Suzanna Jansen ‘de omwenteling of de eeuw van de vrouw’

VRIJDAG 3 FEBRUARI 2023, 20 UUR, HOLSTOHUS Schrijfster Suzanna Jansen, bekend van Het Pauperparadijs, komt naar Olst voor een lezing over haar nieuwste boek “De omwenteling of de eeuw van de vrouw”.

Interessant? Deel het artikel

Jansen, Suzanna-(c) Mark Uyl - 02 (web)

Suzanna Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Ze tekent de ‘grote’ historie op door te laten zien wat die met individuele levens doet. Als spreekster is ze enthousiast en bevlogen. Ze neemt haar luisteraars mee met een inspirerende stijl.

Suzanna debuteerde in 2008 met Het pauperparadijs, over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen en haar familiegeschiedenis daar. Als dramaturg werkte ze mee aan de gelijknamige theatervoorstelling. Ze maakte ook de Luistertocht door Het pauperparadijs – door het decor van haar boek. Het gebied is inmiddels tot Unesco-Werelderfgoed verklaard.

In De omwenteling of de eeuw van de vrouw (september 2022) beschrijft ze de positie van vrouwen – en dus van ons allemaal – sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. En toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen.

Datum/tijdstip :

vrijdag 3 februari 2023,

20 uur.

Inloop vanaf 19.30 uur

Locatie  :

Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst

Toegang                               : voor NUT-leden € 10,00 voor niet-NUT-leden

€ 12,50

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Nut: www.nutolstdeventer.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *