Dit ontbijt vond plaats samen met een aantal enthousiastelingen die ook één keer per jaar het schoolontbijt organiseren en ook betrokkenen van het schooltuinenproject.
Zoals de naam al aangeeft was het ontbijt helemaal samengesteld met producten uit de streek en was het overgrote deel van de producten ook nog eens biologisch.
Mede ontleend aan het idee van het Soepcafé werd, om voedselverspilling tegen te gaan ook gewerkt met producten die tegen de datum aan zaten, maar uiteraard nog prima en veilig te verwerken waren.
De culinaire kant van het ontbijt, waaronder de bereiding van de originele boerenomelet, werd verzorgd door de Heinose topkok Paul Herbrink.
(tekst loopt door onder de tekst)
De deelnemers namen allemaal hun eigen eet- en drinkgerei mee. Ook dat is duurzaam.
Aan het ontbijt werd in zeer gezellige sfeer door circa 60 mensen deelgenomen, waaronder een groep van de Oekraïense vluchtelingen die momenteel in Heino zijn gehuisvest.
Het ontbijt was vooral bedoeld om tijdens de Pompdagen op de vroege zaterdagmorgen (groot)ouders met kinderen en ouderen een plezier te doen en tegelijkertijd duurzaam geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen.
Gezien de positieve reacties van de deelnemers was deze opzet weer goed geslaagd.