Meer berichten

Open dag bunkers de Terp bij Olst

De IJssellinie houdt op zaterdag 6 augustus open dag in en bij de bunkers op de Terp. Deze bunkers liggen tegen de N377, bij de Jan Schamhartstraat in Olst. Ze zijn slechts drie keer per jaar opengesteld voor publiek.

Lees verder »

Voorbijgangerserf Haarle herdenkt kleine hardwerkende keuterboertjes

Keuterboertjes, wat hebben die vroeger hard gewerkt. Ze verzorgden het eten voor de buurt en voor zichzelf. Ze werkten uitermate goed samen met de natuur, want als je neemt, dan moet je ook geven, anders gaat dat niet goed komen. Het Voorbijgangerserf in Haarle herinnert daaraan en DwarsdoorSalland maakte er een wandeling langs

Lees verder »

Plaat’nportret: Buisman & Zo- Dieper dan ’t Zaand

Muziekkenner Leo van Krukkert heeft zijn eerste bijdrage weer opgegraven om de streektaal opnieuw voor het voetlicht te brengen. Luttenbergers kunnen immers goed gatgraven!

Lees verder »

Denne beaamt det een beamer gin platte proat is

Denne is een platproater maar doet ook gewoon mee met Engelse invloeden.

Lees verder »

Festival Klaterklanken trekt 750 bezoekers uit het hele land

Het landgoed de Haere was afgelopen zondag de hele dag het toneel van het festival Klaterklanken dat honderden bezoekers van heinde en verre naar Olst trok.

Lees verder »

Kaartverkoop voor het Stadsfestival Zwolle is gestart

Het Zwolse Stadsfestival is een samenwerking tussen Museum de Fundatie, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO museum in de maak, het Fraterhuis en Zwolse theaters. Kijk hier voor details.

Lees verder »

Leo van Krukkert’s Plaatnportret: De Luttenbergse Muzikale Top 700

Muziekliefhebber Leo van Krukkert gaat in op de Luttenbergse Muzikale Top 700, het evenement dat van vrijdag 12 t/m dinsdag 16 augustus weer zal plaatsvinden. Hij koppelt deze gebeurtenis aan ‘We built this City’ van Starship.

Lees verder »

Bibliotheek Salland: De Grote BiebBoys Zomerchallenge

Ook tijdens de vakantie kun je terecht bij je bibliotheek om leuke dingen te doen.

Lees verder »

Luttenbergse Top 700: Stemmers bedankt!

Van vrijdag 12 t/m dinsdag 16 augustus vindt het Luttenbergse evenement ‘Top 700’ plaats. Met heel veel activiteiten wordt de uitslag bekend gemaakt.

Lees verder »

Jonge musici en een prachtig landgoed maken Klaterklanken top-performance

Klaterklanken klonken klaterend door de bossen van landgoed De Haere. Carla Schulkes was een van de honderden bezoekers en deelt haar ervaring.

Lees verder »

Prepperles: Ook prepper Anneke Blom komt wel eens in de problemen

Anneke Blom is prepper, prepaired voor als er erge dingen gebeuren. Dus ging ze ook goed voorbereid naar een barrelrally. Maar een barrel en goed voorbereiden, het is de goden verzoeken.

Lees verder »

De VOC gelukzoekers waren stoer, die van nu niet blijkbaar

In bepaalde kringen wordt met veel trots teruggekeken op de VOC tijden, toen de nationale driekleur nog de wereldzeeën voor een belangrijk deel beheerste. Het waren gelukzoekers, alleen met veel minder scrupules dan die van nu. Heel raar, dat juist in deze hoek van VOC aanbidders nu de meeste weerstand bestaat tegen immigranten, die smalend gelukzoekers genoemd worden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.