Sturen met de buren al snel goedkoper

Interessant? Deel het artikel

deelauto automakelaar jolink

Als je minder dan 10.000 kilometer rijdt, is het zonde daarvoor een tweede auto voor de de deur te hebben staan. Het is dan veel goedkoper met meer mensen een auto te delen. Natuur en Milieu Overijssel organiseert daarom ‘Sturen met de Buren’, je deelt je auto met de buren en rijdt elektrisch.

In Deventer zijn vanuit het project ‘Sturen met de Buren’ al meerdere elektrische auto-deelinitiatieven gestart, onder andere in Zandweerd en Keizerslanden. Vind jij elektrisch autodelen interessant? En wil je weten welke deelinitiatieven in jouw buurt zijn gestart? Kijk op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/sturen-met-de-buren en neem contact met ons op via het contactformulier.

Tweede auto

Het is trouwens interessant voor die tweede auto sowieso eens te kijken wat die kost. Reken afschrijving, verzekering, belasting en onderhoud eens door. In de meeste gevallen schrik je dan behoorlijk van de maandlast. “Maar een eigen auto heb ik altijd tot mijn beschikking” is vaak het argument. Bij een deelauto wordt daar tot op bepaalde hoogte rekening mee gehouden. Ten eerste is de deelnemersgroep niet te groot, ten tweede kun je reserveren. Maar ten derde ga je je autogebruik ook aanpassen. Bijvoorbeeld door te treinen of te fietsen. Dat soort gedrag ga je vaak pas merken – en helemaal niet als hinderlijk ondervinden – als je er niet van een afstand naar kijkt, maar er midden in zit.

Lees ook dit artikel met automakelaar Jolink over een deelauto (de foto boven dit artikel hoort daar ook bij).

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.