Supermarkten gaan zelf blikjes inzamelen

Interessant? Deel het artikel

blikjes statiegeld
@CBL

Supermarkten gaan vanaf 1 januari 2023 zelf blikjes inzamelen door er 15 cent statiegeld op te zetten. Ze gaan daarmee voldoen aan de wettelijke verplichting tot inzamelen. Hóe de inzameling zou geschieden was nog niet bekend: het wordt dus een door supermarken zelf opgezet inzamelsysteem.

Supermarkten parkeren daarmee voor op het vermoeden dat er in de toekomst nog wel meer retourverpakkingen aan gaan komen. Samen met alle stakeholders wordt de blikjesinzameling daarom een systeem waarmee in de toekomst ook andere verpakkingen en producten kunnen worden ingezameld. Een dergelijk systeem is volgens het CBL noodzakelijk in de transitie naar een circulaire economie.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.