Straatpraat: NarrigeNeef gaat Russisch leren

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat mijmert NarrigeNeef deze keer over de politieke toekomst van Nederland.

Interessant? Deel het artikel

russische boeken straatpraat pxhere

Beste TheeTante, Buuv en Buurman,

NarrigeNeef ziet als het een beetje tegenzit grote veranderingen in het verschiet voor ons postzegellandje. Oom Vladimir in het Kremlin gaat steeds oorlogszuchtiger taal uitslaan over zijn expansieplannen en wanneer hij Oekraïne op de knieën zou krijgen ziet onze toekomst er somber uit.

Er zijn op dit moment zijn er veel ontwikkelingen die de vraag opwerpen of de steun aan Oekraïne niet minder zal worden, zowel in Europa als de Verenigde Staten en de kans steeds groter wordt dat het land ingelijfd wordt en dan is het hek van de dam voor Poetin.

In Nederland wordt gesleuteld aan een PVV/VVD/NSC/BBB kabinet. De grootste partij heeft wel sympathie voor Rusland en is gek op leiders die onderbuikpolitiek bedrijven. Hopelijk zal dit kabinet de geschiedenis ingaan als het eerste kabinet waar de (in)formatieduur langer zal blijken dan de zittingsperiode, maar zelfs in die korte tijd kan veel schade aangericht worden.

In België vinden in juni verkiezingen plaats en daar is de extreemrechtse partij Vlaams Belang de grootste in de peilingen en de kans is groot dat ze in het Vlaams Parlement de leiding gaan nemen. In de federale regering is die kans heel klein omdat er in Wallonië en Brussel geen extreemrechtse partijen bestaan. In het ingewikkelde politieke bestel van België met 7 verschillende regeringen kan hun invloed echter niet onderschat worden.

Ook in Duitsland is, zeker in het oosten, de extreemrechtse AfD in opkomst, in Slowakije is net een rechtse regering gekomen en in Hongarije hebben we natuurlijk Orban, die openlijk zijn liefde voor Poetin uitspreekt.

Het grootste gevaar schuilt echter in Trump. Als hij president van de Verenigde Staten wordt in november wordt de wereldsituatie extreem gevaarlijk. De VS zijn nog steeds rijk, maar eigenlijk is het een tweede wereldland met een rijke bovenlaag en vreselijk veel paupers. Een land dat ontzettend achterloopt op de meeste andere westerse landen. Exact dezelfde situatie als in Rusland!

trump putin whatsapp

Beide landen zijn jaloers op de successen van Europa en vooral China, dat de VS binnenkort zal inhalen als grootste economie.

Zowel Poetin als Trump hebben er dus alle belang bij om intensief te gaan samenwerken en gaan proberen China en Europa te beschadigen. Doordat ze ook meer medestanders krijgen in de EU is dat een levensgevaarlijke ontwikkelingen en zal tot WO3 leiden.

 

Ik ga dan ook een cursus Russisch volgen, doen jullie mee? Krijgen we misschien wat korting mer zijn vieren…

 

NarrigeNeef

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

2 gedachten over “Straatpraat: NarrigeNeef gaat Russisch leren”

 1. Avatar
  Leo van Krukkert

  Weet je TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef,

  ik zou geen cursus Russisch gaan volgen maar een extreem goede gevechtstraining van extremeen goede instructeurs. Want als je zo extreem bang bent om onder de Russische voet gelopen te worden moet je extreme maatregelen nemen en zelf naar het front gaan om te vechten. Of je stuurt je zoon of dochter, allemaal voor de extreem goede zaak natuurlijk en veel en veel beter dan vredes besprekingen, nietwaar?
  Fijne Paasdagen allemaal

 2. Avatar

  Angst is een slechte raadgever.
  En dan ook nog eens angst gebaseerd op onwaarheden.
  Wat een geneuzel in dit artikel.
  Ik ken narrige neef niet. Tis iig niet mijn neef. Ik denk de neef van ome Frans: ‘laten we elkaar even goed vasthouden’.
  Haha…. wat een grapjas die Frenske.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Dagklad: NS-service

Lees verder »

leo van k gekapt bos

Plaatnportret: A Forest van The Cure

Lees verder »

vrouw jas marius pxhere

Dagklad: Jassistent

Lees verder »