Struinen door de Duursche Waarden

Tijdens deze wandeling van 3 uur leert u dit uiterwaardengebied nabij Fortmond goed kennen. U struint via een smal wandelpad door het ooibos naar de steenfabriek en door de uiterwaarden. Een echte natuurbelevenis! De Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids vertelt over de vogels en planten maar ook over het ontstaan van de Duursche Waarden. Maak kennis met de ‘maaimachines’ van het gebied: de Schotse hooglanders en Shetlandpony’s. Na afloop is er gelegenheid om bij te komen in het Infocentrum IJssel Den Nul.

Interessant? Deel het artikel

9878-Wilgen-in-ooibos@Rob-de-Wind-Fotografie-&-Filmproducties

De wandeling op maandag, 2e Paasdag 10 april 2023 start om 13.00 uur bij de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul (Rijksstraatweg 109, Olst) en duurt tot ong. 16.00 uur.
Kosten: € 10,00 volwassenen en € 5,50 kinderen tot en met 12 jaar. Start vanaf de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109 Olst.

Aanmelden doet u via:
https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/ijsselvallei/activiteiten
Info bij Infocentrum IJssel Den Nul, evenementen@infocentrumijssel.nl Tel: (0570) 745040.

Tip: Trek waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en neem een verrekijker en iets te eten en drinken mee voor onderweg!

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in uw regio. Kijk voor alle activiteiten van het Infocentrum IJssel Den Nul op www.infocentrumijssel.nl

 

Foto: Rob-de-Wind-Fotografie-&-Filmproducties

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.