Strijkorkest Libero op 5 november in de Nicolaaskerk Wijhe

Drie jaar geleden was strijkorkest Libero voor het eerst in Wijhe met een optreden dat velen nog zal heugen. Veertien musici die als team zonder dirigent de mooiste klassieke muziek spelen. Een van de bezoekers zei: “Meestal gaan we voor muziek op dit niveau naar het concertgebouw in Amsterdam. Heel bijzonder dat dit nu zomaar in Wijhe is te horen.”

Interessant? Deel het artikel

0512 Libero_rehearsels_group_WEB_by SWARD4 14.59.51

De muzikanten die Strijkorkest Libero vormen hebben allen gestudeerd aan conservatorium ArtEZ te Zwolle. Ze komen oorspronkelijk uit alle delen van de wereld.
Ze noemen zich “Libero”, omdat ze ook in hun spel de vrijheid zoeken. Voor zover dat kan spelen ze staande en op elkaar inspelend.

Voor de pauze brengen ze 2 delen uit de Jaargetijden van Vivaldi.

Na de pauze zal ook danseres Aya Misaki optreden.

Dan wordt de muzikale voorstelling “Metamorfosen” uitgevoerd.
Deze voorstelling is opgebouwd uit muziekstukken van:
– Felix Mendelssohn; hij schreef zijn strijkers symfonie toen hij 13 jaar oud was.
– Philip Glass; de Chaconne uit zijn 3e symfonie
– Richard Strauss, een compositie die hij tijdens de 2e wereldoorlog schreef.
Het Strijkorkest Libero neemt u mee op reis. Danseres Aya Misaki is de verpersoonlijking van de metamorfose (verandering).

Kortom een boeiend concert, heel uniek dat dit in de mooie Nicolaaskerk plaatsvindt op zaterdag 5 november om 20.00 uur.

Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar bij:
– Boekhandel Primera Schippers
– Bij leden van de werkgroep concerten (zie website www.vriendenniocolaas.nl)
– Door overboeking van het bedrag naar onze rekening NL85 RABO 0328 5198 71 met vermelding van “toegangskaarten Libero concert”. De kaartjes liggen dan voor u klaar in de kerk.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *