’t Natuurlijk Huus: Over nu gewoon gaan doen

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over “gaan doen”.

Interessant? Deel het artikel

agnes 240705 aarde

Momenteel denk ik soms dat we inmiddels toch wel alles weten over wat beter voor ons leven is en voor al het leven om ons heen. Wat valt er nog te vertellen? Tussen weten en doen zit vaak nog het verschil mogelijk.

Waar is het wachten op?

 • Is het mogelijk de gewoonte?
 • Is het misschien tijd?
 • Is het zin?
 • Is het nog niet ernstig genoeg in  jouw leven?
 • Zal het jouw tijd wel duren?
 • Is het gewoon stom?
 • Is het dom?
 • Ben je lui, gemakzuchtig?
 • Hou je je met vandaag bezig en niet vandaag met morgen?
 • Heb je andere interesses?
 • Komt het je nu niet uit?
 • Heb je wat anders aan je hoofd?
  Kun je je verleidingen niet weerstaan?
 • Denk je mogelijk dat je niet anders kunt?

Wat is het?

Uitstellen en niet doen

Waarschijnlijk kan ik deze lijst met vragen nog veel langer maken en zit die van jou er nog niet tussen.

We kunnen alles uitstellen en het niet doen. Totdat het je treft met ziekte of andere ongemakken in je leefomgeving. Je kunt ook een onderdeel zijn van de verandering waar we allemaal inzitten. Meebewegen met elkaar maakt het met zijn allen gemakkelijker.

En het hoeft niet allemaal in één keer hè? Het kan in verschillende stappen. Maar begin, ga op die duurzame natuurlijke weg.

(lees verder onder afbeeldingen)

Er kan van alles

Ook al is het maar door bloemen te zaaien voor vlinders en bijen. Of geen bloemen meer te kopen en cadeau te geven omdat de meesten met pesticiden zijn gekweekt. Kies vooral iets waar ook jouw interesse ligt. Mogelijk in de aanschaf van tweedehands spullen, in vaker de fiets pakken in plaats van de auto, in lokaal bij de boer kopen in plaats van voedsel ver weg of uit de supermarkt. Of begin met gewoon één dag in de week je vlees te vervangen door een ei of een bonen/rijstgerecht. Of tref voorbereidingen voor het starten van een eigen moestuin voor het nieuwe groeiseizoen.
Er zijn zoveel manieren waarop je kunt bijdragen.

Het is aanstekelijk

En als anderen jou daarmee bezig zien, gaan zij ook weer aan de slag. Het wordt een nieuwe wereld die we met zijn allen aan het creëren zijn. Een gezondere wereld voor mens, dier en alle gewassen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.