‘Strijder’ en ‘Un Triomphe’ in Holstohus, Olst

Het Filmhuis Olst  toont vrijdag 27 januari weer twee films: één voor kinderen en één voor volwassenen.

Interessant? Deel het artikel

strijder-web

Om 18.30 uur draait Strijder.

De 12-jarige Rotterdamse vrienden Dylan en Youssef dromen ervan om profvoetballer te worden. Dylan is al hard op weg, totdat hij na een ongeluk in een rolstoel belandt.

Een op waarheid geïnspireerd verhaal over Dylan en Youssef. Ze denken maar aan één ding: de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel.

De eerst onafscheidelijke vrienden trainen niet meer samen. Youssef traint met het team en Dylan met de stoere skater Maya, het meisje op wie hij een oogje heeft. Dylan doet er alles aan om terug te keren in het team. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Zal het de jongens lukken om samen de Touzani-cup te winnen?

Nederlandse familiefilm, 2022, regie: Camiel Schouwenaar, met o.a. Maik Cillekens, Anouar Kasmi en Martijn Fischer, 90 minuten, vanaf 6 jaar.

Kinderfilmkaartje:  € 3,-, te koop via onze website www.nutolstdeventer.nl of aan de zaal.

Om 20.30 uur draait Un Triomphe.

Om toch maar rond te kunnen komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven.

Verrast door het daar aanwezige acteertalent besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken brengen. Wanneer de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien. De mannen beginnen aan een tournee, die elke terugkeer achter de tralies weer pijnlijker maakt dan de vorige. En is Étienne zich ondanks hun triomfen zich ervan bewust dat er elk moment een einde aan het succes kan komen…

Dit Franse feelgood-drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Frans komisch drama, 2020, regie: Emmanuel Courcol, met o.a Kad Merad, David Ayala en Lamine Cissokho, 105 minuten, Ned. ondertiteld.

 

Filmhuis Olst is een activiteit van het NUT.

Kaarten zijn via onze website te koop www.nutolstdeventer.nl of aan de zaal. Nutleden € 5,50; niet-leden € 7,50.

Heb je zin om vóór de filmvoorstellingen lekker te gaan eten bij Eetkamer Hier is Ut in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst? De prijs van een combikaartje eten [voorafje, hoofdgerecht en toetje] en een bioscoopkaartje is voor Nutleden € 23,50 en voor niet-leden € 27,50. Voor kinderen is de prijs € 10,00 voor pannenkoeken en een kaartje.

Reserveren: 0570 683935 eetkamer@uthuus.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *