Succesvolle première Corona-troost-voorstelling: Passion Stories 2021 ‘Heb het leven lief’’.’

Interessant? Deel het artikel

'@eigen foto passion

Afgelopen vrijdag 2 juli vond de première plaats van de nieuwste productie van stichting Passie Producties: ‘Heb het leven lief’. In klooster Nieuw Sion, opnamelocatie van de muziek- en dansvoorstelling, had zich de cast en crew verzameld. Een beperkte groep mensen, gezien de Corona-restricties tijdens de opnameperiode.

Heb het leven lief

Dit nieuwe verhaal is speciaal voor de Passion Stories 2021 geschreven en bevat belangrijke levensfases en gebeurtenissen zoals geboorte, opgroeien, liefde, ziekte, gemis, hoop, herstel en kracht vinden om verder te gaan. Het laat dus de verschillende kanten van het leven zien, de impact van Corona en als boodschap ‘Heb het leven lief, koester het én elkaar!’.

Het verhaal wordt voornamelijk gebracht via Nederlandstalige popnummers zoals ‘Ze huilt maar ze lacht’, ‘Jij bent de liefde’, Hou vol, hou vast’ en ‘17 miljoen mensen’, met veel gevoel gezongen door Yosina haar vader Decky Roemajauw. Tussendoor afgewisseld met indrukwekkende dans en harpmuziek in de prachtige ruimtes en gangen van klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Waar gebeurd verhaal

Het gezin Roemajauw heeft Corona van dichtbij meegemaakt toen vader Decky op de IC in het Deventer Ziekenhuis terecht kwam. Decky is gelukkig hersteld en kon zelfs alweer meezingen in de opnames voor deze Passion Stories! Zijn dochter Yosina heeft voor hem gezongen toen hij in coma op de IC verbleef. Dit nummer ‘You raise me up’ is ook te horen in de film. Het maakte veel emotie los tijdens de première.

Het gezin, dat figureert in de verschillende zangscenes in de tuin en bos rondom Nieuw Sion, is dankbaar voor herstel en de goede zorgen van het Deventer Ziekenhuis en willen hiermee ook het zorgpersoneel bedanken.

Troostplekken

De film zal op verschillende data gedraaid worden op zogenaamde ‘troostplekken’ in Deventer en Salland. Mensen worden uitgenodigd om samen de opvoering te kijken en na te praten met elkaar of met een aanwezige professional. Ook kan men een kaarsje branden of een wens voor een dierbare achterlaten: op 10 en 11 juli om 16.00 uur in de Koningskerk in Deventer en een aantal weekenden daarna in klooster Sion in Diepenveen. Mensen kunnen zich aanmelden via www.stichtingpassieproducties.nl. Ook zijn daar de locaties en data te zien. De toegang is gratis, het aantal plaatsen is beperkt.

Scholen en verzorgingshuizen

Scholen, verzorgingshuizen en andere instanties worden uitgenodigd om samen in de film te bekijken en aan de hand van de film samen na te praten over de voorstelling en hun eigen Corona-ervaringen. Ze kunnen zelf de film downloaden van het internet.

Online te zien

De film is online te bekijken via de kanalen van stichting Passie Producties, www.stichtingpassieproducties.nl.

De Passion Stories 2021 – ‘Heb het leven lief’ wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Deventer, Provincie Overijssel Vitale en gezonde samenleving 2.0, Stichting Wesselings van Bremen, Rabobank Coöperatiefonds, Deventer Ziekenhuis, Stichting de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis en Deventer Cultuurclub.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.