StraatBoer winnaar Groene Prijs 2024

Oprichter Christiaan Kuipers is voor zijn inzet rond StraatBoer winnaar van de Zwolse Groene Prijs 2024. Zaterdagmiddag 23 maart reikte raadslid Patrick Pelman de 28e editie van de prijs uit aan Kuipers.

Interessant? Deel het artikel

Straatboer 240404 Uitreiking Groene Prijs

GroenLinks wil van Zwolle een groenere stad maken. Veel initiatieven in de stad dragen bij aan het vergroenen van Zwolle. Via de Groene Prijs wordt jaarlijks één ervan in het zonnetje gezet. StraatBoer heeft de afgelopen jaren er onder andere voor gezorgd dat er in Zwolle al ruim honderd huurders van sociale huurwoningen een groene voortuin hebben gekregen. En ook dit jaar worden veel tuinen vergroend. Christiaan Kuipers is de aanjager en oprichter van stichting StraatBoer. De jury prijst hem voor zijn bevlogenheid, inspanning en doorzettingsvermogen om de stichting draaiende te houden.

Door Simone Lieftink

De vrijwilligers van StraatBoer geven praktische hulp en advies aan bewoners van versteende voortuinen van sociale huurwoningen. Dit doen zij op een sociale en circulaire manier. Tegels eruit, tweedeplants – gedoneerde planten, gered van vernietiging – erin. Met een pluktuin en depot voor planten wordt inspiratie geboden. Straatboer enthousiasmeert daarmee om te vergroen(t)en en betegelde tuinen een make-over te geven. Hun motto luidt dan ook niet voor niets ‘niet lullen, maar planten’.

De Groene Prijs-jury bestond dit jaar onder andere uit oud-prijswinnaars Spencer Roozeboom, Bert Pierik en Joke Wierenga. Zij zijn ervan overtuigd dat dit mooie initiatief bijdraagt aan een mooier en gezondere leefomgeving. Voor GroenLinks is het belangrijk dat groen voor alle Zwollenaren dichtbij is. Bomen, bloemen, bijen en vlinders vormen een voorwaarde voor kwaliteit van leven en meer groen is gezond voor ons allemaal. Daarbij helpt vergroenen ook om de stad aan te passen aan de klimaatverandering én geeft het ons de kans om mentaal op te laden. GroenLinks is daarom blij aandacht te schenken aan groene initiatiefnemers, zoals Christiaan Kuipers.

 

Bron: GroenLinks Zwolle

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.