’t Natuurlijk Huus: De natuur klimt naar haar hoogtepunt

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de natuurlijke cyclus volgen.

Interessant? Deel het artikel

Vlier
Vlier

Midzomer

De natuur is bijna op zijn hoogtepunt, met midzomer op 21 juni.

Er is zoveel moois te zien. De prachtige kleurrijke en geurende bloemen. De knalrode vrolijke papavers doen het goed in de groene natuur. Maar ook de kamille die zachtjes op een briesje heen en weer wiegt. De vlier die in al haar pracht haar witte bloemenschermen breed uitwerpt in de blauwe lucht. De roze en witte klaverbloemen trekken bijen, hommels en de prachtigste insecten aan. En de gele Sint-Janskruid komt in bloei rond midzomer om dan helemaal los te gaan. De bloemen trekken nu alle energie volop in zich op, om zich daarna te wijden aan het ontwikkelen van de vruchten en de zaden.

(tekst loopt door onder de afbeeldingen)

Mensen zijn ook natuurlijke wezens

Misschien voel je dezelfde energie wel in je zelf. Wij zijn ook natuurlijke wezens die hieraan onderhevig zijn. Het mooie weer en de buitenfestivals laten ons volop genieten. Verleidingen en verliefdheid hangt in de lucht. Wat straal je uit, wat wil je aantrekken en wat wil je ontwikkelen? Dat kan in letterlijke zin maar ook in figuurlijke zin.

Seizoenen

Elk seizoen geeft weer zijn groeikansen. Het is geen rechte lijn maar een cyclische, zoals alles in de natuur. Het is een spel tussen hemel en aarde. De zon/energie, de luchtige ideeën, de aarde die het voedt en grondt om er daarna weer bovenuit te kunnen stijgen en er vorm aan te geven. Die vorm is geen eeuwig leven beschoren. Alles komt en gaat en als het goed is komt er steeds weer een betere versie met alle opgedane ervaringen. Het evolueert, het zaad past zich aan, aan de veranderde omstandigheden. De natuur, jouw natuur is niet star maar kan meebewegen, leren en aanpassen. Een leven lang!

 

’t Natuurlijk Huus Raalte

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.