De eerste week van maart is de week zonder vlees en zuivel. Ik ben benieuwd wie hier actief iets mee doet en wat dat teweegbrengt. Je zult er in ieder geval niets van in de kranten lezen en al helemaal niet in ons nieuwsjournaal.
Ik vraag me ook af wie de titel heeft bedacht. Want iets wat je niet mag, vinden wij als mensen toch niet zo fijn. We willen vrij zijn en vrijgelaten worden. We willen geen levenswijze opgedrongen krijgen doordat anderen zeggen wat we niet mogen.
Revolutie
Een aantal jaren geleden zag je een ware vega revolutie ontstaan.
Jongvolwassenen maakten het vegetarische en veganistische eten hip. Zo verscheen er bijvoorbeeld een boektitel Veggie op pumps. Het is een gids over hoe je milieuvriendelijker kan leven, zonder er dan maar bij te gaan lopen als de ultieme geitenwollen-sok.
Er ontstonden leuke hippe tentjes in de steden en op festival hippe foodtrucks.
(Lees verder onder afbeelding)
Nou kun je dat hippe wel of niet leuk vinden, maar zij maken er iets lekkers, moois en kleurrijks van. Zij schetsen een perspectief hoe het ook leuk anders kan. Het trekt denk ik vooral jongeren die de weg inzetten om het anders te gaan doen.
Lekker, lekker, lekker
Ze maken lekkere aantrekkelijke recepten, schrijven mooie kookboeken, posten op social media, hebben mooie nieuwsbrieven en bieden vaak online cursussen aan waar je van alles kunt leren.
Over hoe je eiwitrijk plantaardig kunt eten. Hoe fermenteren in zijn werk gaat. Ze laten je kennismaken met een andere lekkere en gezonde manier van koken. Ze maken het aantrekkelijk en leuk.
(Lees verder onder afbeelding)
Hulde
En dat is precies waarom ik denk dat een week zonder vlees en zuivel niet zoveel zal opleveren.
De mensen die aanpakken en er iets moois van maken en anderen daarmee inspireren, die zetten vooral de weg in naar verandering om onze planeet en onszelf gezond te houden.
Grote hulde aan hen!!
Tip
https://www.lennaomrani.com/eiwitrijk-plantaardig-eten/
Website ‘t Natuurlijk Huus