoekers. Hasan adviseert ze dat gewoon uit te spreken. Hoe kunnen we dit oplossen?

Lees verder »

Schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe

Op donderdag 21 oktober is schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe en zal vertellen over zijn boek De Rechtvaardigen. Ook de Olster dichter Hasan Kaddour geeft acte de présence.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Redt het stoppen van oorlogen en de wederopbouw van getroffen landen onze zieke planeet?

Columnist Hasan Kaddour breekt een lans voor wereldomspannende maatregelen voor klimaatverbetering en wederopbouw van door oorlogen getroffen landen.

Lees verder »

Maakt ons landsbestuur nu de broodnodige beweging naar links?

Na 7 maanden kissenbissen wordt er nu eindelijk onderhandeld over een programma tussen VVD, D66, CDA en CU. Hopelijk blijft niet alles bij het oude en wordt een weg naar links ingeslagen om de Rutte ‘verworvenheden’ weer terug te draaien.

Lees verder »

Joop van der Wal: Met bark Europa over de oceaan. Aflevering 4

Onze columnist Joop van der Wal is op een zeereis over de Atlantische Oceaan met zeilbark Europa en het is hem gelukt, ondanks weinig communicatiemogelijkheden zijn prachtige artikelen hierover bij de redactie te krijgen. Vandaag aflevering 4 over een tandartsbezoek net voor de oversteek naar Uruguay zou beginnen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.