Subsidie voor energiebesparende maatregelen in particuliere woningen

Interessant? Deel het artikel

subsidie energiebesparing

Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen in huis. De gemeente wil hiermee particulieren stimuleren om te verduurzamen. Het gaat om een eenmalige subsidie van maximaal € 90,- die achteraf aangevraagd kan worden.

Energiebesparende maatregelen die onder de subsidie vallen zijn onder andere ledlampen, tochtstrips en waterbesparende douchekoppen. Maar ook verschillende soorten isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol, EPS- en XPS-isolatieplaten. Daarnaast kun je de subsidie aanvragen voor maatregelen die zijn aangebracht door een erkend bedrijf, zoals vloer-, bodem- en dakisolatie. Op www.raalte.nl/subsidie-energiebesparing vind je een lijst met alle maatregelen waar je subsidie voor kunt aanvragen en de bijbehorende voorwaarden.

Subsidie aanvragen
De subsidie kan via het online aanvraagformulier op de website van de gemeente Raalte worden aangevraagd. De verduurzamingsmaatregel dient al uitgevoerd of aangeschaft te zijn. Naast het aanvraagformulier dienen aanvragers een kopie van de factuur en/of bon met daarop de aankoopdatum aan te leveren. Na goedkeuring door de gemeente wordt het subsidiebedrag van maximaal € 90,- verstrekt.

Financiering vanuit het Rijk
De gemeente Raalte heeft van het Rijk een subsidie ontvangen voor het stimuleren van energiebesparing in particuliere woningen. Een van de activiteiten is de uitgifte van een éénmalige subsidie. De subsidie wordt maximaal 250 keer verstrekt. De subsidieregeling sluit op 1 maart 2021 of wanneer het subsidieplafond van € 22.500 bereikt is.

Kijk voor meer informatie op www.raalte.nl/subsidie-energiebesparing of op onze site onder een van de bolletjes bovenaan de pagina.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.