Laatste berichten Damast

Meer berichten

Over grenzen

Op tijd je grenzen aangeven en daarnaar handelen, in plaats van ze te negeren kan veel leed voorkomen. Ik heb dat opnieuw moeten leren.

Lees verder »

Joke Proper: Dat mag in een lijst

Olster kunstenaar en columniste Joke Proper heeft een prima adresje in Nijverdal om haar kunstwerken te laten inlijsten.

Lees verder »

Wat heb jij gedroomd ?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Droomcoach Maarten van Rootselaar legt uit.

Lees verder »

Joke Proper: Kapstok in de aanbieding

Een prachtig gedicht van kunstenaar Joke Proper.

Lees verder »

Jong in Salland: Lixi

Voor het tweede deel in de serie ‘Jong in Salland’ praat columnist Marius Jaspers met Lixi (21 jaar). Veel Wijhenaren  met een gezonde eetlust zullen haar kennen van The Golden Duck, het restaurant van haar ouders. Zij helpt daar op zondag nog steeds mee en zegde me spontaan toe mee te doen aan het interview.

Lees verder »

Gemeente Raalte start proef met bodycams bij handhavers

Handhavers (boa’s) in de gemeente Raalte dragen sinds kort een bodycam. Dit is een kleine camera die standaard uit staat. De handhaver kan de bodycam aanzetten om een gebeurtenis te filmen, bijvoorbeeld als er een situatie ontstaat die onveilig is voor omstanders of voor de handhaver zelf. De beelden kunnen worden gebruikt bij een eventuele aangifte.

Lees verder »

Straatpraat: Hypocriete feestdagen

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat mijmert NarrigeNeef over de voor hem slechtste feestdagenperiode ooit.

Lees verder »

Denne van Knöldert

Denne vraagt zich af of je mag lachen om iemands uiterlijk

Denne vraagt zich af of je mag lachen om iemands zijn uiterlijk, toen ze dat bij Vandaag Inside deden… en even later bij Arjan Lubach ook.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Alweer verkiezingen

Olster journalist. schrijver en columnist Hasan Kadoour stelt zich nog veel vragen bij het politieke toneel in Nederland en dat maakt hem best ongerust.

Lees verder »

Jongeren gaan ten onder aan maatschappelijke druk. Tijd dat we naar hén gaan luisteren

Elly Smit’s praktijk liep vol met jongeren die angstklachten, depressies en eenzaamheid ervaarden. In de gesprekken hoorde ze een gemeenschappelijke deler: jongeren worden chronisch overvraagd. Om dat om te draaien is een chronisch andere aanpak nodig, realiseerde ze zich. Eentje waarin we naar jongeren zelf luisteren in plaats van hen overvragen. 

Lees verder »

Joke Proper: Tips en tops voor onze gemeente

Olster kunstenaar en columniste Joke Proper gaf tijdens de Statenverkiezingen met haar kunstenaarsclub ‘Kijk Wijhe’ een expositie in het gemeentehuis van Olst- Wijhe die nog doorloopt tot 11 mei. De exposanten maakten van de gelegenheid gebruik om bij stemmers opinies over hun woonplaats te peilen. Hier de resultaten.

Lees verder »

TCcafé in de bieb in Olst

TCcafé (voor vragen over tablets, smartphones en computers) in de bibliotheek in Olst op woensdag 29 maart.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.