Succesvol Fête de la Nature bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Wat hadden we bij ’t Natuurlijk Huus zondag 4 september een mooie dag met een mooi en afwisselend programma onder het motto 'Vier de natuur'! Het programma bestond uit drie onderdelen: een lezing over de vitaliteit van voedsel vanuit verschillende teeltwijzen; het maken van natuurlijke klanken en het effect daarvan op je lijf en je stem en als laatste een excursie rond ’t Natuurlijk Huus.

Interessant? Deel het artikel

agnes

Fête de la Nature is een landelijke feestdag georganiseerd door IVN Natuur Educatie. Iedereen in het land kan onder deze vlag zijn eigen feestje organiseren. Sinds een paar jaar doen we dat bij ’t Natuurlijk Huus.

Beginnend met een zeer interessante lezing van Roelant de Vletter die via beelden liet zien wat het verschil in leven/vitaliteit is tussen biologische en biodynamische voedsel en niet- biologische/biodynamisch. Het meest schokkend vond ik dat met moedermelk en flessenmelk.

Vervolgens nam Maaike Gerritsen ons mee in de wereld van natuurlijke klanken en hoe je deze in je lichaam kunt gebruiken voor het losmaken van allerlei hindernissen in jouw lijf, hoe je vrijuit je stem kunt laten horen en hoe klanken mooi in elkaar kunnen overgaan tot één harmonisch geheel.

Daarna gingen we met de groep nog langs alle deelaspecten van ’t Natuurlijk Huus, de filosofie kwam aan bod, het voedselbos, de eetbare natuur, biodiversiteit en een gezonde bodem. Er werd uitgebreid verteld over de natuurlijke bouwmaterialen die gebruikt zijn in de ontmoetingsruimte en in de woning. De natuurlijke leefwijze ontbrak uiteraard niet in het verhaal, zoals inzetten op gezondheid door gezond voedsel, gebruik van kruiden en natuurlijke remedies. Maar ook het gebruik van natuurlijke schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten en ont-spullen, zoveel mogelijk zelf maken en teruggaan naar eenvoud.

Al met al een heel geslaagde dag, waarin we weer volop stil hebben gestaan bij ons connectie met de natuur. Wij zijn een natuurlijk wezen.

Voor meer informatie

 

Roelant de Vletter geeft donderdag 15 september om 19.00 uur een lezing in Theetuin de Stokte in Dalfsen. Aanmelden via info@destokte.nl of 0620572656.

Maaike Gerritsen

 

Website ’t Natuurlijk Huus

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *