Meer berichten

Oproep beeldend (amateur-)kunstenaars & fotografen

Je werk maken en exposeren in Kunstcircuit Deventer in de periode april-mei 2023? Dat kan! Meld je aan voor 15 maart!

Lees verder »

Laat u meeslepen door Phion bij zwolse theaters, vier concerten vol passie

Phion is het orkest van Gelderland & Overijssel. Zij willen voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Daarom bieden zij u een breed spectrum aan muzikale belevenissen. Ze laten vertrouwde en nieuwe geluiden horen. Er valt veel te ontdekken, binnen én buiten de concertzalen. “Het is onze liefde voor de muziek en ons vak, die wij vol passie met jou willen delen.”

Lees verder »

Merol, Life of Agony, $hirak, Warhaus, Zoë Tauran en 17 andere spraakmakende namen vullen de line-up bij Dauwpop verder aan

Maar liefst 22 nieuwe toevoegingen aan het toch al goed gevulde programma van Dauwpop in Hellendoorn werden bekend gemaakt. Voor het festival dat op 2 en 3 juni plaatsvindt voegt Dauwpop o.a. MEROL, Life of Agony, $hirak, Warhaus en Zoë Tauran toe aan de tweedaagse line-up.

Lees verder »

Nieuwe boekingen Hedon Zwolle

Muziekcentrum Hedon heeft weer een aantal interessante artiesten geboekt: : Wende, Lux, Lipgloss, Speedy J, Jack and the Weatherman, Vunzige Deuntjes, Mobb Deep, The Dublin Legends, Ed Rush en vele anderen!

Lees verder »

Deventer Open Podium is terug

Na een pauze van twee jaar is het weer tijd voor het Deventer Open Podium. En omdat het alweer lang geleden is, zijn er twee zondagen gereserveerd voor Deventer Open Podium: 5 en 12 maart (12.30-17.30 uur).

Lees verder »

Brave New World door kunstenaars die zich de mond niet laten snoeren

‘Brave New World’ is een expositie in de Fundatie in Zwolle die aandacht geeft aan de manier waarop kunstenaars zich mengen in het debat van de samenleving.

Lees verder »

Niets te Nøhlen met 33 nieuwe acts op de Zwarte Cross

Beukers, knallers, theatrale uitspattingen, voltreffers en rake klappen. Alles zit in deze lijst met nieuwe namen voor de Zwarte Cross 2023. De Haagse stukadoors-enclave van Goldband, de gruwelijke hitmachine die Rondé heet, een wereldberoemde DJ genaamd Laidback Luke en nog veel meer. Check deze heerlijke uitbreiding van de line-up. Niets te drammen, Nøhlen Is Dodelijk!

Lees verder »

Hoogverraad: Steven Van Belleghem heeft zijn fictie-drieluik af

Eternal – De upgrade – Hoogverraad. Steven Van Belleghem heeft zijn fictie-drieluik af. Cliffhanger: het komt goed met de hoofdpersoon Romy Bell, maar niet zo maar…

Lees verder »

Beeldbepalende evenementen in Overijssel verenigen zich in kennisplatform

De 17 beeldbepalende evenementen van de provincie Overijssel hebben in Deventer het startschot gegeven van het Kennisplatform Evenementen in Overijssel. Onder het toeziend oog van ruim 60 deelnemers, waaronder bestuurders, politici, organisatoren en veiligheidsregio’s, ontving gedeputeerde Eddy van Hijum het eerste exemplaar van het boek ‘Betekenis & Impact van 17 beeldbepalende evenementen in Overijssel’. Doel is om gezamenlijk stappen te zetten in het organiseren van nog betere evenementen in Overijssel.

Lees verder »

Johannes de Heer Zangavond

Op 11 maart 2023 is er een “Johannes de Heer Zangavond” in de Hervormde kerk, Dorpstraat 4 (8015 PJ) te Windesheim.

Lees verder »

Geweldige actie in Olst voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië

Hasan Kaddour is letterlijk zielsgelukkig met de acties die er in zijn dorp Olst gehouden worden om geld in te zamelen voor de aardbevingen in Syrië. In zijn boek ‘Het verhaal van mijn twee dorpen’ schrijft hij over de connectie tussen Olst en zijn geboortegrond in Syrië. De aardbeving maakt die connectie opnieuw.

Lees verder »

Viering Internationale Vrouwendag bij het Holstohus in Olst

’t Nut en Ut Huus, willen dit vieren, want zoals uit het boek van Suzanna Jansen ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ blijkt, is er veel bereikt voor een gelijkwaardiger positie van de vrouw in de maatschappij.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.