Sympany start textielinzameling in gemeente Raalte

Per 1 maart 2024 start Sympany met de textielinzameling in de gemeente Raalte. De huidige textielcontainers, beheerd door het Leger des Heils, worden op 29 februari verwijderd. Op dezelfde locaties als de huidige containers worden de nieuwe containers van Sympany geplaatst.

Interessant? Deel het artikel

waardering

De verandering in de textielinzameling is het resultaat van een aflopend contract met het Leger des Heils. In een zorgvuldige aanbestedingsprocedure is de opdracht voor gemeente Raalte aan textielinzamelaar Sympany gegund. Per 1 maart zijn zij de nieuwe inzamelaars van textiel in onze gemeente.

Verzoek aan inwoners

In de tussenliggende wisselingsperiode verzoekt de gemeente Raalte de inwoners om geen textiel achter te laten op de locaties waar nog geen container staat. Textiel dat in de openlucht staat kan vochtig worden, waardoor het niet of minimaal kan worden gerecycled. Staan de containers van Sympany weer op de inzamelplek en wil je iets inleveren? Zorg er dan voor dat kleding altijd in een afgesloten plastic zak in de container gelegd worden. Schoenen mogen per paar bij elkaar gebonden worden.

Over Sympany

Sympany is een van de grootste textielinzamelaars van Nederland en streeft naar een duurzame wereld door het behoud van grondstoffen. Sinds 1987 is Sympany actief in kledinginzameling, wat heeft geleid tot uitgebreide ervaring. Op dit moment is de stichting verantwoordelijk voor de inzameling van al het textiel in meer dan 80 gemeenten. “Er mag meer in de textielcontainer dan je denkt. Ook kapot textiel en schoenen. Zelfs knuffels mogen erin. We vragen wel om al het textiel in een gesloten zak te doen zodat het schoon blijft.

We zorgen dan voor een zo duurzaam mogelijke verwerking,” aldus Charles Graft, directeur van Sympany.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.