Sybilla Tonissen exposeert haar textiele werken in het gemeentehuis Olst- Wijhe

Raalter kunstenares Sybilla Tonissen exposeert enige van haar werken tot 10 mei in het gemeentehuis van Olst- Wijhe.

Interessant? Deel het artikel

website

In het gemeentehuis van Olst /Wijhe hangen nu meerdere grote doeken van Sybilla die tot 10 mei te bezichtigen zijn. De serie is gemaakt op heel stevig katoen. Het zijn een soort natuurwandkleden, die zij beschilderd heeft met acryl en sommige zijn bewerkt met textiel.

 

© Sybilla Tonissen

Carrière

In 1990 is Sybilla Tonissen begonnen met textiele werkvormen en in 1994 is zij overgestapt op de schilderkunst. Op dit moment gebruikt zij vaak een combinatie van materialen. Haar werk kenmerkt zich door de vele kleuren, texturen en het experimentele karakter. De natuur is een favoriet onderwerp. Zij heeft van meerdere professionele kunstenaars les gehad. Exposeren met haar werk doet zij regionaal, landelijk, solo maar ook in samenwerking met andere kunstenaars. In 2011 heeft zij het BIK diploma (beroepskunstenaar in de klas) behaald, aan de ArtEZ in Zwolle.

Projecten

Projecten waaraan zij heeft deelgenomen:

  • Oerol met de windnomades.
  • Cult, een culterele manifestatie in Raalte.
  • Buiten gebeurt het georganiseerd door het KCO.
  • De lach van een kind een kunstroute voor het Colombinehuis in Biddinghuizen.

Projecten met kinderen:

  • Week van de amateurkunst.
  • Vier de vrijheid.
  • Levend landgoed Den Alerdinck, georganiseerd door Stichting Beeldruimte.

Experimentele schilderlessen en workshops:

  • 2006- 2015 Lessen aan groepjes kinderen groep 5 t/m 8, in haar atelier.
  • 2011 Oprichting Sybilla kunst en workshops: tot en met 2017 werden daar vele experimentele schilderworkshops gegeven, op scholen, bij de naschoolse opvang, aan docenten, aan creatieve therapeuten, aan vriendinnengroepjes, kinderfeestjes en gezinnen.

Atelier

Sybilla’s atelier bevindt zich aan Marktstraat 7 in Raalte (bezoek op afspraak). Dit is een werkplaats voor 5 kunstenaars.

Iedere woensdag werkt zij van 11.00 tot 16.00 in het atelier, u bent dan vrijblijvend van harte welkom.

Website Sybilla Tonissen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.